Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #47 o Spideym a Počátku


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadal Josh Hutcherson jako Spider-man? Jak dopadl Počátek? A jak tráví volný čas posádka lodi Enterprise?  

Vypláchněte si uprostřed léta

Závěr týdne

Tak jo. Musí to ven. Počátek je fajn, hodně fajn, ale KDO NEVIDĚL, AŤ NEČTE DÁL A PŘESKOČÍ NA DALŠÍ ČÁST VÝPLACHU A POCHOPITELNĚ NEZAPÍNÁ VIDEO závěr, který diváka uměle nutil začít přemýšlet o tom, co je a co není takové a makové, mě trošku naštval. Ne kvůli tomu, že bych nerad o nejednoznačném konci debatoval, že bych nechtěl bádat po stopách a náznacích při hledání pravdy nebo byl líný přemýšlet, ale jednoduše kvůli tomu, že mi celé „spadne nebo nespadne“ přišlo od Nolana hodně laciné. A evidentně nejsem sám.

Kopie týdne

Mluvilo se o tom už u premiéry jedničky, ale teď je to jasné a žádný fanda Vina Diesela s tím nic neudělá. První Rychle a zběsile je totální kopie Bodu zlomu. A ne že ne. Máme tu drsňáky, cheesy hlášky, gang milovníků adrenalinu (a je buřt, jestli sjíždí vlny nebo tuní v garáži auta). Člověk by až řekl, že v tomhle případě je škoda použít slovo „remake“.

Kniha týdne

Dnešní filmové plakáty jsou sice fajn, ale osobně fandím posterům, které jsou ručně kreslené. Mají lepší atmosféru, výraznější barvy a jsou jednoduše mnohem víc cool (viz. moje ikona, která patří mezi šest nejvíc cool ikon na MovieZone). V minulosti jich bylo plno, dnes na ně narazíme leda u stylizovaných poct brakovým filmům. Pokud se vám ale po tomhle typu plakátů stýská, Titan Books pro vás chystají knihu s názvem The Art of Hammer. Téměř tři stovky klasických posterů k hororovým legendám i zapomenutým blbostem vás vyjde na nějakých třicet dolarů. Kniha se objeví někdy v říjnu.

Casting týdne

A nedá si říct. Pornoherečka Sasha Grey se pokouší dostat se do filmů, ve kterých lidé nosí oblečení, už docela dlouho. Objevila se v nezávislárně Stevena Soderbergah The Girlfriend Experience a teď to zkouší znovu. Zahraje se totiž v nezávislém dramatu Marka Pellingtona (Miluj bližního svého, Proroctví z temnot) I Melt With You, kde jí budou dělat společnost Thomas Jane nebo Jeremy Piven. Ti tu prý mají řešit prázdnotu svých životů a Sasha jim nejspíš pomůže najít důvod, proč nezačít chlastat nebo neplánovat sebevraždu. Pevně věříme, že o další pokus o průnik do světa seriózní kinematografie se pokusí i Dolly Buster. Od třetího Kameňáku ji velmi postrádáme.

Kraťas týdne

Stop-motion animace sice už patří do historie, ale pořád má svoje kouzlo. Animátoři z velkých studií se dnes sice na tiskovkách předhánějí, kolik chlupů a vlasů mají jejich kreslená zvířátka, někdy ale stačí sáhnout po staré technologii, mít jeden nápad a natočit efektní kraťas. A nebo alespoň efektní fór.

Skorospider-man týdne

Roli v restartu Spider-Mana dostal nakonec Andrew Garfield. Docela dlouho se ale mluvilo o tom, že by si Petera Parkera mohl zahrát Josh Hutcherson. Tomu je sice jen sedmnáct, ale má už za sebou pár zajímavých rolí a tohle uniklé castingové video ukazuje, že by mu mohl Spidey překvapivě sedět. A taky potvrzuje, že choreograf Larnell Stovall, jenž je zodpovědný za třetí Undisputed, by udělal akčního hrdinu i z Vítězslava Jandáka.

Ještě jednou závěr týdne

Počátek momentálně ovládá kina a snad každý má názor na to, jak si ten konec vysvětlit a jak se vlastně k celému ději stavět. Jednu alternativu vám výplach už nabídl, teď tu máme druhou, se kterou přišel Damon Lindelof. Tomu člověku sice nejspíš psaní scénářů ke Ztraceným nejspíš trošku vlezlo na mozek, ale na druhou stranu musíme uznat, že málokdo má tolik zkušeností s příběhy, které vám zlikvidují hlavu víc než patnáct  dvanáctek a flaška slivovice vypitá na ex. Opět ale – pro naše čisté svědomí – radíme – NEKLIKAT, POKUD JSTE JEŠTĚ POČÁTEK NEVIDĚLI.

Konina týdne

Máte hodně volného času? Máte opravdu hodně volného času a rádi byste ho strávili nějak neproduktivně? Pak vám určitě moc dobře poslouží následující video. Jeho autoři Felix Meyer a Pascal Monaco narvali do necelých dvou a půl minut třicet pět svých oblíbených filmů a snažili se je co možná nejvíc zjednodušit. Kolik jich poznáte vy? A za jak dlouho vás to přestane bavit?

Zoufalství týdne

Tak jo, proč to tajit. Tenhle týden byl na výplachový materiál poněkud slabší, a tak jsme museli sáhnout po trošku slabších kouscích. Na druhou stranu jsou horší věci než stylový plakát Star Wars od Tomera Hanuky.

Duel týdne

V posledním duelu si J. J. Abrams celkem zásadně podal Josse Wheddona a zvítězil 20:9 (a to jsem – upozorňuji že naposledy – počítal i hlasy, které neměly jméno v předmětu). Dalo se to očekávat, Ztraceni a Star Trek mají pořád víc fanoušků než Buffy nebo Firefly. I když Alias je stejně nejlepší.

Tentokrát se vrátíme trošku do minulosti a vy budete muset rozhodnout, která večerníčkovská dvojice je víc cool. Na jedné straně tu jsou Bob a Bobek, alias králíci z klobouku kouzelníka Pokustóna, a proti nim se postaví dvojice všeumělů Pat a Mat. Kdo vyhraje tentokrát, rozhodnete jako vždycky vy.

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace