Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Smích nezabral: Transformeři vládnou letošním tabulkám


ikona
Cival
transformerstržby
Jak se plecháči ještě před náletem Pottera vyrovnali s nástupem Šéfů na zabití a Ošetřovatele? 

Kdo si myslel, že roboti budou mít hodně krátké nohy a málo páry, zkrátka, že přestanou vydělávat hned, jak skončí první prodloužený víkend, ten se mýlil. Mohutné mašiny se valí dál, a i když jejich zisky v Americe nedorovnají výdělky druhého dílu (s ohledem na kvality dvojky i trojky je to celkem logické), účetní knihy se rychle plní nulami i zprávami o velkorysých ziscích z nejrůznějších koutů světa.

Transformeři 3 se udrželi i o druhém víkendu na první pozici zámořského kasovního žebříčku, a to zcela suverénně s 47 miliony. Propad o 51% je pro Spielberga s Bayem dobrým znamením, protože film se přehoupne v pohodě přes 300 mega - už v době nástupu osmého Pottera bude mít na kontě o dvacku víc, než kolik je momentálních 261 milionů dolarů. Tahle cifra mimochodem znamená, že Transformeři už po pár dnech dobyli v Americe trůn pro nejúspěšnější blockbuster roku 2011. A jen tak ho nepustí…

LETOŠNÍ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY V AMERICE

Roboti zároveň dál válí ve zbytku světa. Rekordy padaly hlavně v asijských zemích, hodně slušně se filmu mimochodem daří i u nás, takže průběžné zisky se už po deseti dnech vyšplhaly na kótu 645 milionů dolarů. Třetí Transformeři se tak nejspíš stanou globálně nejúspěšnějším dílem série. I díky chválené 3D verzi.

NEJRYCHLEJŠÍ JÍZDY NA 250 MILIONŮ Z AMERIKY

Ostatní hollywoodská studia se pokusila čelit nadvládě dreamworksáckých robotů nasazením dvou taškařic. Nebylo to hloupé rozhodnutí – dozvěděli jsme se díky němu, že silné léto eRkových komedií dál pokračuje. Na megahity Pařba v Bangkoku a Ženy sobě, plus rovněž úspěšnou Zkaženou úču, v klidu navázala rozjívenost Šéfové na zabití. Warneři se v ní evidentně pokouší tak trochu napodobit svou superúspěšnou sérii Pařeb a do jisté míry se  jim to daří: Otvírák za 28 milionů dolarů je OK (Pařba ve Vegas i Zkažená úča vydělaly napoprvé víc, Ženy sobě naopak o pár melounů míň, ale i tak dotáhly na momentálních 158 mega), teď půjde hlavně o to, jak dobře se Šéfové uchytí a jestli se jim podaří odolat i Harry Potterovi.

SROVNÁNÍ LETOŠNÍCH ERKOVÝCH KOMEDIÍ

Naději mají, protože reakce jsou velmi vstřícné. Bláznivá komedie o trojce obyčejných mameluků, kteří si najmou zabijáka (Jamie Foxx), aby odstranil jejich protivné šéfy (Spacey -  Aniston – Farrell), u zámořských kritiků rozhodně obstála. Vyložená spokojenost pak sálá z reakcí diváků, kteří film hodnotí někde na půl cesty mezi Pařbou ve Vegas a Pařbou v Bangkoku, zhruba na úrovni Žen sobě. Takže bychom mohli poznat další trvalku letošní sezony. Pokud nerozkvete, budou si Warneři možná malinko vyčítat, že si svým Potterem sami zadupají potenciální komediální velehit – ale s ohledem na pětatřicetimilionový rozpočet by případné projevy smutku nebyly nijak hlasité.

Výrazně méně radosti vyvolal start primitivní komedie Ošetřovatel. Kevin James tu hraje válečkoidního hlídače v ZOO, jemuž zvířátka radši pomůžou najít slečnu, než aby je jejich parťák opustil. Slabomyslnost námětu se samozřejmě musela otisknout v drsných recenzích i ve velmi negativní odezvě na internetu, rodinky, co si vyrazily do kina, prý ale na film reagují vcelku kladně. Nebylo jich mimochodem úplně málo, protože v pokladnách zůstalo 21 milionů dolarů.

U Sony si ale slibovali víc, protože referenční filmy pro Ošetřovatele, tedy Policajt ze sámošky, Chipmunkové i obě Noci v muzeu, vydělávaly hned od startu výrazně větší sumy. Ošetřovatel navíc přišel studio na víc než osmdesát milionů (rozmluvit všechna ta digitální zvířátka není levná švanda), takže to bude chtít pořádnou výdrž v kinech – diváci z Evropy a Asie Kevina Jamese tolik nežerou, proto Ošetřovatele musí podpořit hlavně Amíci.

VÝDĚLKY FILMŮ KEVINA JAMESE

Na čtvrté pozici se drží Auta 2. Průběžné výnosy se přiblížily ke 150 milionům, celkové americké tržby ale budou na pixarovské poměry slabé – s ohledem na rozpačité přijetí sequelu se není čemu divit.

SROVNÁNÍ TRŽEB PIXAROVEK

Na pátém fleku se udržela Zkažená úča. Jejích 78 milionů je čtyřnásobkem rozpočtu, takže super výsledek.

Průběžných 26 milionů pro novinku Toma Hankse a Julie Roberts Moje krásná učitelka aka Larry Crowne je naopak zklamáním.

Na chvostu první desítky se za trvalku J.J. Abrams|J. J. Abramse Super 8 zařadila ještě nevýrazná teen romance Monte Carlo, nechybí ani propadák Green Lantern a nudná rodinná výplachovka Pan Popper a jeho tučňáci.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do kin staromilský animák Medvídek Pú. Ale dost možná ho přehlédnete, protože se kiny bude valit poslední díl Harryho Pottera!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace