Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Thor stále na trůnu. Nezastavil ho ani Kazatel.


ikona
Cival
tržby
Comicsová nová krev odolala akční sci-fi i nenápadnému komediálnímu hitu od Judda Apatowa... 

Jeden z mála klidnějších víkendů v rámci nabitého léta mají za sebou americká kina. Představily se jen méně průrazné novinky, takže se Thor mohl s klidem dál rozvalovat na první pozici kasovního žebříčku. Nová marvelovka spadla o snesitelných 47% a na účet se díky tomu překulilo dalších 35 milionů dolarů. Thor se zjevně bude držet v kinech líp a déle než dvojka Iron Mana nebo Wolverine, a i proto se bude k hranici 200 milionů ze Severní Ameriky tlačit velmi natěsno. Když k tomu připočteme dobrou výkonnost ve zbytku světa (tady je dvoustovka už nahrabaná), zjevuje se Marvelu před očima veskrze povedené zrození nového hrdiny.

Universal proti comicsovému kralevici vyrukoval s rozpustilou komediální týmovkou Ženy sobě aka Bridesmaids. A dobře udělal. Přisprostlá taškařice o partě družiček, která nezapře rukopis producenta Judda Apatowa, se těší velmi pozitivní odezvě od kritiků i diváků – látka, která se v podání buranských chlápků stala už poněkud omšelou, nabrala díky bandě vtipných slečen a dam na svěžesti. A na tržbách se to naštěstí adekvátně projevilo.

24 milionů za první víkend je chvályhodný výsledek, zvlášť když uvážíme eRkový rating a absenci opravdové hvězdy v hereckém obsazení (hlavní tahounka a spoluscenáristka Kristen Wiig, jíž ti zasvěcenější z vás znají ze Saturday Night Live, doteď obrážela hlavně komerční propadáky). Je moc příjemné zjistit, že svěží trailery nelhaly a že v kinonabídce, jíž definují hlavně potřeby pánského publika, se najde místo i pro ráznější „babskou podívanou“.

Pozitivní je i pohled na bronzovou příčku, kde se dál výtečně daří pátému Rychle a zběsile. Povedený letní akčňák drtí dolarovou žílu, jak jen to jde – z Ameriky se vymáčklo skoro 170 milionů, celosvětové tržby pak přesáhly už 440 mega. Půlmiliardu Vin Diesel, The Rock a Paul Walker doženou s přehledem. A vzmáhající se studio Universal bude šestému dílu určitě věnovat sakra velkou pozornost - je to moc dobře hlavně pro nás diváky.

Narazil tak až Kazatel na čtvrtém místě. To je taky nápad, rvát pokleslou akční sci-fi mezi Thora, Rychle a zběsile a Piráty! Diváci nejsou hloupí a dokáží odlišit opravdové megafilmy od béčkové trikové podívané se solidním rozpočtem. Kazatel to samozřejmě schytal od recenzentů (jak byste taky čekali, že se kritici postaví k novince tvůrců Legie?), a tím spíš čelil jistotě, že pokud nevydělá pořádný balík o prvním víkendu, nedopadne příliš slavně. Velké blockbustery jej totiž v příštích dnech převálcují. Jenže Kazatel utržil o víkendu pouze průměrných čtrnáct milionů a při šedesátimilionovém rozpočtu nemůže myslet na splacení rozpočtu z amerických kin. Až DVD a Blu-raye mu vrátí fazónu…

Na páté místě udivuje relativně levný (a tudíž i velmi výdělečný) animák Rio, jemuž klesly zisky jen o 6%. Období největšího dolarového rozletu už má tenhle modrý papoušek sice za sebou, ale… klobouk dolů.

Ve zbytku žebříčku se za sebe naskládaly nevýrazné romance Jumping the Broom a Tvůj snoubenec, můj milenec, zpoza nichž vykukuje solidní Voda pro slony, černošská podivnost Madea´s Big Happy Family a teenagerská stálice Soul Surfer.

Kompletní přehled tržeb zde.

Za týden budeme hodně zvědaví, jak vyplují čtvrtí Piráti z Karibiku. Nový díl miliardové série sice dostal do vínku 3D a oscarovou Penélope Cruz, z trailerů ale vypadá jako chudší příbuzný původní trilogie. Projeví se to na tržbách?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace