Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sci-fi útočí: Sony a Foxové chystají další velkofilmy!


ikona
st39.6
Díky finančnímu úspěchu Světové invaze se chystají další sci-fi projekty. A vypadají skvěle! 

Reakce filmových studií jsou v tomhle ohledu až nebezpečně rychlé. Je to sotva pár desítek hodin, co se objevila čísla z víkendových tržeb a v Hollywoodu mají okamžitě jasno minimálně ve dvou věcech: Robert Zemeckis už si v animácích neškrtne a nejsilnějším magnetem na diváky je teď žánr sci-fi.

Robert Zemeckis se bude muset vrátit ke hraným filmům, protože mu Disney v reakci na katastrofální tržby animáku Máma mezi Marťany odpískal produkci remaku Žluté ponorky, která měla vzniknout za pomoci stejných technologií. Šuškanda sice vyvrací, že by se jednalo o reakci na tržby, ale kdo by Disneymu věřil, že se Žlutá ponorka potopila zrovna před TÍMHLE víkendem? Beatles tedy v podání Adama Campbella, Petera Serafinowicze, Deana Lennox Kellyho a Caryho Elwese neuvidíme. A Zemeckis si může hledat nový projekt. Animák už to asi nebude.

O něco lepší zprávy přišly od Sony a 20th Century Fox. Obě studia při pohledu na solidní víkendové tržby Světové invaze ucítila příležitost a rychle jí čapla za pačesy. Sony koupilo film s trochu béčkovým názvem Agent OX, Foxové zas námět na zatím nepojmenovaný projekt z produkce McG. Oba mají společné jedno: jsou to sci-fi.

Samozřejmě by za tím mohl stát i další kalkul - musíme vzít v potaz, že se před pár dny začal natáčet Scottův Prométheus a v roce 2012 bude díky jeho útoku na kina sci-fi v kurzu ještě víc, než teď. Ať už je to jakkoliv, oba zmíněné projekty slibují sakra zajímavou podívanou a co víc: oba jsou založené na původním nápadu, což je v době adaptací, remaků, restartů, sequelů a čert ví čeho ještě, takový malý zázrak.

Soňácká produkce Agent OX má vyprávět o tajném agentovi nasazeném na cizí planetu, který musí zastavit invazi na Zemi. Někoho by sice mohl překvapit scenárista, protože Daniel Kanka (12 kol) vzbuzuje spíš obavy, než nadšení, ale musí se nechat, že to zní sakra zajímavě a hlavně si od toho můžeme slibovat velkolepou žánrovku. Produkovat navíc bude Neal Moritz, který má na svědomí právě Světovou invazi.

O druhém zmíněném filmu se ví vlastně jen to, že ho bude produkovat McG, který se - pokud si nenajde nic lepšího na práci - dost možná pustí i do režie. Studio si od scénáře Davida Callahama (Doom, Postradatelní) slibuje velkolepé sci-fi dobrodružství. Ze dne na den se tak na obzoru objevily hned dva sci-fi snímky s ohromným potenciálem. Máte radost? Měli byste!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace