Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #95 o robotech a legu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
S jakým zařízením se nejlépe natáčí filmy? Který Fastfood je nejameričtější? A mají filmy Michaela Baye skryté poselství?  

Výplach na prázdniny nehraje

Reklama týdne
Ne každá reklama, která se objeví ve Výplachu, musí být krátká, úderná, akční nebo sexy. Někdy může mít i devět minut, což je i případ Plot Device. V podstatě jde o propagaci programu Magic Bullet 11, se kterým byste teoreticky měli být schopni dobýt Hollywood. A jako reklama funguje Plot Device skvěle, krátký příběh mladého filmaře, jemuž se dostane do ruky zařízení, které mění realitu na film, má jednoduše něco do sebe. A vypadá skvěle. A tady máte film o filmu.

Lego týdne
A máme tu další výtvor od lidí, kteří většinu života tráví zavření ve sklepě a denní světlo viděli naposledy někdy v roce 2004. Ale rozhodně se nedá říct, že by se flákali. Mají totiž Lego a Pána prstenů. Stačí jen chvilka přemýšlení a člověku hned dojde, co vyleze z kombinace stavebnice, slavné fantasy ságy a příliš velkého množství volného času. Takže tady máte Lego Středozem.

Filmař týdne
Už pár dní si do kin můžete zajít na třetí Transformery a ať už se vám líbí nebo nelíbí, fakt je ten, že v Hollywoodu pravděpodobně neexistuje v současné době filmař, který by dokázal natočit destrukci v takovém měřítku. Je to tupé, nedává to moc smysl, charaktery jsou ploché a nesmyslnost se maskuje za výbuchy. A nebo je poslední film Michaela Baye o něčem trochu jiném? No... asi ne, ale pro sichr se ujistěte tady.

Animák týdne
U nás ten film moc lidí nezná, ale za mořem je Rocketeer kultovní záležitostí. Příběh hrdiny, který s pomocí jetpacku chrání nevinné a trestá zločince, natočil Joe Johnston, který nám už za pár týdnů představí svůj comics Captain America: První Avenger. A právě ten by se měl Rocketeerovi do značné míry podobat. Každopádně létající hrdina má dost fanoušků na to, aby se čas od času objevila nějaká ta pocta. A pokud budou všechny vypadat jako tenhle animák, nemáme s tím nejmenší problém.

Romance týdne
Svalnatí opálení muži, nádherná auta, hodně objímání a velkých chlapáckých keců. I tak se dá koukat na sérii Rychle a zběsile. Ačkoliv jde oficiálně o akční film, ve kterém se s pomocí rychlých aut dělají různé lotroviny a skopičiny, při trochu jiném úhlu pohledu člověk zjistí, že je to vlastně celé velmi hluboký a romantický příběh o dvou citlivých duších v krutém a drsném světě provoněném benzínem. Paul Walker a Vin Diesel si o tenhle recut tak trošku říkali...

Fastfood týdne
„Heroes Are Made In America“. Alespoň to se říká v traileru na Captain America: První Avenger. A vypadá to, že to je pravda. Pokud totiž chcete být borec v uniformě z americké vlajky, který s pomocí štítu a patriotismu chrání USA před zlem, můžete svůj sen proměnit ve skutečnost celkem rychle. Stačí být ve správný čas na správném místě a zachránit toho správného psa.

Kraťas týdne
Spike Jonze, tvůrce V kůži Johna Malkoviche nebo Adaptace, je považován za jednoho z nejlepších klipařů vůbec. A ačkoliv má dveře do Hollywoodu otevřené, na své začátky nezapomíná. Teď spojil síly s kapelou Arcade Fire a natočil půlhodinový film s názvem Scenes of Suburbs. Příběh o dospívání a tak trochu i o válce vychází z textů z alba Arcade Fire a je to docela hodně zajímavý kousek. K filmu samotnému se musíte proklikat tady.

Tribute týdne
Když člověk jede po silnici dvoustovkou, tak si o nějaký ten pořádný průšvih říká. Ryan Dunn z Jackass to asi úplně v pořádku v hlavě neměl, ale skončit sešrotovaný ve svém vlastním autě si nejspíš nezasloužil. Každopádně jeho kolegové se rozhodli sestříhat šestiminutové video, ve kterém dali dohromady všechny jeho nejlepší kousky. Tady je.

Analýza týdne
Většina filmů Woodyho Allena je do značné míry stejná. Nebo alespoň jejich hrdinové. V minulosti je hrál sám Allen, ale dnes už je mu sedmdesát pět let, takže se před kameru moc nehrne a dává prostor mladším. "Woodyho Allena" si tak zahráli třeba Kenneth Branagh, Jason Biggs, Owen Wilson nebo John Cusack. Vždycky šlo o hodně podobné nebo až skoro stejné postavy. Pokud si potřebujete ujasnit, co tvoří Woodyho Allena a jeho charaktery, zjistíte to tady.

Duel týdne
Minule jste měli hlasovat, jestli se víc těšíte na třetí Transformery nebo závěr série o Harry Potterovi. Nakonec o pouhé tři hlasy zvítězili Transformeři. Dnes u roborů ještě zůstaneme, ale budeme trošku konkrétnější. Rádi bychom věděli, na čí stranu byste se přidali. V levém rohu je robotický Mirek Dušín Optimus Prime, proti němu nastupuje borec Megatron. Tak kdo je váš favorit a proč? Napište nám to do textu a jméno vaší jedničky dejte do předmětu.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace