Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Japonská sci-fi řezničina po hollywoodsku


ikona
KarelR
doug limanwarner bros.
Knižní adaptace nemusí být jen vznešený oscarový materiál... 

V Americe už se dnes běžně adaptují i deskové hry, u Warner Bros. ale pořád ještě mají jakž takž rozum. A také odvahu pustit se do něčeho trochu ostřejšího, jak dokazuje třeba Snyderův Sucker Punch. Na filmové plátno tedy hodlají nebojácně vyslat japonský sci-fi román All You Need to Kill od Hiroshiho Sakaruzuki, který rozhodně nezní jako klasický studiový lapač peněz.

Jde o příběh mladého nezkušeného vojáka Keijiho Kiriyi, který nerozdýchá mimozemskou invazi na své planetě. Smrtí ale jeho existence kupodivu neskončí, protože se mu osudný den začne opakovat v časové smyčce. Ta vždy končí jeho smrtí a on putuje na začátek svojí cesty, díky čemuž se postupně zlepšuje v boji. A má tak čím dál tím větší šanci přijít na to, kudy ze začarovaného kruhu ven.

All You Need to Kill je už od vydání popisováno jako zdařilý mix Hvězdné pěchoty a Na hromnice o den více, jeho filmová verze ale stojí a padá na rozpočtu a ratingu. O těch Warneři zatím mlčí, čerstvě však odhalili alespoň jméno režiséra, jímž bude dostatečně zkušený Doug Liman (Agentu bez minulosti na jedné straně, Jumper na druhé). Je to pro něj určitě větší výzva, než nedávno zastavení Tři mušketýři (zlikvidoval je konkurenční projekt Paula W.S. Andersona), a v té správné formě a se šikovnými asijskými herci by z tohohle materiálu mohl vytřískat solidní akční sci-fi. Anebo se bojíte, že továrna na sny Sakaruzukův román semele do nekoukatelné ptákoviny?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace