Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #71 o sci-fi a Batmobilech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
V čem jezdil Batman? Jaký procesor je nejlepší? Které amatérské sci-fi stojí za to? A jak vypadal debut Quentina Tarantina? 

Váš věrný výplach

Reklama týdne
Vývoj ve světě výpočetní techniky jde dopředu zatraceně rychle a mašina, za kterou jste dali před třemi lety třicet tisíc, dnes může sloužit sotva jako těžítko. Většina obyčejných smrtelníků na to ale kašle, protože na sledování filmů, psaní textů do Wordu a komentování dementních statusů na Facebooku stačí klidně i něco staršího. Jak tedy těmhle lidem prodat nejnovější procesor Intel® Core™ i5 processor druhé generace? Kulervoucí reklama nikdy neuškodí.

Vrah týdne
Seriálový a sériový vrah Dexter Morgan konečně dorazil i do českých televizí a minimálně z ukázek to z ní, jako kdyby to byl úplně jiný člověk, než jeho tvůrci zamýšleli. Dabingové studio zase jednou odvedlo prvotřídní práci. Pokud však na Dextera koukáte v originále, jistě víte, že není žádná sranda orientovat se v tom, koho kdy podřízl a koho nakrájel na kusy dřív. Naštěstí tu máme veselý obrázek, jenž vám v tom udělá jasno.

Lahůdka týdne
Quentin Tarantino je sice kultovní režisér a má na světě víc fanoušků než brněnská Kometa, ale většina z nich stejně neviděla jeho debut. My Best Friend`s Birthday natočil Tarantino v roce 1987, ale z původních sedmdesáti minut se nakonec uchovalo pouhých 36 a zbytek zlikvidoval požár. Pořád je to ale hodně zajímavý studijní materiál a vy se na něj můžete kouknout.

Batmobil týdne
Bruce Wayne je sice miliardář, a tak může Batmanovi koupit, co chce, ale bylo by trapné, kdyby měl ochránce Gothamu ojeté auto. Vozový park Temného rytíře je nutné aktualizovat velmi často, protože zločinci by si do gatí nejspíš nenadělali, kdyby na ně vyskočil obří netopýr kupříkladu z Moskviče. Batman má ale dlouhou kariéru a ujasnit si, v čem že to kdy jezdil, může být malinko potíž. Naštěstí je tu MovieZone, která vám všechny tyhle pro život podstatné věci ráda naservíruje až pod frňák.

Product Placement týdne
Není náhoda, že filmové postavy pijí zrovna tenhle nápoj, volají zrovna tímhle mobilem a jezdí zrovna tímhle autem. Automobilky rády zaplatí za to, aby James Bond neřídil první luxusní káru, kterou producenti vyhrabou z garáže, ale aby sedl za volant zrovna toho jejich vozu. Firmy rády pomohou s financováním filmu, když hlavní hrdina nebude jíst chleba s turisťákem, ale nacpe se burgrem od Mekáče. Product placement je dnes již nedílnou součástí financování prakticky každého většího filmu, ale Hollywoodu ho znal už dřív. Mnohem dřív. Tohle video vám ukáže, jak se product placement vyvíjel od svých začátků až do podoby, kterou známe dnes.

Kraťas týdne
A zase tu máme jeden amatérský film, na který stojí za to koukat. Somnolence je sci-fi odehrávající se v roce 2031, kdy světu došly zásoby fosilních paliv a vznikla organizace AREN, která měla tenhle problém vyřešit. Při jednom z jejích experimentů se ale něco ošklivě nepovedlo a speciální komando dostalo za úkol tenhle problém vyřešit. Nikdo z nich nečekal, že se dostanou do alternativní dimenze, kde jim půjde o krk. Efektní kamera, neotravující herci, dobré vizuální efekty, je tu všechno. Teď jen aby Somnolence viděl někdo, kdo je schopný procpat režiséra Patricka Kaylina do Hollywoodu.

Plakát týdne
Tim Doyle je umělec, který se nebojí píchnout do vosího hnízda. Díky jednomu ze svých projektů se dostal k tématu války ve Vietnamu a musel nakoukat spousty filmů s tímhle tématem. A nebyl úplně nadšený z toho, že si díky mrtvým americkým vojákům přišla spousta lidí na miliony z tržeb z kin. A tak se rozhodl dát světu jeden trochu neobvyklý pomník.

Návrat týdne
Trvalo to pár let, ale dočkali jsme se. Jim Carrey natočil další svou pětiminutovou kravinu. Kdo ho viděl řvát na Willa Ferrella u bazénu, vyučovat karate nebo hrát Rockyho, ten ví, že Carreymu tyhle krátké věci jdou výtečně. Teď se pustil do baletu a rozhodl se nahradit Milu Kunis v dramatu Černá labuť. A je to vynikající tanečník.

Blbý kecy týdne
Je smutné, když se na nějakou herečku zapomene a ona pak dělá všechno pro to, aby se vrátila zpátky do první ligy. Winona Ryder udělala pár průšvihů (kleptománie není cool) a zdálo se, že o ní už neuslyšíme, ale tento víkend měla premiéru komedie Dilema, která by jí mohla pomoci vrátit se zpátky do velkého Hollywoodu. A tak na sebe začala upozorňovat. Nejdřív před pár týdny médiím potvrdila, že Mel Gibson byl vždycky antisemita, i když ho zná jen z večírků, a teď se vyjádřila k problematice internetu. Ten je podle ní velmi nebezpečný. Především proto, že si můžete cokoliv a kohokoliv vygooglit. Podle Winony jsme navíc jen krok od toho, abychom se mohli jedním kliknutím tlačítka připojit k organizaci Al-Kajda. No... budiž.

Duel týdne
Minule jsme vám to neudělali jednoduché, ale nakonec jste upřednostnili Jessicu Albu před Jessicou Biel. O jeden jediný hlas! Dnes si dáme comicsový duel. V létě na nás Marvel vypustí rovnou dva debutující superhrdiny, nás by tedy zajímalo, jestli se víc těšíte na severského boha Thora nebo supervojáka oblečeného v americké vlajce Kapitána Ameriku. Jako vždy piště svůj tip do předmětu a do textu uveďte důvody.

 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (55)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace