Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Aronofsky vycouval z Wolverinea


ikona
Cival
Co se stalo s jednou z nejočekávanějších comicsáren? 

Mladá generace filmových fandů Aronofskyho zbožňuje, starší jej uznává jako výtečného realizátora, ale jeho díla rozhodně bere co do myšlenkové hloubky s rezervou. Aronofsky každopádně dobyl světová kina s Černou labutí (čtvrtmiliarda na tržbách) a měl našlápnuto mezi úplnou elitu díky angažmá u "druhého" Wolverinea (film má Loganův origin ignorovat). Mohl dopadnout jako Nolan a střídat třeba malé a nezávislé, nebo alespoň „osobní“ projekty s hollywoodskými monstrprodukcemi. A mohl jednak napumpovat adamantiového borce novou energií a stejně tak osvěžit i comicsárny a filmovou akci. Jenže nic z toho nebude.

Prý kvůli tomu, že by musel strávit rok v Japonsku, daleko od rodiny, Aronofsky z projektu vycouval. Je to poněkud prapodivné vysvětlení, i s ohledem na jeho loňský rozchod s Rachel Weisz (na druhou stranu, má čtyřletého synka), a můžeme si jen domýšlet, jak se dosud svobodnému tvůrci asi líbil dohled hlavounů od Foxů nebo specifické podmínky natáčení blockbusterů… Ale jsou to jen spekulace (jako třeba tahle), oficiálně je scénář Christophera McQuarrieho prvotřídní a žádné tvůrčí neshody se nikdy nekonaly. Důležité je v každém případě to, že Wolvie a Darren už spolu nedrží, což je určitě velká škoda pro obě strany. A vlastně i pro nás, pro diváky.

Natáčení totiž mělo začít v dohledné době i přes zemětřesení v Japonsku a pokud Foxové nechtějí kompletně měnit svoje plány (rozvrh Hugha Jackmana také není nafukovací), budou teď muset narychlo shánět nového režiséra a nutit ho, aby se v projektu moc nešťoural a začal ho realizovat. A to by mohl být problém, protože dlouho zvažovaný David Slade se právě upsal Daredevilovi a jiní bývalí kandidáti mají také napilno.

Nejbližší dny určitě lépe napoví, jestli se Wolverine zdrží, nebo ho dostane do ruky první volný řemeslník a půjde se před kamery. To by ale byla asi nejhorší varianta. Vzpomínky na "jedničku" od prakticky bezejmenného Gavina Hooda jsou bolestivé ještě dnes, takže musíme doufat, že odněkud vykoukne levný osobitý tvůrce, který bude připravený na rok zamávat rodince a dopřát nám trochu pořádné comicsové akce. Cože? Čekal jsem les rukou...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace