Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #98 o kostýmech a Potterovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kolik dalších dílů bude mít Harry Potter? Jaké kostýmy dokáží zničit párty? A která herečka má za matku krávu?  

Stále ještě dvouciferný výplach

Umění týdne
Víte, jakou má výhodu, když kreslíte obrázek, na kterém je nějaká scéna z filmu Terminátor 2? Automaticky se z toho stává umění. To je prostě fakt. Říká se, že malování uklidňuje, a protože se mu ve volném čase věnuje i Karel Gott, musí to být pravda. Karel ale nejspíš nekreslí nejslavnější scény z dost možná nejvýraznějšího filmu Arnolda Schwarzeneggera. Tak cool jsou jen tihle dva borci.

Retro týdne
Na jedné věci se dokáží shodnout lidé napříč kulturami, politickým a náboženským smýšlením i sociálním postavením. V mládí jsme všichni vypadali jako blbci. Pokud vás to ale uklidní, celebrity na tom nebyly o moc líp. Existuje sice pár výjimek, které za mlada vypadaly skoro stejně jako dnes, ale většina z nich se musí při prohlížení starých fotografií propadat hanbou pod zem. Hlavně David Schwimmer.

Sequel týdne
To, že se kniha Harry Potter a Relikvie smrti rozdělila na dva filmy, byl blbý nápad. Tvůrci sice tvrdili, že je to jednoduše nutné, protože obsahově se všechno do jednoho filmu narvat nedá, ale nakonec jsme dostali první díl, ve kterém se nestalo vůbec nic a druhý, ve kterém se toho chtělo stát tak moc, že se půlka věcí pořádně nestihla. Vypadá to ale, že není konec a že vše nedořečené se dozvíme v dalším filmu.

Lump týdne
Rhys Ifans se sice v nové Bondovce podle všeho neobjeví, padouch Lizard z The Amazing Spider-Man by mu však mohl s kariérou pomoct docela hodně. Teď ale o sobě tenhle sympatický Brit dává vědět hlavně tím, že si pro něj přišla na Comic-Conu policie. A co že tenhle násilník a sociopat se sklonem k sadismu provedl? Po Ifansově řádění nikdo neví, na jaké zdroje se může spolehnout, ale Dealine informuje o tom, že Ifans si v zákulisí zapálil cigaretu! Podle The Wrap to ale zdaleka nebylo všechno! Údajně z něho totiž táhl i alkohol a dokonce vrazil do ochranky, kterou byla shodou okolností žena! Vážně chceme, aby takovýhle člověk hrál ve filmech, na které budou chodit děti?

Škola týdne
H. P. Lovecraft je jedním z největších hororových spisovatelů všech dob. S filmem si sice bohužel moc netyká a i když se Guillermo del Toro pokoušel jeho V horách šílenství dostat na plátno, kvůli rozpočtu a riziku, že půjde o propadák, to nedopadlo. Velká škoda. Lovecraft se však dá natočit i s mnohem menšími prostředky a není nutné, aby se příběh odehrával někde na Antarktidě. Stačí jedna obyčejná škola a režisér s trochu zvrhlým smyslem pro humor. A tím přesně je Craig Macneill, jehož Late Bloomer sice není adaptací žádné Lovecraftovy povídky, ale rozhodně si zachovává jejich atmosféru.

Problém týdne
Každý den člověk naráží na spoustu problémů, a tak si prostě a jednoduše musí někdy ujasnit, které stačí překročit a ignorovat, a jaké je potřeba okamžitě vyřešit. Potíž s tím, že holky, které se řadí mezi geeky (i tak jde o ohrožený druh), na sebe obvykle při první příležitosti hodí kostým, který nosila princezna Leia v Návratu Jediho, patří bohužel mezi ty zásadnější potíže. Nic nezatřese pevným přátelstvím tak, jako když se dvě kamarádky sejdou na párty a mají na sobě do detailu stejné hadry. Tenhle problém se dá vyřešit, ale snadné to rozhodně nebude. Naštěstí v tom dámy nejste osamocené.

Propaganda týdne
Captain Amerika právě dorazil do amerických kin a velmi pochvalnou recenzi na jeho akci si můžete přečíst i na MovieZone. A protože minimálně za mořem je tenhle patriot součástí kulturního dědictví, dostává se mu zasloužené pozornosti i od fanoušků, kteří umí něco jiného, než do sebe ládovat popkorn a řvát, že jeden člověk v kostýmu z americké vlajky přece nemůže zničit třicetimetrový tank. Propagandistické plakáty se sakra povedly.

Klišé týdne
Sestřihů nejoblíbenějších filmových hlášek a frází jste už ve výplachu mohli vidět několik. Teď tu máme další. Na řadě je klasické „You just don`t get it, do you?“ a jen vy můžete rozhodnout, jestli to lépe říká Charlie Sheen, John Lithgow nebo Andy Samberg.

Žaloba týdne
Herečka Leighton Meester má sice k velké hvězdě daleko, je ale pravda, že na sobě pracuje a když bude mít kliku, mohla by se řádně proslavit. Zatím zajímá jen fanoušky seriálu Gossip Girl a teenagery, kteří jsou ochotni zaplatit za laciné filmy typu Spolubydlící nebo Monte Carlo. Leighton Meester na sebe ale teď upozorňuje trochu jiným způsobem, než by měla. Žaluje totiž svou matku. Blbé kecy o nevděčné dceři si odpustíme, situace je totiž podle všeho taková, že Meester posílala mámě každý měsíc 7 500 dolarů, aby se starala o jejího mladšího bratra, který potřebuje drahé léky. Vyšlo však najevo, že stará Meester peníze utrácela za plastické operace, botox a kosmetiku. Máma herečky naopak tvrdí, že existovala ústní dohoda o tom, že dcera bude své matce posílat deset tisíc dolarů každý měsíc až do konce života, což neplní, a tak ji matka rodu hodlá zažalovat o tři miliony dolarů. Just another Hollywood story...

Duel týdne
Z nejvýraznějších harrypotterovských režisérů byste přáli větší úspěch kariéře Alfonso Cuaróna, ale Yatesovi byste vlastně taky docela fandili. Dnes se mrkneme na hororové série které vládnou současnosti. Na jedné straně tu máme prověřenou ságu Saw, vedle ní to zkouší Paranormal Activity. Co z toho preferujete vy a proč? Favorita pište do předmětu, do textu uveďte důvody a pokud se nějaký chytrák vytasí s teorií, že Saw je ukončené, tak je naivnější než KarelR, který dodnes věří, že dárky nosí Ježíšek.

 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (39)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace