Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Benga v záloze zařídili konec Počátku


ikona
imf
tržby
Will Ferrell utíká hrobníkovi z lopaty, Carell naopak krutě hučí směrem dolů 

Velké filmy v žebříčcích vždycky střídají nepodstatná béčka, takže se pak na obalu nějaké romantik dočtete, že porazila v kinech (o svém prvním víkendu, ale to už producenti na žaketku nepíší) Titanic nebo Avatara. Benga v záloze jsou ovšem z jiného těsta a první pozici měli předplacenou - stamilionový komediální hit s Willem Ferrellem, Markem Wahlbergem, The Rockem a Samuelem L. Jacksonem mohl buď vydělat předpokládaných třicet milionů nebo propadnout a zařídit tím i patřičný šrám v kariéře Ferrella a jeho režisérského kamaráda Adama McKaye. Naštěstí se tak nestalo, film zabodoval na 120 procent (35,5 milionu) a Ferrell se tak může těšit na další tučné šeky - podržel projekt, i když je to ve své podstatě týmovka, podobně jako předminule Angelina Jolie ustála Salt, takže se i po mírně průšvihovém Land of the Lost udrží v první lize. A my se můžeme těšit, že distributor po tomhle slibném startu Benga nevyškrtne na poslední chvíli z plánu premiér.

Počátek už začal ztrácet první kinosály, ale pořád klesá jen velmi pozvolným tempem. Za víkend to bylo o další třetinu, na velmi pěkných 18,5 milionu. Celosvětově už touhle dobou přeskakuje půlmiliardovou hranici. Zlým jazykům se o tom mohlo pár dní před premiérou jen... ehm... zdát. Počátek dokonce porazil i taneční sérii Let´s Dance, která mi svými kvalitami trochu evokuje Saw - pořád se točí, pořád za míň a míň peněz a tentokrát konečně i ve 3D. Necelých 16 milionů je asi pro producenty zklamání, ale s třicetimilionovým rozpočtem by se mohlo v globálních pokladnách najít dost důvodů pro čtyřku.


Na bramborovém postu tentokrát doběhla Salt se čtyřiačtyřicetiprocentním propadem. Nic výjimečného v tomhle žánru - z Angeliny asi další Bourne nebude, ale když ne pokračování, tak tržby alespoň zahojí náklady. Přes 200 milionů se ruská špiónka přehoupne bez problémů. Velmi rychle ovšem padá na pátém místě Blbec k večeři - Carell může doufat, že univerzální téma bude sbírat diváky i v Evropě a se skromným sedmdesátimilionovým rozpočtem je všechno v suchu, ale režisér Jay Roach je zvyklý na trochu jiná čísla. Zábavné je, že na dalším místě je Já, padouch - v podstatě další Carellův film, odtočený za stejné peníze jako Blbec, s přehledem atakující čtvrtmiliardovou hranici ještě před rozletem do světových kin. Inu, děti a 3D se vyplácí, ale asi jen v animovaném balení. Jako kočky a psi 2 totiž i s extra rozměrem naprosto vyhořeli. Skoro tak okatě jako Zac Efron v Charlie St. Cloud (víc než šedesátiprocentní propad o druhém víkendu). Na rozdíl od nich ale musí muzikálový idol nahrabat jen poloviční sumu. Nutno dodat, že v obou případech to bude nadlidský úkol.

Myslím, že můžeme bezpečně říct, že Toy Story 3 už překonalo 400 milionů v USA a půl miliardy ve zbytku světa. Na Burtonovu Alenku to ovšem nestačí (ta měla neuvěřitelných 690 milionů mimo Ameriku). Kdo ještě věří, že Woody s Buzzem půjdou přes miliardu?

Kompletní Top Ten najdete zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace