Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Natálka a Ashton se prosouložili ke zlatu


ikona
Cival
tržby
Komedie o sexu mezi dvěma pohlednými kamarády zabrala... 

Průšvih zažehnán. U Paramountů se celkem výrazně báli vstupu do nového roku s komedií Hlavně nezávazně. Po průměrných trailerech se hodně debatovalo o tom, jestli na tuhle náruživou eRkovou komedii přijde dost lidí, jak moc ji zničí kritici a zdali náhodou neublíží oscarovým šancím Natalie Portman.

Tragédie se ale nekoná: Natalie si jde dál suverénně pro Oscara, recenze jsou pouze průměrně znuděné a vydatná dávka souložení Ashtona Kutchera s jeho pohlednou spoluhráčkou vymáčkla z peněženek diváků dvacet milionů dolarů za první víkend. Jasně, komediální matador Ivan Reitman natočil už spoustu úspěšnějších a evidentně i lepších filmů (a nemusíme zmiňovat zrovna Krotitele duchů). Jeho nová jednohubka ale stála pouze střídmých 25 milionů a zaplatí se do velké míry už z americký kin. To v dnešní době rozhodně není samozřejmost. U Paramountů můžou být happy.

Hlavně nezávazně účelně využilo nulové konkurence. Po prodlouženém víkendu se tři tisícovky kin rezervovaly právě jen pro Ashtona a Natalii. Weirovo dobové drama Útěk ze Sibiře se naproti tomu vešlo pouze do šesti stovek lokací a navíc v nich diváky moc nelákalo – jeden a půl milionu nestačilo ani na umístění v první desítce. Ve sto kinech se pak uvedli ještě korporátní Company Men (aka Manažeři), ti ale vyválčili taky jen sedm set tisíc. V první desítce kasovního žebříčku proto najdete výhradně známé tituly.

Solidní propad o 46% udržel na druhém místě Zeleného sršně. Sympatická comicsárna si připočetla dalších osmnáct milionů a při stávajícím kurzu by měla těsně zdolat magickou hranici sta milionů ze zámoří.

O dost horší je bilance romantické komedie Rona Howarda Dilema, která má po dvou týdnech na kontě 33 milionů. Její celkové tržby se budou hodně podobat právě novince Hlavně nezávazně, jenže Dilema s Vincem Vaughnem a Kevinem Jamesem stálo třikrát víc. A třikrát víc proto chtělo i vydělávat…

Úspěch na Zlatých glóbech a čerstvé ocenění od cechu producentů za nej film roku tlačí nahoru retro Králova řeč. Dlouhou dobu nenápadný snímek s Colinem Firthem v hlavní roli shrábl dalších devět milionů a atakuje už šedesátku celkově.

Větší balík zatím nastřádaly další oscarovky, a to Black Swan (celkově 83 mega) a Fighter (73 milionů), ty ale na šesté a sedmé pozici už pomalinku odpadávají. Králova řeč je naopak pořád při stejné síle, nabírá kina a občas i hrozí Davidu Fincherovi, že by to s tím Oscarem pro The Social Network nemuselo být tak jasné. Spíš ale budou hodnotící za patrioty a Králova řeč pobere britské ceny BAFTA, zatímco Fincher zámořské zlaté plešouny.

Ceny se momentálně trochu nečekaně vyhýbají veleúspěšné novince bratří Coenů. Western Opravdová kuráž se i po pěti týdnech v široké distribuci drží v první pětce, přičemž atakuje metu 140 milionů dolarů. Tohle kariérní maximum se bude Coenům těžko překonávat…

Na chvostu první desítky ještě najdeme zbytečné komedie Fotři jsou lotři a Méďa Béďa, jakožto i rozporuplnou 3D produkci TRON: Legacy.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do kin další remake – Jason Statham převzal akční štafetu od Charlese Bronsona a zkusí se prosadit snímkem The Mechanic. A protože jsme letos nedostali tradiční várku lednových hororů, situaci se pokusí na poslední chvíli zachránit alespoň Anthony Hopkins ve vymítačském napínáku Obřad. Mechanika by snad měl porazit.  

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace