Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MovieStar: Třetí porce vašich filmů


ikona
Mr. Hlad
moviestar
Jak si poradí čtenáři MovieZone za kamerou?  

Teď jsme si sice dali trochu delší pauzu, ale nebojte se, nezapomněli jsme na vás. Pár zajímavých filmů, trailerů na potenciálně zajímavé filmy nebo jen experimentů se objevilo, takže je na čase dát si třetí díl MZ MovieStar.

MovieStar: Filmové naděje poprvé
MovieStar: Druhá várka vašich filmů

Pár dalších videí mám ještě schovaných v mailu a určitě na ně také časem dojde, ale pokud se vám doma válí něco na harddisku a rádi byste se o to podělili se světem, určitě napište sem. My už si to nějak přebereme a až přijde ten správný čas, určitě se to v dalším díle MZ MovieStar objeví.

Dnesk začneme hezky zlehka, trailerem na krátký film Perfidia, který natáčí Dan Pánek, kterého můžete na MovieZone potkávat pod nickem Sithlord. Upoutávka má sice jen něco málo přes minutu a půl, ale výsledek by určitě mohl stát za to. A nejen kvůli tomu, že se ve filmu neobjeví pouze kamarádi, co neměli zrovna v sobotu co na práci, ale třeba Lukáš Langmajer, Marian Roden a Karel Roden (toho vlastně jenom uslyšíte, ale taky dobrý). Navíc tu máme i povedenou gangsterskou atmosféru, feeling jisté osudovosti, fungující gradaci i hudbu a vůbec to celé vypadá až podezřele zajímavě.

A od gangsterů přejdeme k něčemu trochu bezpečnějšímu. Nahlis natočil krátký film Bound By Rules, který sám v diskusi charakterizuje jako „film o práci, lásce a povinnosti“. Celé to má deset minut, zajímavou atmosféru a díky efektní hře se světlem i solidní vizuál. Namísto dialogů tu navíc máme chytře použité titulky, čímž se autor vyvaroval nepříjemného okamžiku, ve kterém musí svým hrajícím kamarádům vysvětlovat, že fakt neumí hrát jako Jack Nicholson.

No a zakončíme to dnes trošku experimentálně. Andy Fehu točí filmy trošku jinak, než je obvyklé, ale evidentně ho to baví a sám tvrdí, že na sobě i na své metodě stále pracuje. Jednoduše řečeno jde o to, že jen štáb a lidé za kameru vědí, co se bude dít, zatímco herci znají pouze styčné body příběhu a vše mezi tím je jejich improvizace. Andyho film je tedy něco malinko jiného, ale minimálně za kouknutí tahle dokumentárně-improvizační záležitost stojí.

To bude dneska všechno, dejte nám i tvůrcům v komentářích vědět, jak se vám jejich kousky líbí a až se zase nasbírá materiál, můžete se těšit na další díl MZ MovieStar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace