Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Uff. Paranormal Activity 2 lámalo rekordy


ikona
Cival
paranormal activitytržby
Instantní hrůza triumfovala, zatímco Eastwood s Damonem nezaujali... 

Že se svět zbláznil víme už hodně dlouho. Definitivně jsme se ujistili ve chvíli, kdy se Hollywood rozhodl zásobovat rok co rok diváky novým dílem hororové série SAW. Tenhle záměr sice vedl k poklesu kvality, ale po stránce komerční se více než osvědčil (za týden bude mít premiéru prý finální, sedmá SAW). Podobnou pásovou výrobu se podle všeho pokusí nastartovat Weinsteinové s letními Piraňemi… jenže Paramount to už na stejném principu naplno rozjel s Paranormal Activity!

Nízkorozpočtová hororová senzace loňského roku, která byla pořízena za 15 tisíc dolarů a díky promakanému marketingu vydělala přes sto milionů jen v Americe, se dočkala druhého dílu. Rovněž velmi levného, jakbysmet točeného v extrémně úsporných podmínkách simulujících realitu… a opět enormně úspěšného! Paranormal Activity 2 utržilo za první víkend monstrózních 41,5 milionu dolarů, což je absolutní rekord mezi nadpřirozenými horory! Víc na úvod netrhly ani megahity jako Kruh, Nenávist nebo Šestý smysl.

NEJVYŠŠÍ OTVÍRÁKY NADPŘIROZENÝCH HORORŮ

Zámořští recenzenti film sice chválí, našinec ale asi moc nechápe. Osobně si můžu hlavu málem ukroutit, protože Paranormal Activity pořád považuju za nekoukatelnou nudu, kterou marketingem vyboostovaná šeptanda vyhnala do naprosto nesmyslné výše. A film ji vůbec nenaplnil. Proto bych rok poté chápal spíš snahu podpálit v zuřivosti ředitelství Paramountu nebo vymlátit z pokladníka v kině zpátky svoje vstupné - ale rozhodně ne si hned v den premiéry stoupnout před kino a netrpělivě čekat na další nášup. V Americe bych byl ovšem evidentně za outsidera, protože Paranormal Activity 2 tam frčí extrémním způsobem! Dvojka sice sto milionů neutrží, protože zisky půjdou tentokrát rychle dolů (už od pátku do neděle padaly), při pořizovací ceně 3 miliony dolarů je však Paranormal Activity 2 stále poměrově nejúspěšnějším filmem roku. Ach jo. 

Hororový stroj na prachy zaznamenal i pátý nejlepší říjnový otvírák historie. V téhle tabulce je první od minulého týdne Jackass 3-D. Přehlídka šílených skopičin a trojrozměrných zvratků vydělává neskutečným tempem a po deseti dnech v distribuci má na kontě už 87 milionů dolarů, což je víc, než měly jednička i dvojka za celou dobu promítání. Megahit! Čtyřka musí přijít brzy… a další vlna 3-D bijáků s ní.

NEJLEPŠÍ ŘÍJNOVÉ OTVÍRÁKY
TRŽBY JACKASS FILMŮ

Příjemným překvapením je výdrž akční komedie Red. Protože ji většina diváků vidí v trochu přívětivějším světle než kolega imf, výdělky klesají pozvolna – o víkendu spadly jen o 31%, což znamenalo dalších 15 milionů a šplh na průběžných 43 mega.

Na čtvrté pozici naopak zklamala novinka Clinta Eastwooda Život po životě. Na mysteriózní thriller s Mattem Damonem sice nejsou moc dobré ohlasy, a proto se už předem šeptalo o průšvihu. Dvanáct milionů za první víkend je ale i tak hodně nízká suma, z níž Warneři asi nemají radost. Superúspěšným Gran Torinem jako by se Eastwood vyčerpal, protože od té doby naservíroval jen sportovní zívačku Invictus a teď i rozpačitě přijímaný Život po životě. Vrátí se oscarová legenda ještě někdy v plné formě?

Na pátém fleku zůstává fincherovka The Social Network se sedmi miliony. Momentálně přepočítává 72 melounů. Na „film roku“ podle amerických kritiků nestačil ani dostihový snímek Secreatariat, jenž se zatím dohrabal na solidních 37 mega (6,9 z toho přicválalo o víkendu).

Šest milionů si připočetla ještě romantická komedie Pod jednou střechou, ostatním titulům už dochází dech - tvůrce Legendy o sovích strážcích to trápí, kriminálka Město a komedie Easy A už mají naopak vyděláno.

Kompletní přehled víkendových tržeb zde.

Za týden jde do kin již avizovaná sedmička SAW 3D. K tomu se v necelých dvou stovkách kin představí thrillerová Dívka, která kopla do vosího hnízda.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace