Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #69 o vesmíru a Pixaru


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Proč se těšit na dopisy? Je Guillermo del Toro vlkodlak? Kdo ve filmech nejčastěji umírá a jak vypadá opravdová sněhová kalamita?  

Výplach s příchutí šampaňského

Rekapitulace týdne
Jednu rekapitulaci filmového roku 2010 už jsme tu měli, nezaškodí si ale připomenout, co všechno jsme mohli vloni v kinech vidět. Tentokrát to celé začíná sice trošku lyričtěji, ale vydržte pár vteřin. Tohle video má rozhodně koule rozměrů dobře rostlého nosorožce.

Tabulka týdne
Lidé, kteří jsou schopni sledovat Hvězdné války a při závěrečných titulcích říct, že je to celé hovadina, protože ty stíhačky vydávaly ve vakuu zvuk, jsou blbci. To jen tak na okraj. Jestliže vás ale zajímá, jak moc si s realitou a fyzikálními zákony lámou hlavu sami filmaři, tenhle přehled vám odpoví. Ron Howard si za Apollo 13 zaslouží jedničku, stejně tak i Philip Kauffman za Správnou posádku.

Pixarovka týdne
Každý rok je to stejné. Studio Pixar vypustí do světa animák, jenž je ve většině případů parádní, a fanoušci se začnou dohadovat, který z filmů tohoto studia je nejlepší nebo nejhorší. Někomu sedí kovboj Woody a Buzz Rakeťák, jiní preferují comicsovku Úžasňákovi a někomu zase přirostl k srdci pípající robot VALL-I. Tohle sedmiminutové video vám však dokáže, že vybrat jen jeden film je prakticky nemožné.

Zima týdne
Východní pobřeží USA opět trpí přívalem sněhu. Teď mám na mysli opravdový sníh a ne tu srandu, kvůli které kolabuje pražská MHD. V prosinci a v lednu jednoduše sněží, stává se to celkem pravidelně, takže naše hlavní město by se na to mělo připravit, protože očekáváme, že podobná situace nastane i letos. Vždycky ale může být hůř

Smrťák týdne
To, že nejvíc lidí na filmovém plátně povraždil Topper Harley, je známý fakt. Kdo se ale může pochlubit největším počtem vlastních filmových smrtí? Podle webu Chacha.com je to Robert De Niro, jenž zemřel hned patnáctkrát. Slušný počet úmrtí má na svém kontě třeba i Bruce Willis nebo Brad Pitt. V seznamu sice pár filmů chybí, ale rozhodně je chvályhodné, že se touto problematikou konečně někdo začal seriózně zabývat. Upozornění pro pomalejší čtenáře: Po kliknutí sem nebo na obrázek se dostanete na web, kde vám vykecají hodně zvratů z filmů, které jste možná ještě neviděli, tak bacha.

Lahůdka týdne
Lepší kvalitu jsme bohužel nesehnali, ale vzhledem k roku výroby je to celkem logické. V tomhle případě však nejde ani tak o to JAK to vypadá, ale CO se tam děje. Star Wars Holiday Special vznikl v roce 1978 a nikdy nevyšel na videokazetě, natož na DVD nebo Blu-Ray. Původní verze má 97 minut a údajně je strašlivě špatná, následující pětiminutový sestřih by si ale i tak měli všichni fandové téhle série pustit. Chewbacca v něm s pomocí ostatních hrdinů zachraňuje svou rodinu z planety, o niž má zájem Impérium.

Kvíz týdne
Myslíte si, že dokážete poznat film z jediného záběru? Že jste viděli všechno od Transformerů až po umělecké černobílé dokumenty, v nichž se beze slov vypráví o těžkém údělu chovatelů zakrslých vepřů na Čukotce? Máte až příliš mnoho volného času? Tak si klikněte a zkuste na tomhle obrázku najít padesát filmů.

Reklama týdne
Každý nějak začínal. Než se například Channing Tatum objevil v Hollywoodu, vydělával si jako striptér. A my ho za to nesoudíme. Guillermo del Toro si zase vydělával jako vlkodlak. V roce 1991 to byl mladý začínající filmař, kterému nikdo nedal desítky milionů dolarů na comicsovou adaptaci o dvoumetrovém ďáblovi, co se snaží zachránit svět před naštvanou neporazitelnou armádou. Tehdy jen točil reklamy na prášky a sám v nich i hrál. Svou náklonnost ke klasickým hollywoodským monstrům ale nezapřel ani tady.

Známky týdne
Pixar už se nám do aktuálního výplachu jedno procpal, tuhle druhou zmínku si však bezpochyby zaslouží. Americká pošta totiž oznámila, že během letošního roku začne tisknout sérii známek s pixarovskými motivy. Měli bychom se dočkat Buzze Rakeťáka z Toy Story, Auta budou reprezentovat Blesk McQueen a polodementní Burák, objeví se i krysák Remy z Ratatouille, Carl Fredricksen z Vzhůru do oblak a robot VALL-I. Tak jak? Budete na Vánoce zase posílat SMSky, nebo se vrátíte k pohledům a dopisům?

Duel týdne
V minulém duelu podle očekávání vyhrál bob s brzdami, protože s volantem jezdí jen srabi. Teď zkusíme zase něco filmového. Zajímalo by nás, kolik filmů jste našli o Vánocích pod stromkem a jaké to byly, případně jestli to byly ty, které jste po Ježuchovi chtěli. Číslo pište do předmětu, konkrétní kousky a další věci normálně do textu.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace