Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co přinesl Comic-Con 2011 (1/2)


ikona
KarelR
comic-con
Koho seřeže Wolverine, co chce točit Spielberg a jak vypadá Prometheus nebo nový Ghost Rider? 

Dva dny Conu před námi, dva za námi. Není tudíž od věci udělat si menší přehled toho, co důležitého se událo. A protože je to jedna velká změť různorodých informací, půjdeme na to v kapku heslovitém stylu.

Zatím asi největší haló udělal na Comic-Conu The Amazing Spider-Man. Může za něj hlavně opěvovaný nástup Andrewa Garfielda na scénu, docela příjemné dojmy potom vyvolal i promítnutý materiál. V tom se především zjevil jak bezruký profesor Dr. Connors (Rhys Ifans si mimochodem nezahraje v nové bondovce), tak sám Lizard, který prý vypadá jako přerostlý Killer Croc (z Batmana), jehož digitální vzezření ještě bude potřebovat docela dost práce. Webb a jeho tým sice pořád nepřišli s žádnými pádnými důvody pro restart (všechno to zní až moc neurčitě), očividně do něj ale dávají všechno, tak snad nedopadne nejhůř.

Těsně za Spideym zatím kráčí Tintinova dobrodružství, jež poprvé přivedla na Con Stevena Spielberga. Tomu se samozřejmě skládají pocty, kudy chodí, promítnutá stopáž z jeho comicsové adaptace potom vzbudila nemalé nadšení. Mnohem blíž než k Beowulfovi má prý film k realističnosti Avatara, ačkoliv si nechává jasnou stylizaci zdrojového materiálu.

Spielberg potom figuruje ještě v dvou dalších zprávách. Sám oznámil, že má v rukou scénář ke čtvrtému Jurskému parku, a projekt by se tedy mohl do pár let hnout kupředu. Hugh Jackman potom oznámil, že se Spielberg zajímá o adaptaci divadelní hry A Steady Rain, v níž on a Daniel Craig hráli dva policisty srovnávající se s doručením další oběti kanibalovi. Jestli ale chce režírovat, nebo jen produkovat, to jsme se nedozvěděli.

Jackman při té příležitosti potvrdil i záporáka z nadcházejícího Wolverinea, jímž bude Silver Samurai. Nikoho jiného jsme ani nečekali. 

Boduje i Prometheus Ridleyho Scotta. Sám režisér sice na Conu nebyl, společně s Noomi Rapace se ale objevil v satelitním videopřenosu z Islandu. Ještě větší nadšení pak vzbudil promítnutý featurette, ve kterém se objevila spousta záběrů z filmu. A vypadá prý epicky, nádherně... a skrz na skrz vetřelecky.

Avengers na Comic-Conu letos panel nemají. Na "patře" ale přítomni jsou (tohle budou nosit agenti S.HI.E.L.D.u) a internet začínají zaplavovat promo plakáty. Najdete je i v naší galerii.

Objevila se první promo fotka ze sněhurkovského projektu Tarsema Singha a nový plakát jeho Války bohů

Představují se i nové sezóny seriálových pecek. Supernatural, Dexter, Ringer, Spartacus: Vengeance a Walking Dead. Navrch je tu trailer na Singerovu webovou sérii H+.

Premiéru si v San Diegu odbyly piloty abramsovských seriálů Alcatraz a Person of Interest. Jedno se rychle začalo přirovnávat k 4400, druhé k Temnému rytíři. A obojí je prý super.

Ze čtvrteční novinky už víte, že se Snyderův Man of Steel posunul na červen 2013. Datum premiéry ale konečně dostal i nový Soudce Dredd (stručně nazvaný Dredd), kterého uvidíme 21. září 2012.

Kampaň odstartovalo očekávaný sci-fi Elysium od Neilla Blomkampa (District 9). Na netu se objevilo první virální video a bulváry přinesly fotku plešatého Matta Damona. O filmu ale pořád skoro nic nevíme.

Film Paradise Lost od Alexe Proyase (Já, robot) uvidíme na konci roku 2013. Bude to epická podívaná nejen o vyhnání Adama a Evy z ráje, pravděpodobně ve 3D, a stoprocentně v avatařím mo-capu. Bradley Cooper je potvrzený do role Lucifera.

Hellboy 3 je pořád v nedohlednu. Guillermo del Toro a Ron Perlman ale slibují, že jestli ho natočí, bude to gigantická pecka. Do té doby by se mohli sejít na place del Torovi sci-fi Pacific Rim, v níž Perlman bude, anebo nebude mít roli. Hádejte, co je pravděpodobnější.

The Raven Jamese McTeigueho prý podle prvního traileru vypadá jako mdlá vykrádačka Ritchieho Sherlocka Holmese. Škoda.

Blu-Raye Star Wars jsou za dveřmi a Lucasfilm na ně mimo jiné láká i minutovým sestřihem vystřižených scén z původní trilogie.

Bob Stencil, největší legenda Comic-Conu, bude svoje videodeníky přinášet i letos. A začíná božím teaserem se dvěma fanynkami Twilightu.

První stopáž představil také Ghost Rider: Spirit o Vengeance a tentokrát to rozhodně nebude pohádka pro děti. Neveldine a Taylor dostáli své pověsti a magor se zapálenou hlavou bude zvracet nebo močit oheň. Zkrátka prvotřídní šílenost, což je vzhledem k mdlé jedničce docela pozitivní zpráva.

Co Underworld Awakenings? Podle prvních záběrů hodně Kate Beckinsale nakopávající pozadí všeho druhu, jinak se ale kolem filmu pořád ještě mlží. Lycani se údajně vrátí a Selena bude mít dceru, na další detaily si však budeme muset počkat minimálně do traileru.

Jako finální zprávu bych potom předal informace od Emmy Thomas, manželky a producentské spolupracovnice Christophera Nolana. Její muž má plné ruce práce s Batmanem a do Supermana už vůbec nehodlá mluvit. Jeho práce skončila s nadhozením projektu Warnerům a doporučením Goyerova scénáře, pokud tedy doufáte, že bude držet Zacka Snydera na řetězu, jsou vaše tužby marné. A mimochodem, v The Dark Knight Rises se objeví i Christopher Judge alias Teal'c ze Stargate!

Novinky z druhých dvou dnů Comic-Conu si probereme v pondělí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace