Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #82 o Avengers a Davidu Fincherovi


ikona
KarelR
víkendový výplach
Vzpomínáme na začátky Bruce Willise, Smrtonosnou zbraň a 25 let Pixaru. 

Do druhého jarního Výplachu to dotáhlo překvapivě hodně nostalgie a trailerových lahůdek.

Trapárna týdne
Tara Reid už pěkných pár let nikoho nezajímá. Nebývalé pozornosti se jí však dostalo na začátku února, když prohlásila, že Coeni chystají pokračování Big Lebowskiho. To režisérské duo bryskně vyvrátilo a Ethan Coen dodal, že jestli Tara na druhém Big Lebowskim pracuje, rád si na něj zajde do kina. Tahle situace je ale ještě daleko... protože se teprve teď dostal na internet trailer. Tara v něm sice hraje všechny postavy z Dudeova universa, ale jak asi za pár minut pochopíte, žádná velká zábava to není. Spíš utrpení, které trochu ospravedlňuje jen Tařina ochota udělat si legraci sama ze sebe.

Animované hody týdne
Pixar se v současnosti nachází v područí Disneyho a filosofie "nebudeme slepě chrlit sequel za sequelem jako ostatní studia" se pomalu stává minulostí. Asi netřeba opakovat, že nás během příštích let čekají druhá Auta a druhé Příšerky s.r.o. To všichni dobře vědí a doufají, že nějakým zázrakem nebudou kvalitativně daleko od Toy Story 3. Pokud tedy nechcete trávit čas dumáním nad tím, jak jsme se do tohohle bodu dostali, o dost lépe strávený čas vás čeká u pětiminutového sestřihu 25 Years of Pixar, který se, jak název napovídá, ohlíží za dosavadní pixarovskou tvorbou. Tenhle materiál je sám o sobě prvotřídní, a když k němu navíc hraje hudba z Costnerova Robina Hooda nebo Sunshine, je to moc pěkné pokoukání.

Plakáty týdne
Fanouškovských plakátů se po internetu válí miliony, jen málokteré ale vypadají tak dobře, že by se mohly z fleku použít k propagaci velkého blockbusteru. Jedním z lidí, kteří takové plakáty umí, je jistý P.L. Butcher, jehož stránka na DeviantArt se jen hemží vynikajícími kousky. Jeho výtvory lákají třeba na Buffy, Uncharted (s Nathanem Fillionem!) nebo třetí sezónu Spaced, tenhle týden se ale hodně lidí zaujaly plakáty k Avengers Josse Whedona. Vypadají totiž tak pěkně, že byste si je z fleku pověsili do pokojíčku.

Pocta týdne
David Fincher nikdy nenatočil špatný film a určitě je jedním z nejlepších režisérů současnosti. Jeho filmy spojují vytříbené zápletky, ponuré vizuály a hutná atmosféra, jsou proto prakticky ideálním materiálem k tomu, abyste z nich sestříhaly jedno souvislé tříminutové video. Tohle už si uvědomila řada lidí, jen Kees van Dijkhuizen ale svůj nápad dotáhl do konce. A přišel s perfektní poctou fincherovkám, nad kterou musí srdce každého fandy skromného perfekcionisty jen zaplesat.

Vzpomínky týdne
V pátek šel na TV Barrandov poslední díl Měsíčního svitu. Tenhle seriál byl odrazovým můstkem pro Bruce Willise, který se posléze našel v rolích krvácejících akčních hrdinů a dodnes je jednou z největších hereckých hvězd vůbec. V tuhle chvíli bych vám obyčejně představil nějaký zánovní sestřih toho nejlepší z celého seriálu, tak složité to ale nebude. Omnoho lépe totiž poslouží vynikající scéna a následná koláž, kterou seriál končí (tudíž je SPOILEROIDNÍ) a která je v roce 2011 trochu smutným důkazem toho, kam to Willis dopracoval. Ano, s bouchačkou v ruce je pořád cool. Ale v žádném filmu si to zdaleka neužívá tolik, jako když celou druhou půlku osmdesátých let blbnul po boku Cybill Shepherd. Taky byste současného rozdavače přísných pohledů hned vyměnili za šarmantně ztřeštěného Davida Addisona? 

Trailer týdne
Avengers a jejich fanoušci podruhé. Blížící se filmová megaudálost bude v centru pozornosti ještě víc než rok a za tu dobu nás určitě čeká spousta trailerů. Jak od těch dobře placených střihačů, tak od těch, kteří budou s pomocí nové stopáže z Thora a Kapitána Ameriky lepit velkolepé upoutávky na největší superhrdinský sraz všech dob (minimálně do chvíle, než o rok později dorazí Justice League). První vlaštovky už máme dávno za sebou, teď se ale objevila jedna, kterou by byla škoda minout. Marveláčtí střihači by v ní totiž mohli nabrat hodně teaserové inspirace.

Bayovina týdne
Z režijního stylu Michaela Baye si dělá srandu kdekdo, faktem ale zůstává, že nám tenhle šílenec nadělil spoustu nesmrtelných akčních nářezů. V jeho filmech si to rozdali vězeň a biochemik s bandou žoldáků, dva černoši a s půlkou Miami, hodní roboti se zlými a nechyběl ani souboj Bruce Willise s meteoritem. Teď to ale Bay hodlá všechno trumfnout, protože se podle tohohle traileru vrhne na nejultimátnější akčňák všech dob. iPhoneová herní pecka Angry Birds se pomalu blíží na plátna kin...

Seriálový úlet týdne
Řada seriálových tvůrců si v jednu chvíli řekla, že jejich show potřebuje muzikálovou epizodu. V době před Glee bylo zpívání v seriálu docela raritou, často ale tahle idea dopadla na jedničku. Se zpěvem se výborně poprali třeba v Buffy nebo ve Scrubs, čtvrteční epizoda stále vynikajících Chirurgů ale podobné slávy zřejmě nedosáhne. Čtyřiceti minutový sled nevýrazných písniček byl totiž něčím, co vypadalo divně už od prvních promovideí, a ve finále se ukázal být opravdu špatným nápadem. Ve videu se můžete podívat na jedno z těch relativně povedených čísel (samozřejmě obsahuje kupu SPOILERŮ), ti odvážnější ať si potom zapátrají na Youtube po zbytku. Ale jen na vlastní nebezpečí.

Sequelové připomenutí týdne
Riggs a Murtaugh tu do pár let budou v omlazeném provedení a dá-li Hollywood, neudělají Melu Gibsonovi a Dannymu Gloverovi moc velkou ostudu. Než se ale tak stane, jejich legendární akční série bude s každou televizní reprízou dokazovat, že do starého železa rozhodně nepatří. A kdyby na to někdo náhodou zapomněl, může si v tomhle fandovském traileru osvěžit, proč je Smrtonosná zbraň 2 jedním ze sequelů, které formulku "větší, zábavnější a dramatičtější" trefily v tom nejlepším možném poměru.

Duel týdne
James Bond minule urval jednoznačnou výhru, když Bourneových 17 hlasů přebil rovnými 30. Agenta bez minulosti ale tahle prohra moc mrzet nemusí. Zatímco si Bond odbyl už přes 20 dobrodružství, on má na kontě teprve 3. Má tedy ještě dost času na to, aby se do diváckých srdcí zapsal se stejnou razancí.

V dnešním duelu u akce zůstaneme, protože mě ve světle pátečního oznámení druhých Expendables zajímá, jak moc tenhle sequel vlastně chcete vidět. Kdybyste si mohli vybrat, šli byste raději na pokračování Slyova srazu akčních hvězd, nebo na nedostatečnými tržbami pohřbenou dvojku A-Teamu? Jako obvykle piště svůj tip do perexu a v komentáři ho okořeňte pořádnou dávkou důvodů.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (42)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace