Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Al Capone se filmařů nezbaví


ikona
KarelR
al caponewarner bros.
Známý gangster se opět chystá do kin. 

Být nejslavnější gangster všech dob není sranda. Al Capone už se na televizní obrazovku a filmové plátno podíval nesčetněkrát, v Hollywoodu ale pořád mají dojem, že si ho diváci užili málo. De Palmův prequel k Neúplatným sice trčí někde v "developement hell" (měli si v něm zahrát Nicolas Cage a Gerard Butler), mladý Capone se ale brzy objeví ve Scorseseho seriálu Boardwalk Empire (Stephen Graham - na obrázku). A jak se zdá, dostane i vlastní nový film.

Ten s novinkou od HBO nesouvisí, jde totiž o projekt Warner Bros. nazvaný Cicero (podle jednoho z Caponeho slavných sídel). Stojí za ním scenárista Walon Green, který se propsal snad všemi verzemi televizního Zákona a pořádku a má na svědomí i Peckinpahovu Divokou bandu, a měli bychom se v něm podívat na Caponeho vzestup do gangsterských výšin. V jeho cestě z brooklynských slumů mezi chicagskou smetánku mu hodně pomohla prohibice, čeká nás tedy další výlet do Ameriky dvacátých let. V čem by měl být tentokrát jiný?

To není moc jasné, scénář ale prý není dvakrát moderním počinem. Spíš upomíná na gangsterské klasiky s Edwardem G. Robinsonem a Jamesem Cagneym, což je pro fanoušky Hříšných andělů nebo Bouřlivých dvacátých let výborná zpráva. O takhle old-schoolovou gangsterku se naposledy pokusil Michael Mann s Veřejnými nepřáteli, hrátky s digitální kamerou ale nepřinesly zdaleka takový požitek, v jaký se zpočátku doufalo. Doufejme tedy, že se právě hledaný režisér nebude snažit experimentovat (De Palma má čas!), a vypadne z něj alespoň poctivý přírůstek do žánru. Drsňáků s Thompsony a klobouky není nikdy dost.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace