Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackson nám vytře zrak Hobitem


ikona
KarelR
hobitPeter Jackson
Ano, vážení, je to na spadnutí. Tedy v tom dobrém slova smyslu... 

UPDATE: A už to víme jistě. Peter Jackson natočí oba díly Hobita najednou a ve 3D. Produkce začíná v únoru 2011 a primárním úkolem teď je poladit diář Martina Freemana takovým způsobem, aby si mohl střihnout Bilba.

Christopher Nolan potvrdil, že bude režírovat třetího Batmana, MovieZone slaví pět let existence a Peter Jackson má sakra blízko k tomu, aby natočil Hobita. To jsou tři věci, které teď nejvíc hýbou filmovým světem (podle statistik čte MZ 20 Američanů, 6 Rusů a 4 obyvatelé Jižní Koreje!). Že vás nejvíc zajímá to třetí? Nuž dobrá... pojďme si trochu přiblížit, co se dějem kolem nejnebezpečnějšího projektu současnosti.

Podle celkem důvěryhodných zpráv by se do několika dní měly vyřešit všechny problémy, které zdržují Hobita od natáčení. A tudíž by měl dostat oficiální zelenou. Warner Bros., jejich dceřiná společnost New Line Cinema i MGM jsou blízko k dohodě s rozbouřenými hereckými odbory na Novém Zélandě (po jejich bojkotu Hobita se hrozilo natáčením ve Východní Evropě), a hlavně se chystají podepsat smlouvu s Peterem Jacksonem, který nakonec podlehl tlaku a bude oba díly nejen produkovat, ale i režírovat. Fajné, avšak cesta sem musela být pro všechny zúčastněné řádně děsivá. Jackson totiž se svým týmem sepsal scénáře, na jejichž zfilmování bude potřebovat rovných 500 milionů dolarů (pro srovnání - celý LOTR vyšel na 285). Půlku už mají Warneři a New Line po kupě, tu druhou by měli velmi brzy dodat pánové z MGM, kteří dobře vědí, že je spolupráce na tomhle filmu jejich jedinou šancí na vyžehlení velké finanční krize.

Pokud tedy splní, co slibují (jako že to je na nejlepší možné cestě), měly by se kamery roztočit v půlce ledna a v plánu je pořád premiéra v prosinci 2012 (respektive 2013 pro druhou část). Všichni se každopádně modlí, aby se opakoval úspěch Avatara, protože oněch 500 mega není zdaleka vším, co Hobit spolkl. Warneři museli urovnat pár dávných finančních sporů s Jacksonem a jeho kolegy, zaplatili 100 milionů Tolkienovým dědicům (také problémy od dob Pána prstenů) a za dosavadní práce na filmu (scénáře, herecké meetingy, přípravy lokací, trikové previzualizace) už utratili dalších 45 milionů. Do boje tedy hodlají vytáhnout s víceméně potvrzeným 3D a pravděpodobně obrovskou kampaní, musejí proto doufat, že Jackson unese všechen tlak, který na něm teď je. Závidí mu ho asi málokdo. Na druhou stranu... dva tolkienovské fantasy filmy za půl miliardy? Ať už je to tady!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace