Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Justice League opět na obzoru


ikona
st39.6
justice leaguewarner bros.
Další superhrdinská týmovka, tentokrát od DC Comics. Dožijeme se jí? 

Kam se člověk podívá, tam na něj vybafne buď nekonečná hororová série, adaptace deskové hry nebo comicsových sešitů. Obzvlášť superhrdinové vydělávají sakra velké prachy a tak není divu, že se svými nejznámějšími postavami vyráží do boje jak Marvel, tak trochu opožděný DC Comics.

Právě u DC Comics ale filmařům někdo nepřeje. Batman v rukou Christophera Nolana sice vydělává stamilióny a na poli comicsových adaptací se z něj stal jakýsi vrchol, kterého se snaží všichni ostatní dosáhnout, další hrdinové to ale nemají tak jednoduché. Vždyť Superman se po měsících spekulací odráží ke vzletu až teď, na poslední chvíli před propadnutím práv, a jak se to má s dalšími postavami ze stáje DC, ví čert.

Zpoza velké louže se teď každopádně začaly ozývat další spekulace o vzniku Justice League.  Ano, už je to několikáté kolo drbů a svět jim pomalu přestává věřit, naděje však umírá poslední. U Warnerů teď totiž došlo ke změně vedení a nový prezident Jeff Robinov má podle LA Times Justice League v plánu na rok 2013. To je jednak reálné, druhak docela logické datum.

Existence Justice League by totiž dávala smysl hned z několika důvodů. Warneři budou potřebovat nějakou týmovku, která by konkurovala Whedonovým Avengers (první reakce na scénář jsou mimochodem nadšené), vedle toho potřebují rozjet i filmy o ostatních hrdinech a tady by to mohlo fungovat přesně naopak, než jak tomu bylo u Marvelu: týmovka by byla odrazovým můstkem pro další spin-offy, místo toho, aby se složitě budovalo universum Justice League kolem jednotlivých originů.

Warneři by navíc s Justice League - a tady to začíná být zajímavé - mohli oproti Marvelu nabídnout úplně jiný styl. Jestliže Iron Man, Thor, Kapitán Amerika nebo třeba Hulk pořád hrají víc na comicsové struny než na nějaký pokus o realistické pojetí, Christopher Nolan ukázal, že realistický a temný comics dokáže vydělat podstatně víc. "Stačí" mu k tomu inteligentní zápletka a skvělí záporáci, kteří vyždímají potenciál superhrdiny do poslední kapičky. To se u Marvelu zatím nenaučili a popravdě to nevypadá, že by se na tom mohlo něco změnit. Jinými slovy, hrdinové z Avengers to mají až moc snadné.

Obzvlášť pokud bude v tomhle směru cítit Nolanův producentský dohled nad Supermanem (a sám Zack Snyder říká, že to bude jeho nejrealističtější film), bude mít Warner Bros. důvod k tomu, aby Justice League vzal z úplně jiného konce, než by všichni čekali. Zbožné přání by pak samozřejmě bylo Nolanovo producentské požehnání a nějaké to povrtání se v příběhu (i když přítomnost Batmana v týmu bych nečekal, spíš jen tu Supermanovu). Jenže to spekulujeme až moc, ostatně vznik Justice League se bude dost pravděpodobně odvíjet od úspěchu Muže z oceli. Pokud se Snyderovi zadaří - a je jedno, že k tomu nebude vybudovaná žádná mytologie - Warneři budou mít sakra dobrý důvod, proč se o týmovku pokusit.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (30)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace