Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo by mohl hledat Temnou věž?


ikona
KarelR
daniel craighugh jackmanjon hammstephen kingviggo mortensen
Ron Howard má z čeho vybírat. 

Hobit nebo Temná věž? První část návratu do Středozemě to do kin stíhá ještě v roce 2012. Ta druhá už ale bude mít konkurenci. Proti Tolkienově pohádce se postaví první díl nadmíru ambiciózní adaptace sedmi knih Stephena Kinga (detaily tady), na níž dohlédne Ron Howard. Temná věž by díky svým temným podtónům, které kombinují prvky sci-fi, fantasy, westernu nebo hororu, mohla najít zastání u velké části publika. Ne každý si je totiž jistý tím, že se k režii Hobita vlastně přinucený Peter Jackson dokáže vrátit do sedla. A hlavně, jestli z jednoduché knížky neukuchtí příliš dětinskou podívanou.

Proto se zraky mnohých upírají spíš k pátrání pistolníka Rolanda po bájné Temné věži. A právě těm bude hodně záležet na jedné věci - kdo si ho zahraje. Vzhledem ke tři roky vzdálené premiéře se to jen tak nedozvíme, ale i když jsou všechna vážnější castingová rozhodnutí ještě daleko, pan režisér o nich neodmítá diskutovat. Následující jména tedy nepatří přímo kandidátům na roli. Berte je spíš jako známější tváře, u kterých Howard potvrdil, že je bude minimálně chvilku zvažovat.

Nuže, pistoli a klobouk by v epické filmové trilogii mohli klidně nosit Daniel Craig, Jon Hamm, Hugh Jackman nebo Viggo Mortensen. Všechno to jsou zajímavé volby, ve finále nejspíš ale půjde o to, kdo budou mít na tak zásadní výpravu čas. Třeba Craig, který si westernovou atmosféru užije v létě v Kovbojích a vetřelcích, by se totiž do té doby mohl vrátit k pravidelným bondovským povinnostem. A navíc má na talíři další dva díly Millenium Trilogy. Hamm má zase dost práce v seriálu Man Men, jehož konec je v nedohlednu, a který je i přes kratší sezóny celkem vytěžující. A nedovoluje mu proto víc než vedlejší role (Město, Sucker Punch atd.).

Z dosavadní čtyřky (věřte mi, že nás ještě čeká dlouhá řada jmen) by tedy přicházeli v úvahu Jackman a Mortensen. První jmenovaný je často zmiňovanou volbou fanoušků knih a hraje mu do karet i podobnost s Eastwoodem, do jehož westernových já je Roland výrazně stylizovaný. A Mortensen? Aragornovi by nějaká velká role určitě prospěla. A kde jinde by lépe zúročil schopnosti nabrané při pobíhání po Středozemi?

Ano, jsou to všechno dost očividné volby (až na Hamma). Ale je dobré vědět, že si Howard hlídá, koho by si v Rolandových ostruhách přáli věrní příznivci Kingova díla. Přinejmenším to minimalizuje šanci, že bez rozmyslu obsadí Marka Wahlberga...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace