Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #60 o vrazích a Supermanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak se slaví u Foxů, proč Shiovi ruply nervy, jak vypadá kreslený Dexter a jak natočit originálně minutový oscarový film?  

Narozeninový výplach s Karlovou pomocí.

Výročí týdne

Tento týden neslaví výročí jen MovieZone, ale i společnost Fox Searchlight. Ta působí na trhu sice pouze patnáct let, takže vedle studií, v nichž pracoval ještě Charlie Chaplin, je to v podstatě sotva puberťák, ale za tu dobu se toho dá stihnout hodně. Třeba Milionář z Chatrče, Bokovka, Sunshine, 28 dní poté, Malá miss Sunshine, Wrestler, Juno nebo Crazy Heart. Pokud si chcete připomenout, co nám Fox Searchlight dali, klikejte na video. Málo toho není.

A kdybyste měli zájem o nášup...

Poster týdne

Pokud producent potřebuje do filmu kapelu, je pro něj jednodušší si vymyslet novou než najmout existující. Stojí to míň peněz a nikdo se s nikým nebude hádat, že je málo slyšet a že se zvukař zase ožral. Těch neexistujících kapel najdeme docela hodně, málokdo je ale zná.  Drive Shaft ze Ztracených by možná někomu něco říct mohli, ale Dr. Funke`s 100% Natural Good Time Family Band Solution už asi moc ne. Pokud byste ale rádi měli na stěně v pokoji poster s kapelou, o které vaši kamarádi nikdy neslyšeli (a vy tak v jejich očích budete vypadat jako znalec), není nic jednoduššího, než si něco od Fernanda Reza objednat.

Kostým týdne

Hodně z vás určitě ví, že se v devadesátých letech chystal reboot Supermana. Napsal ho Kevin Smith (ano, slavně se o tu historku už podělil), na režii kývnul Tim Burton a hlavní roli měl dostat Nicolas Cage. U Warner Bros. se ale nakonec rozhodli, že to možná není nejlepší nápad, a z celého projektu sešlo. Proč? Třeba to mělo něco společného s tím, jak si stylově vyhraněný Burton svého muže z oceli představoval...

Nervák týdne

Shia LaBeouf je sympaťák. Máme ho rádi, když utíká před patnáctimetrovými roboty v Transformerech, fandíme mu, když se pokouší z Michaela Douglase udělat člověka ve Wall Street 2: Peníze nikdy nespí a líbí se nám, že občas z pusy vypustí i kritické hodnocení filmu, ve kterém se sám objevil. Shia je ale podle všeho tak trochu nervák a zdá se, že společnost bulvárních novinářů mu nedělá moc dobře. Své o tom ví Marik Wilkins, který skončil s kafem na tričku. Shia z něj nadšený rozhodně nebyl.

Potterovština týdne

Člověk by si řekl, že filmy o Harrym Potterovi nepotřebují žádnou reklamu. Tohohle čaroděje znají snad i v Ugandě a jeho filmech ví i lidé, kteří se jinak kinům vyhýbají obloukem a raději čtou v originále ruské romantické básníky. Přesto ale marketingové oddělení u Warnerů nic nepodceňuje a občas vypustí do světa takovou malou hovadinku, kterou připomene, že kouzelník s jizvou na čele ještě neřekl poslední slovo. Jestliže byste se chtěli ocitnout v kůži Pottera alespoň na plakátu, máte možnost.

Originalita týdne

Empire Magazine nedávno vyhlásil soutěž, ve které chtěl, aby lidé předělali slavné filmy do čehokoliv, co bude mít maximálně šedesát vteřin. Člověk by si řekl, že je to jednoduché. Stačí stříhat, zrychlovat, vynechávat nepodstatné hovadiny a nakonec z toho něco vyleze. To je jedna možnost. Pak je tu ale ještě druhý způsob, který si zvolili tvůrci minutové verze Až na krev.

Dýně týdne

Kolem Počátku se vyrojilo asi milion humorných blbostí (většina vypadá zhruba takhle), málokterá vás ale donutí k zamyšlení. Pokud se tedy nechcete jen pobavit, ale navíc si pořádně zahloubat, můžete si zkusit vyrobit Pumpkinception. Na tuhle Halloweenskou výzdobu potřebujete jen pár různě velikých dýní, a když je složíte podle následujícího návodu, máte o zajímavý večer postaráno. Každý se vás totiž bude ptát: "Jakej to má k***a smysl?!"

Dexter týdne

Pokud bychom měli říct o nějakém sériovém vrahovi, že je oblíbený, určitě by to byl Dexter. Sice zabíjí, ale pokouší se vybírat si lidi, kteří si to zaslouží, má sympaticky cynické komentáře a už nás v televizi baví pátým rokem. Ale nestačí mu to. Na internetu můžete totiž najít i dexterovské webisody. A jednu z nich teď poslal do světa legendární comicsový kreslíř Bill Sienkiewicz. A vypadá zatraceně zajímavě.

Tajemství týdne

Magazín Empire je světová špička i proto, že se nebojí experimentovat. Tenhle týden to dokázal třeba pěknou videoreportáží z natáčení Burke & Hare, ta se ale stejně se vším ostatním ztratila ve stínu tajemného odhalování obrázků. Dvanáct detailů, z nichž je v tuhle chvíli na světě již devět, je z nadcházejícího filmu, jehož jméno byste měli uhodnout. Půl internetu už má samozřejmě jasno (a pokud se mrknete do diskuze na Empireu, budete mít záhy taky), ale zkuste schválně chvíli zapřemýšlet, kam byste je zařadili vy.

Řešení kdyžtak naleznete tady

Duel týdne

Remíza! Nejsem si teď jistý, jestli už se to v historii výplachů stalo, ale dnes nikdo vítězství slavit nebude. A je docela hezká náhoda, protože se minule hodně řešilo, zda vůbec měli jít Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak proti sobě. Mnoho lidí odmítlo hlasovat, a kvůli tomu tak každý z pánů nashromáždil jen sedm hlasů. Kéž by to spolu mohli jít oslavit.

Dnes se podíváme do televizí. Do těch českých a komerčních. Koukáte raději na Novu nebo na Primu? A proč? Pište pochopitelně i důvody a vaší volbu do předmětu.

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace