Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #83 o epidemii a zbraních


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Proč je Katherine Heigl smrtelně nebezpečná? Jak drsný může být Pixar? A jaké filmy se v mládí líbily Edgaru Wrightovi?  

Výplach si vás zase našel

Animák týdne
Ekologie je cool, nebo se nás o tom alespoň snaží všichni přesvědčit. Bio potraviny jsou v supermarketech největším hitem, kdo netřídí odpad, je skoro terorista a kvůli blbému mraveništi se musí předělávat územní plány. Pokud si ale pořád myslíte, že chránit přírodu je nuda, animák The Incident at Tower 37 vás přesvědčí o opaku. Už jste někdy přemýšleli, odkud se bere voda, která vám teče z kohoutku?

Umění týdne
S různými fanouškovskými obrázky a plakáty se ve Výplachu setkáváme celkem pravidelně, teď tu ale máme něco, co je rozhodně zajímavější než fanboyovský poster na Critters nebo něco podobně prdlého. Na webu Planet-Pulp najdete každý měsíc novou tématickou galerii obrázků nakreslených v hodně béčkovém stylu. Aktuálně tu je série plakátů k výročí 25 let studia Pixar. A jsou boží.

Hudba týdne
Mám rád Beastie Boys a štve mě, že tahle super kapela už dlouho nic nevydala. Na jednoho z jejích členů si totiž vyšlápla svině rakovina. Naštěstí to vypadá, že Yauch už je v pořádku a brzy bychom se měli dočkat i nového alba. A to je potřeba pořádně propagovat. Když vám s tím však pomůžou Will Ferrell, Elijah Wood, John C. Reilly, Seth Rogen, Danny McBride, Jack Black, Ted Danson, Stanley Tucci, Susan Sarandon, Will Arnett nebo Steve Buscemi, tak to jde celkem snadno. I když jsou vaše budoucí já pěkní blbci.

Fetiš týdne
Režisér Edgar Wright je nejen filmař, ale především fanda. Na všech jeho filmech to je jasně vidět a je celkem fuk, jestli zrovna nechal své hrdiny bojovat proti hordám nemrtvých, čistil malé anglické městečko od samozvaných strážců morálky nebo pomáhal jednomu zoufalci najít životní lásku a zlikvidovat její bývalé boyfriendy. V roce 1993 bylo Wrightovi teprve 19 let, ale už tehdy věděl, co je potřeba pro dobrý film. Zbraně a akce. Měl pravdu a jeho video Gun Fetish vám to bude potvrzovat v každé vteřině.

Epidemie týdne
Katherine Heigl je dokonalou ukázkou toho, jak se z milované herečky může stát někdo, koho svět nemůže vystát. Zbouchnutá byl hit, 27 šatů taky, ale pak stačilo pár blbých keců týkajících se hitu Judda Appatowa, přehnané finanční nároky u Na sv. Valentýna a filmy jako Vrahouni a byl konec. Katherine Heigl se bude muset hodně snažit, aby si to u filmových fanoušků vyžehlila, rozhodně si ale nepolepší, když vypustí do světa 34 romantických komedií během jediného víkendu. Dejte si pozor, na co jdete do kina, příliš mnoho Katherine Heigl totiž může vést ke krvácení z očí a nevolnosti. Američtí záchranáři jsou v pohotovosti, ale preventivně doporučují filmy bratří Coenů.

Sequel týdne
Když Harry potkal Sally... je jedna z nejslavnějších a také nejlepších romantických komedií všech dob. Billy Crystal i Meg Ryan však dnes už nekopou první hereckou ligu, ale díky téhle klasice na ně nejspíš svět nikdy nezapomene. Ale Crystal si s režisérem Robem Reinerem řekl, že by nejspíš nebylo od věci pro jistotu natočit pokračování. Za těch dvaadvacet let se však trendy ve filmu trošku změnily a je potřeba se přizpůsobit.

Dokument týdne
Sledovat práci filmařů je občas zajímavější než sledovat jejich díla. Jak natočil Roland Emmerich invazi mimozemšťanů ve Dni nezávisloti? Co musel udělat James Cameron, aby stvořil celý nov svět? Kdo vymyslel masku predátora a proč vypadá tak, jak vypadá? Dnes není problém najít na internetu nebo DVD pohledy za kulisy a do filmařských kuchyní, v roce 1939 to ale nebyla žádná sranda. Pokud tedy chcete vědět, jak se tehdy vyráběly Disneyovky, klikejte sem.

Motorka týdne
A máme tu tip pro všechny, kteří nevědí co s penězi a z nějakého důvodu je nechtějí dát redakci MovieZone. Pokud se vám doma válí čtyři tisíce dolarů a fakt netušíte, jakou hovadinu byste si ještě mohli koupit, doporučuje model motorky z kultovní anime Akira. Eddie Paul ji postavil pro muzikanta Kanye Westa, který ji chtěl použít ve svém klipu Stronger, nakonec z toho sešlo, ale i tak ji West podepsal, takže můžete mít anime motorku s podpisem rappera. Po tom přece touží každý, ne? Jo a mimochodem jezdit se na ní nedá, takže si ji maximálně postavíte do obýváku.

Vážné video týdne
A teď bez fórů. Video s názvem The Candy Shop je součástí kampaně neziskové organizace Street Grace, která chce upozornit svět na to, že se v něm dějí hodně ošklivé věci. Třeba že se obchoduje s dětmi, které si kupují lidé s perverzními choutkami, jimž by měl někdo z koulí udělat koprovku, poté je zavřít do kriminálu a pak taktně upozornit spoluvězně, za co že tu ten zmíněný člověk je. V hlavní roli Doug Jones z Faunova labyrintu a Hellboyů. Klikejte sem.

Hlas lidu týdne
V minulém duelu jste se vyjádřili v tom smyslu, že byste v kinech raději viděli dvojku A-Teamu než Expendables. Ale nejspíš můžeme říct, že máte smůlu.

Dnes si dáme další Hlas lidu. Juan Carlos Fresnadillo bude točit novou verzi kultovního comicsu a vlastně i kultovního filmu Vrána, v němž se hlavní hrdina vrátí ze záhrobí, aby pomstil smrt sebe a své přítelkyně. Nás by zajímalo, koho byste rádi viděli v roli pomstychtivého nemrtváka, jehož před sedmnácti lety výtečně zahrál Brandon Lee. Jméno piště do předmětu, uveďte důvody do textu a pokuste se vyvarovat výkřiků tipu "natáčet remake Vrány je nejblbější nápad od okamžiku, kdy se Zdeněk Troška rozhodl udělat film podle vtipů."

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace