Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Buffy odznova... Proboha proč?


ikona
KarelR
buffyrestart
A co si o tom myslí Joss Whedon? 

Že to jednou muselo přijít? Ne, nemuselo. V Hollywoodu najdete haldu nesmyslných rozhodnutí na každém rohu. Loňská idea s rebootem Buffy je ale výjimečnou perlou. Vzít seriálovou legendu, která během pečlivě naplánovaných sedmi sezón nabídla ucelený pohled na dospívání jedné neobyčejné mladé dívky (= vyvolená bojující s pekelnými silami), a nalepit její název na celovečerák, je zkrátka... vy-víte-co. U Warnerů si to ale nemyslí, takže hnuli s filmovou Buffy rázně kupředu.

Vyfasovala scenáristku, velkou fanynku seriálu jménem Whit Anderson, a také producenta Charlese Rovena. Tenhle pán, který dohlíží třeba na novou várku Nolanových Batmanů, tvrdí, že existuje aktivní skupina fanoušků, která napjatě očekává návrat svojí oblíbené postavy. Kde přesně by měla čekat se ale nezmínil. Čerstvá Buffy navíc bude podle něj nejen stále zábavná a sexy, ale hlavně kapku současnějšího ražení. Hádám tedy, že si pořídí Facebook a bude se chlubit prvními vydáními Twilight ságy.

Buffy pro novou generaci každopádně nebude mít vůbec nic společného se seriálem nebo původním filmem. A tudíž do jejího vzniku nebude mluvit její duchovní otec Joss Whedon. Ten v současnosti připravuje epický comicsový sraz The Avengers, už se ale stihnul k rebootu svého nejzásadnějšího díla vyjádřit. Samozřejmě v typicky whedonovském duchu, takže mu předávám slovo a přeji Warnerům hodně štěstí při hledání oběti, která se pokusí komplexnost seriálu vtěsnat do dvou hodin.

(o reakci Josse poprosila Kristin Dos Santon z E! Online)

Kristin, jsem rád, že vás zajímá můj názor na ohlášení celovečerního filmu s Buffy. Je to velmi smutný odraz naší doby, kdy se lidé živí zdechlinami milovaných příběhů z jejich mládí – jen proto, že sami nedokáží přijít s originální myšlenkou, jako jsem to udělal já s mými Avengers, které jsem vymyslel.

Něco takového ve mně samozřejmě vyvolává silné, smíšené pocity. Moje první reakce na scenáristickou volbu byla: „Whit Stillman A Wes Anderson? To bude ten nejcyničtěji roztomilý film VŠECH DOB.“ Tahle informace se však ukázala jako mylná. Pak jsem si pomyslel: „Narazil jsem zlatou žílu! Na tomhle vydělám víc, než na všech televizních reprízách Toy Story dohromady!“ Očividně mám málokdy ty správné informace. Asi jsem trochu pomalejší. Ale vážně, jsou vůbec ještě upíři v módě?

Vždycky jsem doufal, že bude Buffy žít i po mojí smrti. Chápete… PO. Nelíbí se mi myšlenka, že bude můj výtvor v cizích rukách. Ale také si jsem vědom toho, že jsem nebyl jediný, kdo udělal seriál takovým, jaký byl. A legálně nemohu udělat nic jiného, než si jen hlasitě oddechnout. Nemůžu přát lidem, kteří jsou z mého malého mýtu nadšení, nic zlého. Můžu však této příležitosti využít k tomu, abych ohlásil, že budu točit nový film s Batmanem. Protože tahle značka už vážně potřebuje trochu zaktualizovat. Takže čekejte, až se „Temný rytíř povstává mnohem dřív než ten druhý a také levněji a v Torontu“ zrebootuje přímo ve vašem kině.

Nechte mě s mou bolestí o samotě! S úctou, Joss Whedon.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace