Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Clooneyho zabiják sejmul Mačetu


ikona
Cival
tržby
Jak dopadl souboj dvou zabijáků? 

Už dlouhá léta platí, že z filmů prvního zářijového víkendu se stanou propadáky. Tohle pravidlo srazilo Gamera, komedie Policajtem proti své vůli a Vše o Steveovi, nebo třeba nový Vlak do Yumy. Posledním velkým hitem zářijového prvního víkendu je vynikající thriller V moci ďábla z roku 2005. Od té doby jen slzy a vztek.

Příliš na tom nezměnil ani letošek, kdy se studia odhodlala nasadit tři výraznější novinky. Nejlíp se s poprázdninovou kocovinou vyrovnal thriller Američan. Ambiciózní projekt fotografa Antona Corbijna nebyl nijak drahý, první místo ve víkendovém žebříčku a šestnáct milionů na tržbách za pět dnů proto může studio celkem v klidu přijmout. Star-power George Clooneyho je silná a láká diváky zjevně i k zádumčivějším a méně vlezlým filmům. Dá se navíc očekávat, že tržby nebudou padat dvakrát strmě a film se v kinech chvíli udrží. Zamrzí akorát rezervované ohlasy americké kritiky – Američan je hodnocen výrazně hůř než Corbijnův předchozí snímek Control (a už ten byl po mém soudu poutavý spíš svým černobílým povrchem, než že by oslňoval vnitřkem).

Druhé místo překvapivě udrželi zlodějští Chmatáci s jedenácti miliony. Levný thriller se spoustou hereckých hvězd střední svítivosti (Saldana, Christensen, Dillon…) už utržil 37 milionů a dotlačí se k padesátce. Jedním slovem: Překvápko.

Ani svistot mačet a drsných hlášek Chmatáky nezastrašil. Rodriguezova „blbina“ Machete dopadla totiž nachlup stejně jako tři roky starý grindhouseovský dvojfilm Planeta teror & Auto zabiják, tedy s otvírákem za jedenáct milionů dolarů. V roce 2007 diváky odrazovala brutální dvousetminutová stopáž. Machete je oproti tomu klasicky hodinu a půl dlouhý, Jessica Alba v něm prý ukáže zadek, Lindsay Lohan prsa a režisér strašně moc krvavých jatek. Mainstreamový divák na tuhle radost ale moc neslyší. Rodriguez Machete pořídil sice za nějakých patnáct milionů, ale minimálně stejnou sumu museli Foxové narvat do propagace, takže pohled na tržby pro ně není úplně nejmilejší. Od filmu, kde se objeví i Michelle Rodriguez, Robert De Niro a Steven Seagal se muselo čekat trochu víc.

Na čtvrté pozici se udržel horor The Last Exorcism. Solidně hodnocená kombinace Vymítače ďábla a Záhady Blair Witch utržila už 32 milionů, dvacetinásobek svého rozpočtu!

Poslední novinka víkendu Dál než se zdálo už vyloženě vyhořela. Warnery tlačená romantická komedie s Drew Barrymore a Justinem Longem se nezmohla na pátém místě ani na sedm milionů. Na podle všeho dost průměrný snímek se rychle zapomene.

Na šestce dělají velkou radost Expendables. Jen třicetiprocentní pokles tržeb totiž drsným chalanům od Sylvestera Stalloneho vynesl dalších šest milionů. Prohloubil se trend z minulého týdne a Expendables drží tak pevně, že už si můžou brousit nože na stovku. Momentálně mají Postradatelní 92 melounů, takže to doklepou. A stovka bude fajn nejen „pro ten pocit“, ale i pro vyhlídky na případnou dvojku. Sto mega mají Postradatelní navíc i ze zbytku světa.

Sedmá Benga v záloze už nastřádala 106 milionů. Na chvostu desítky se ještě udržela romantika Jíst, meditovat, milovat a dvojka Nanny McPhee. A samozřejmě i Počátek, který vysál 277 milionů z Ameriky a dalších 387 ze zbytku světa.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do kin jediná novinka: Čtvrtý díl Resident Evil s podtitulem Afterlife. Otvírák pod dvacet milionů by byl zklamáním i při dementních trailerech.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace