Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Leslie Nielsen 1926-2010


ikona
Mr. Hlad
leslie nielsen
Zemřel komediální bůh 

Poslední listopadové pondělí začneme bohužel smutnou zprávou. Zemřel Leslie Nielsen. Komediální klasik dostal zápal plic a jeho tělo si s ním už bohužel neporadilo. Nielsenovi bylo 84 let.

Ve filmu se objevil poprvé v roce 1956 a hned z toho byla žánrová klasika. Sci-fi Zakázaná planeta je dodnes kultem a dá se na ni s trochu nadhledu koukat i dnes. Dál si Nielsen zahrál třeba v Dobrodružství Poseidonu, hororově-komediální antologii Creepshow, v mizerném hororu Den zvířat zápasil s medvědem a ve Hře na vraha pomáhal Jamie Lee Curtis chytit sériového vraha. Osudným se mu však stal rok 1980, kdy se objevil v parodii Připoutejte se, prosím! A od té doby už žádnou vážnou roli, která by stála za zmínku, nedostal.

Nielsen byl hvězdou parodií. Trilogie Bláznivých střel patří spolu se Žhavými výstřely mezi to nejlepší, co kdy tenhle subžánr nabídl. Bělovlasý poručík Frank Drebin, jenž s totálně vážnou tváří pronáší a provádí ty největší hovadiny, jaké kdy mohly člověka napadnout, bude navždycky spjatý právě s tímto hercem. Kdyby se rozdávaly ceny za to, jak moc seriózně se dokáže člověk tvářit v okamžiku, kdy ze sebe dělá naprostého idiota, měl by jich Nielsen doma celou sbírku. Agent WC40, Utopenec na útěku, Drákuloviny nebo Pan Magor už takové hity nebyly, přesto se na ně díky Nielsenovi dá pořád koukat. Svou kariéru víceméně ukončil díky třetímu a čtvrtému Scary Movie. Ještě v loňském roce sice natočil dva filmy, ale většinou se v nich objevil jen na chvilku a v žádném případě nešlo o něco, co by redefinovalo kinematografii.

Nielsen jako takový to ale do značné míry udělal. Je ho škoda. Herce podobného typu tu dnes budeme hledat jen těžko.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace