Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #97 o robotech a randění


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
S kým půjde na rande Mila Kunis? Jak se šéfuje flotilám z Hvězdných válek? A kolikrát už zemřel Sean Bean?  

Výplach na sto procent

Konečná týdne
Sean Bean je sice drsňák a i když z něj nikdy nebyla a nejspíš ani nebude hvězda Hollywood a filmaři o něm moc dobře vědí a ví, jak jeho charisma a herecké schopnosti využít. Pravda je ale taková, že Sean Bean se v akčních filmech a v thrillerech jen málokdy dočká konce. Umírat se ale musí s noblesou a tohle video vám dokáže, že Bean to zvládá perfektně. Samozřejmě bacha na spoilery.

Kuchařka týdne
Nebojte se, nebudu vám vyprávět o tom, jak dělám bramboráky (jsou sakra dobrý!). Pořád zůstaneme u filmu. A rovnou u klasiky. Alfred Hitchcock natočil nepočítaně kvalitních a legendárních filmů a i když se od jeho smrti objevila velká spousta filmařů, kteří by rádi byli jeho následovníky, nikomu se to nepovedlo. Co dělalo Hitchcockovy filmy tak výjimečné? Jak tvůrce pracoval? Co všechno musel vymyslet a zkombinovat, aby vzniklo třeba takové psycho? To se dozvíte v téhle kuchařce.

Kraťas týdne
Natočit kvalitně vypadající krátký film za malé peníze dnes není pro filmaře problém. Ve výplachu můžete často vidět filmy, které mají jen krok k těm klasickým, za které musíme v kinech platit. Robots of Brixton je jedním z nich, jeho tvůrci se však rozhodli nespoléhat jen na zajímavý vizuál a originálně vypadající roboty, ale pustili se do trochu nebezpečnějších vod politiky a historie. Děj totiž vypráví o tom, jak roboti, kteří musí dělat za lidi ty nejotravnější a nehůře placené práce, začnou svým tvůrcům vzdorovat. Klikejte sem.

Rande týdne
Vojáci jsou drsoňové, to víme. Chce to mít pořádné koule motat se někde po Afghánistánu, bát se o krk a přitom si dávat pozor na to, aby člověk neprovedl nějakou hovadinu a neskončil na youtube a pak třeba i v kriminále. Seržant Scott Moore evidentně koule má a ne jen proto, že si vybral tuhle práci. Tenhle frajer se totiž rozhodl pozvat přes internet na mariňácký ples Milu Kunis. K té už se video prý dostalo a neváhala ani chvilku. Nic víc z toho asi nebude, ale Scott Moore bude moci každopádně do konce života strašně machrovat na všechny své kámoše i cizí lidi. Přejme mu to.

Remake týdne
Pán prstenů se remaku, restartu, rebootu nebo reimaginace nejspíš ještě pár desítek let nedočká. Tedy alespoň na filmovém plátně. Hobit se připravuje na to, že se na nás vrhne příští vánoce a počet Oscarů a milionů dolarů, kterými se trilogie Petera Jacksona může chlubit, jednoduše brání i těm největším magorům, aby se pokoušeli nějakou novou verzi realizovat. Na internetu ale žádná pravidla neplatí, a tak vznikl seriál Broship of the Ring. Pokud vás tedy zajímá, jak by hrdinové vypadali v současnosti a jak by se odvíjel jejich příběh, klikněte si sem.

Animák týdne
Jeden kraťas jsme tu už dnes měli, teď si dáme druhý. Magnus není o robotech ani o povstání a na papíře vypadá možná mnohem méně zajímavě než konkurence. Je to příběh o tom, jak jeden starý vlak jede do jednoho města. To je všechno. Já říkal, že na papíře to bude nuda, naštěstí Nelson Dos Santos a Omar Merandi moc dobře vědí, jak pracovat s hudbou, vizuálem, příběhem a emocemi. Možná budete překvapeni, jak dobrý tenhle "film o vlaku" nakonec je.

Hra týdne
České školství má spoustu problémů. Nesmyslné státní maturity, málo peněz pro učitele a na budově H na liberecké Technické univerzitě donedávna i společné záchody. A taky málo Hvězdných válek. Arthur Nishimoto z univerzity v Illinois vymyslel jako školní projekt hru Fleet Commander. Sice jde o neoficiální Star Wars záležitost, ale když člověk sleduje, jak Nishimoto a jeho kámoši řídí flotily hvězdných křižníků na několik metrů velké dotykové obrazovce, začne nejspíš uvažovat, že měl jít studovat něco jiného.

Monstra týdne
Ray Harryhausen je legenda mezi trikaři. Jeho monstra jste mohli vidět v původním Souboji titánů, ve starých Sindibádech a spoustě dalších filmů. Tenhle král stop motion animace se nesmazatelně zapsal do světa filmu a i když dnes může jeho tvorba vypadat trochu naivně, jisté kouzlo si pořád zachovává a nejspíš si bude zachovávat napořád. Tady máte sestřih toho nejlepšího, na čem kdy Harryhausen pracoval. Jen by u toho mohla hrát trochu méně otravná hudba.

Reakce týdne
Přiznám se, že poslední komedie Adama Sandlera Zkus mě rozesmát mě bavila opravdu hodně a rozhodně si na ní ještě někdy v budoucnu udělám čas. Jeho novinka Jack a Jill, ve které bude hrát bratra a sestru, ve mě však vyvolává úplně opačné pocity a tak nějak doufám, že se mi podaří tenhle film v kinech minout. A evidentně v tom nejsem sám, trailer nezaujal ani George C. Scotta a ani Sama Neilla.

 

Duel týdne
Podle hlasování to vypadá, že Gandalf by si dal Brumbála k snídani a ještě by jen tak mimochodem srovnal celé Bradavice se zemí a Voldemorta donutil omluvit se Harrymu Potterovi za to, že zmasakroval jeho rodiče.

Dnes u Pottera zůstaneme, ale podíváme se na režiséry. Obecně jsou za nejlepší filmy považovány ty, které natočili Alfonso Cuarón a David Yates. Nás by tedy zajímalo, kterému z těchto režisérů byste přáli zářivější kariéru. Cuarón je sice už známé jméno, ale dveře do Hollywoodu pořád úplně otevřené nemá. Yates si zase díky čtyřem úspěšným Potterům může vybírat, ale zatím nestačil dokázat, že zvládne i něco jiného. Tak komu fandíte víc? Jméno piště do předmětu, do textu uveďte důvody. Vždyť to znáte.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace