Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #58 o Cageovi a budoucnosti


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc špatně je na tom Nic Cage? Kdo mohl hrát v Návratu do budoucnosti? Jak moc zlí jsou tvůrci Simpsonových? A proč je Michael Bay cool než vaše fotky?  

Extrémně říjnový výplach

Nicolas Cage týdne

O tom, že si Nicolas Cage posledních několik let vybírá role pravděpodobně losem, ví každý filmový fanoušek. Držitel Oscara, hvězda Skály nebo Con Air a jeden z nejoblíbenějších herců devadesátých let, teď dluží na daních a hraje naprosto v čemkoliv, za co může dostat peníze. To je tedy ta optimistická varianta. Ta pesimistická je, že Nicolas Cage je magor a vybírá si šílené role v šílených filmech zcela cíleně. A jeho agent z toho nemá radost.

Fotky týdne

Ruku na srdce – nikoho z vaší rodiny ani z vašich známých nezajímají fotografie, na kterých se v Chorvatsku válíte na pláži nebo v Bibione žerete šmoulovou zmrzlinu. Fakt ne. Dá se to ale změnit a to celkem jednoduše. Stačí použít aplikaci s názvem Michael Bayifier, jež udělá z vašich nudných obrázků z dovolená akcí a adrenalinem narvanou show.

Pomocník týdne

Volat na helplinku je vždycky peklo. Většinou trvá několik minut, než se člověk pročeká a prokliká k operátorovi, se kterým se dá mluvit a nakonec stejně většinou zjistí, že na telefonu sedí nějaký zmatený brigádník, který nemá ani to nejmenší tušení, jak vám pomoct. Kunal Nayyar ze seriálu Teorie velkého třesku vám ale ochotně rád pomůže. I když vám nepůjdou pornostránky.

Seznam týdne

Jaká hororová scéna se vám nejvíc vryla do paměti? Úvod původního Halloweenu natočený bez jediného střihu? Samara přicházející na scénu v Kruhu? První setkání s Hannibalem Lecterem? Freddy Krueger a veselá scéna s postelí? A nebo třeba vymítání v Exorcistovi? Na Moviefone se pokusili dát dohromady dvacítku nejikoničtějších hororových scén všech dob. Seznam ještě není hotový a každý den na něj něco přibude, takže sledujte web pravidelně.

Alternativa týdne

Cestovatelsko-komediálně-kultovní-science fiction trilogie Návrat do budoucnosti si teď odbyla obnovenou premiéru. U nás filmy samozřejmě v kinech neuvidíme a budeme si muset vystačit s DVD, každopádně tahle série mohla vypadat úplně jinak. Není žádným tajemstvím, že místo Michaela J. Foxe si měl původně hlavní roli zahrát Eric Stoltz. Jak by to vypadalo, můžete zjistit po kliknutí na video.

Opening týdne

Znělky u seriálu Simpsonovi jsou dnes již klasika a i když se autoři opakují, pořád čas od času přijdou s něčím originálním. Dokumentarista a malíř graffiti, který si říká Banksy, dostal možnost upravit si začátek tohoto seriálu podle svého. A dopadlo to tak, jak nejspíš nikdo u Foxů nečekal. Těžko říct, jestli chtěl Banksy poukázat na kruté osudy čínských animátorů, nebo zda má jen drsný smysl pro humor. Každopádně tohle v Simpsonech moc často neuvidíte.

Lokace týdne

Volkswagen vyrábí nejen auta, ale podporuje i filmy. Hlavně tedy ty nezávislé. A občas si nechá natočit nějakou reklamu od začínajícího nebo i zkušeného filmaře, případně jen využije filmy jako takové. Jako třeba teď. Člověk se docela diví, jak velký vliv může mít na práci obyčejného požárníka nebo kuchaře fakt, že se v jeho stanici, respektive restauraci, natáčel film. Většina hasičů se nejspíš nemusí denně potýkat s idioty, kteří se převlékají za Krotitele duchů nebo předstírají orgasmus jako Meg Ryan v Když Harry potkal Sally.

 

Soundtrack týdne

Už nějakou dobu se ví, že k očekávanému sci-fi Tron: Legacy bude skládat hudbu duo Daft Punk. Ať už jejich muziku milujete nebo nenávidíte, fakt je ten, že k tomuhle počítačově laděnému filmu se rozhodně hodí. A prvních devadesát sekund ze soundtracku rozhodně nezní marně.

Reklama týdne

Připadá vám věčná otázka, jestli bylo dřív vejce nebo slepice, obtížná? A co takhle jestli je lepší ženská nebo pivo? Pokud jste ženy, tak máte nejspíš jasno, u chlapů je to rozhodování ale výrazně těžší, což moc dobře ví i Wes Anderson a Roman Coppola.

Duel týdne

Tak filmové festivaly vás evidentně moc nebaví, protože duel Karlovy Vary a Letní filmová škola skončil remízou 1:1. Tak zkusíme něco atraktivnějšího. Salma Hayek i Penelopé Cruz se už napevno usadily v Hollywoodu. Nás zajímá, která z těchto hereček je vám sympatičtější a proč? Jméno pište do předmětu, důvody do textu.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace