Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #59 o monstrech a magorech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak si vyrobit kostým Transformerů? Jaké Star Wars nikdy neuvidíte? Co dělají monstra, když se nenatáčí? A který překladatel si zaslouží titul "pako týdne?" 

Víkendový výplach na nedělní odpoledne

Monstra týdne
Všichni jsme to tak nějak tušili. Frankensteinovo monstrum, Mumie, Vlkodlak, nemrtví a Eli Roth nejsou zrůdy, které vznikly ve fantazii filmařů nebo spisovatelů. Skutečně existují a jsou z nich filmové hvězdy. Pravda je to možná krutá, ale člověk vždycky v hloubi duše věděl, že lidé jako Boris Karloff jednoduše nemůžou chodit po ulicích. Monstra jsou filmovými hvězdami a je nutné poskytnout jim dostatečný servis a pohodlí. A taky zabezpečit natáčení. Jak to chodí v The United Monster Talent Agency se může přesvědčit sami v kraťasu producenta a maskéra Grega Nicotera.

Hvězdy týdne
Shia LaBeouf, Ellen Page nebo Taylor Lautner? Kdo je největší hvězdou pod pětadvacet let? Těch talentovaných, šikovných, úspěšných nebo jen štěstím obdařených herců a hereček tu teď máme docela dost, kdo je ale číslo jedna, to ať posoudí každý sám. Na webu MovieFone se ale pokusili dát dohromady pětadvacítku mladých hvězd, o nichž pravděpodobně v budoucnu ještě hodně uslyšíme.

Pravda týdne
Málokdo má takovou schopnost prezentovat pravdu, ať už je jakkoliv bolavá, jako tvůrci seriálu Městečko South Park. Teď se rozhodli světu ukázat, jak je to vlastně s tím Počátkem. Spousta lidí považuje poslední kousek Christophera Nolana za dokonale chytrý film. A pár lidí (já je vedu) za film, který není zdaleka tak „vychytralý“, jak se tváří a z jeho rádoby komplikovaného příběhu se může posadit na zadek jen někdo, kdo v kině ztrácí příběhovou nit i u posledního Ramba. Takže tak.

Star Wars týdne
O tom, že by se za pár let konečně mohla objevit nová trilogie Hvězdných válek, jste se na MovieZone mohli dočíst před pár hodinami. O čem bude, to ale nikdo neví. Total Film se však rozhodl dát dohromady čtyřicítku literárních nebo comicsových příběhů z tohoto světa, které pravděpodobně na plátně nikdy neuvidíte, ale kdyby ano, tak by to bylo zatraceně cool. Zajímali by vás zombie stormtroopeři, akademie jediů, mládí Hana Sola nebo něco z historie Millenium Falcon? Je tu všechno.

Remake týdne
O většině hororových remaků, které tvoří banda okolo Michaela Baye, se dá s nadsázkou říct, že vezmou originál a vše, co na něm bylo dobré, pokazí. V Thajsku má tahle metoda mezi filmaři také evidentně hodně fanoušků. V téhle zemi, kde by se všechny filmařské odbory měly spojit a zachránit nějakým způsobem kariéru Tonyho Jaa, totiž vznikla nová verze disneyovské pohádky Kráska a zvíře. A je naprosto stejná jako originál. Tedy jen na první pohled, evidentně se totiž šetřilo na platech animátorů.

Dokument týdne
Mysleli jste si, že Superman, Batman, Charlie Chaplin, Strážci vesmíru a Darth Vader se nikdy nemůžou sejít v jednom filmu? Tak to jste se spletli. Ultimátní megařež filmových hrdinů se sice nekoná, ale dokument Superheroes Strike Back je také zajímavý. V Los Angeles se totiž pohybuje spousta lidí převlečených za filmové postavy a tak nějak to už patří ke koloritu města. Tedy patřilo, protože radnice jim jejich živnost zatrhla. Tihle lidé se ale bez boje nevzdají.

Geekovina týdne
Jsou dva tipy Geeků. Ti jedni znají nazpaměť všechny epizody Ztracených a užívají si citování hlášek z filmů, které skoro nikdo nezná. Ti jsou neškodní. Ti druzí nenávidí Star Wars za to, že stíhačky ve vesmíru vydávají zvuky a do práce chodí oblečení jako Jean-Luc Piccard nebo s obouručním mečem na zádech. A taky si doma staví kostým, ve kterém vypadají jako Optimus Prime. Pět dní práce, rozpočet dvacet dolarů a můžete jít lovit holky do Sasazu. Ale pravděpodobně dostanete po hubě ještě mezi dveřmi.

Překlad týdne
Tady to někdo buď nezvládl, nebo byl hodně kreativní. Hororová klasika Sama Raimiho se u nás objevila na nelegálních VHSkách ještě před revolucí a mezi lidmi putovala pod názvy jako Evil Dead, Chata, Smrtelné zlo nebo Lesní duch. Teď vychází na DVD právě jako Lesní duch. OK, bylo by to v pohodě, ale Lesního ducha 2 v prodejnách nehledejte a stejně tak neuspějete ani s prvním dílem Smrtelného zla. Pojmenovat všechny díly v sérii tak, aby to dávalo smysl, je nejspíš pro někoho až příliš složité. Nehledě na to, že trojka se jmenuje Armáda temnot. Pro jistotu se tedy ptejte po prvním dílu té hororové série, ve které holku znásilní strom.

Superman týdne
Zack Snyder bude režírovat nového Supermana. To víme. Kdo si ho ale zahraje, to nejspíš nezjistíme dřív než za pár měsíců. Mluví se však o tom, že Clark Kent by neměl být žádný teenager, ale chlap ve středním věku, který už něco zažil. A proč by jím tedy nemohl být Jon Hamm? Díky seriálu Mad Men se o něm hodně mluví, v Hollywoodu se jeho jméno často skloňuje s každou větší rolí a ženským se líbí. Tak proč ne? Jako Superman by navíc nevypadal úplně špatně.

Duel týdne
Posledně jste za královnu hispánských hereček zvolili Salmu Hayek, která získala skoro dvojnásobný počet hlasů než Penelopé Cruz. Tentokrát budete volit krále české komedie. Fandíte víc Zdeňku Svěrákovi nebo Ladislavu Smoljakovi? Jako vždy pište jména do předmětu a i důvody proč.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace