Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cameron a praví domorodci


ikona
KarelR
avatarjames cameron
Režisér 3D trháku se vrací zpátky na zem. 

Zatímco James Cameron jedná s Foxy o tom, jak velký balík dostane za dokončení modré trilogie, stíhá i spousty jiných věcí. Píše novelu, které dodá trochu pozadí prvnímu filmu, propaguje 3D, pomáhá Guillermu del Torovi s jeho vysokorozpočtovým hororem a také se chystá natočit další dokument.

Camerona si totiž oblíbil amazonský domorodý kmen Xikrin-Kayapo, který má trable se stavbou přehrady poblíž jejich domova. Ta by měla zapříčinit vznik zátopové zóny, kvůli níž se prý bude muset přestěhovat 16 000 lidí, a vůdcové už nevědí, jak to brazilské vládě vysvětlit. Železný Jim se proto rozhodl vyslyšet jejich prosby a hodlá o domorodcích natočit film, který by možná mohl mít nějaký účinek. A i kdyby se tak nestalo, alespoň zachytí jejich kulturu před tím, než se s ní budou horko těžko přesouvat o hezkých pár kilometrů dál.

Zatím nepojmenovaný dokument se bude natáčet 3D kamerami (pokus o další revoluci?) a je už druhým Cameronovým filmem na tohle téma. O boji proti stavbě přehrady totiž stihnul při svým minulých návštěvách natočit kraťas, který najdeme na vánočním DVD Avatara. Půjdete na jeho celovečerního bratříčka ve 3D? Anebo byste byli radši, kdyby se Cameron rovnou vrhnul na dalšího Avatara?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace