Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Plány Arnieho a Slye? Žádné troškaření.


ikona
KarelR
arnold schwarzeneggersylvester stallonethe expendables
Jeden si našel režijní štaci, druhý přebírá herecké nabídky. 

Loňská resuscitace osmdesátek nám sice přinesla řadu vydařených filmů, po finanční stránce nicméně příliš zázračná nebyla. Zatím to ale nevypadá, že by to Hollywood nějak výrazně trápilo. V záplavě moderních a modernější projektů se totiž pořád objevuje dostatek old-school záležitostí, u nichž nyní čím dál tím častěji visí jména Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone.

Legendární akční hvězdy, které se loni konečně sešly ve stejném záběru, si spolupráci snad zopakují ve druhém díle Expendables. Ten nedávno začal hledat režiséra, protože Slyovi už se podruhé za kormidlo nechtělo. A netrvalo dlouho, máme ho tady. Je jím ostřílený matador, který má na svědomí třeba čtvrtého Ramba a šestého Rockyho... Sylvester Stallone!

Čtete správně, Sly nakonec změnil názor a Postradatelné z pracek nepustí. Jestli je to dobrá nebo špatná zpráva už si musíte rozhodnout sami, každopádně to zvyšuje šanci, že se ve filmu dočkají větších rolí Willis, Van Damme nebo Schwarzenegger. Obzvlášť poslední jmenovaný by si mohl dát říct, protože se v poslední době naplno zabývá svým comebackem na stříbrné plátno.

Jeho prvním poguvernérským projektem sice bude animovaná televizní ptákovina jménem Guvernátor (trailer tady), kromě téhle hlasové štace ale Arnie plánuje i nějaký ten plnohodnotný celovečerák. Chvíli se spekulovalo o tom, že se objeví ve válečném dramatu With Wings as Eagles, teď je ale situace zase jiná. Na stole má dvě vážně nabídky, mezi kterými by si měl v pohodě vybrat tu lepší.

Tou první je role neprávem odsouzeného vězeňského architekta v thrilleru The Tomb, se kterým chtějí udělat díru do světa pánove z twilightovského studia Summit Entertainment. Arnold by v něm měl utíkat ze supermoderního vězení, které sám navrhnul, a to pod režisérským dohledem Antoina Fuquy. Zní to jako těžce neoriginální béčko, mnohem větší problém je ale jméno režiséra. Fuqua, v současnosti chystající také biografii Tupaca Shakura, totiž nenatočil nic světoborného už deset let. A není moc důvodů věřit tomu, že by dokázal zázraky zrovna s touhle zápletkou.

Proto by měl Arnold věnovat pozornost spíš druhému filmu, v němž by jako stárnoucí šerif naháněl šéfa drogového kartelu, který opustil vězení o něco dřív, než měl. Hlavně role v Last Stand se měl původně ujmout Liam Neeson, po jeho zběhnutí k dvojce 96 hodin ale mají v Lionsgate co dělat, aby sehnaly adekvátní náhradu. A ačkoliv ani tenhle akčňák nezní kdovíjak ambiciózně, skrytým trumfem je režisér.

Tím by totiž měl být jihokorejský ďábel Ji-un Kim, který od začátku kariéry sype jednu vydařenou žánrovku za druhou. Stojí třeba za nařachaným westernem Hodný, zlý a divný nebo za akčním thrillerem Viděl jsem ďábla, a kdyby se ve svém hollywoodském debutu sešel na place s Arniem, bylo by to určitě zajímavější, než kdyby se třiašedesátiletý svalovec svěřil do rukou nějakého amerického akčního rutinéra. Kéž by tahle spolupráce klapla.

Ve kterém z filmů byste Guvernátora viděli raději? Nebo si myslíte, že by se měl vydat úplně jinou cestou? A co říkáte na Slyův návrat k režii Expendables? Diskuze je vaše.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace