Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #80 o líbání a rytířích jedi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
V kolika filmech měl na sobě Matthew McConaughey tričko? Jak by Sucker Punch vypadal jako disneyovka? A co Simon Pegg a Nick Frost dělají ve Hvězdných válkách? 

Výplach v plné polní

Trailer týdne
Jestli bude Sucker Punch efektní podívaná nebo přeplácaná hovadina, to zjistíme až v kině, fakt je ale ten, že trailery dokázaly vzbudit pozornost. Sympaticky oblečené-neoblečené herečky, hodně akce, cool drak a úchylná atmosféra dokáží každého alespoň malinko zvráceného filmového fandu zaujmout. Ať už to dopadne jakkoliv, jisté je, že tohle podívaná pro prcky nebude. Ale mohla by být.

Kariéra týdne
Matthew McConaughey to má těžké. Jeho drama The Lincoln Lawyer teď sice kritici chválí, fakt je ale ten, že kariéru si založil především na tom, že má figuru, která se ženským líbí. A nebojí se ji použít. Na webu Movieline se rozhodli prozkoumat všechny jeho filmy od Času zabíjet, který z něho udělal hvězdu. Opravdu se polonahý promenádoval všude? A fakt se na tom dá založit kariéra?

Průřez
Pár výplachů zpátky jste mohli najít video s názvem The Films of Sofia Coppola. Jeho tvůrce, jenž si říká van Dijkhuizen, plánuje dalších jedenáct. Respektive deset, protože další kousek tu máme právě teď. Tentokrát došlo na kariéru Dannyho Boyla, takže jsme nafasovali efektní sestřih Trainspottingu, Sunshine, 28 dní poté, Milionáře z chatrče, aktuálních 127 hodin a dalších kousků. Příště prý bude na řadě David Fincher.

Jediové týdne
Tak je to konečně tady. Mysleli jste si někdy, že umíte ovládat vesmírnou sílu, ale chyběl vám nějaký Obi-Wan, který by vás usměrnil? Zajeďte si do Chile. Jakýsi magor si tu totiž otevřel školu pro rytíře jedi. Učí se tu bojová umění, meditace a podobné srandy. Na druhou stranu to ale není blbý nápad, jak donutit 6-12 let stará děcka k tomu, aby vylezly od počítačů. Šéfem školy je bývalý instruktor jógy a taekwondo a údajně se teď hledají další učitelé bojových umění. Místo maturity prý budou muset studenti zvednout z bahna X-Wing.

Nezávislák týdne
Herní série Super Mario Bros. je totální klasika, kterou zná snad každý, kdo se alespoň chvíli okolo her motal. Sympatický instalatér, který skáče na hlavu zlotřilým houbám, se už jedné filmové verze bohužel dočkal a dodnes se z ní vzpamatovává. Legendu ale jeden blbý film nezabije, a tak tu teď máme trochu komornější a nezávislejší verzi.

Remake
Simon Pegg a Nick Frost právě vyrazili do kin se svou sci-fi komedii Paul. Krom toho, že se budou muset porvat se zástupci vlády, odhalit nějaké to spiknutí a zachránit si řitě, budou především oslavovat všechny geeky, nerdy a filmové magory. Pegg a Frost se mezi ně s hrdostí řadí a jako správní geekové mají rádi i Hvězdné války. A protože George Lucas zatím další díly neplánuje, rozhodli se nacpat se do tohoto universa sami.

Herec týdne
Znáte Jesse Heimana? Znáte. Určitě. A sakra dobře. Jen to možná nevíte. Jesse Heiman je totiž nepřehlédnutelná postavička každého filmu, ve kterém se objeví. Charaktery, které hraje, obvykle nemají ani jména, přesto ho lze jen těžko přehlédnout. A někdo si řekl, že tenhle "nejslavnější herec na světě, jehož jméno nikdo nezná", by si zasloužil trochu zviditelnit.

The Dude týdne
Jeff Bridges sice nedávno dostal Oscara, fakt je ale ten, že když by měl člověk vybrat jeho nejlepší roli, nejspíš by skončil u týpka jménem Jeff Lebowski. Flákač, vysloužilý hippík, profesionální hráč bowlingu a můj osobní hrdina. The Dude.

Polibek týdne
Co všechno potřebujete vědět o polibku? No je toho dost, ale spíš než blbé kecy ve výplachu vám v pátrání po tom, co se smí a nesmí, případně co je cool a co smrdí žalobou, pomůže vlastní zkušenost. Nějaká ta teorie se ale hodí vždycky.

Hlas lidu týdne
V souboji veteránů u vás vyhrál Cary Grant nad Jamesem Stewartem. A to dost razantním způsobem.

A teď přichází malá ale zásadní změna. Jelikož už moc nevíme, o čem by měly být následující duely, rozhodli jsme se, že budeme klasické souboje A vs B střídat s něčím trošku novým. Budeme chtít slyšet vaše názory na aktuální filmové dění. Vaším úkolem bude nahazovat jména herců, režisérů a vůbec tvůrců spojených s filmovými novinkami. Takže jednoduše - před pár dny se objevila zpráva, že Darren Aronofsky nebude točit druhého Wolverina. Nás by tedy zajímalo, koho byste rádi viděli na místě režiséra místo něj. Jméno vybraného filmaře napište do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týdne zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace