Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nezkoušejte naštvat snipery


ikona
Mr. Hlad
adaptace knihy
Co chystá scénárista Obvyklých podezřelých a X-Menů?  

Po Hollywoodu běhá víc scénáristů, než je somráků na hlavním nádraží. Jejich jména ale většinou zůstávají v pozadí a i ti největší filmoví fandové by jich dokázali vyjmenovat pravděpodobně maximálně tak desítku. Šance, že by v ní byl Christopher McQuarrie, je ale docela velká.

Tenhle šikula napsal oscarové Obvyklé podezřelé, neoficiálně pomohl na svět X-Menům a před dvěma lety nás napínal ve Valkýře. McQuarrie umí psát chytré scénáře, které se v rukách dobrých režisérů stávají zatraceně zajímavými filmy. A za kamerou mu to také šlo. Jeho debut Únosci byl velmi příjemnou a hodně drsnou variací na westerny Sama Peckinpaha, bohužel na něj ale nikdo do kina nepřišel. McQuarrie měl točit i vězeňský Experiment, ale tam to nevyšlo kvůli penězům a nakonec ho nahradil Paul Sheuring. Režisérských ambicí se ale tenhle scénárista nevzdává.

Právě teď totiž adaptuje knižní předlohu Lee Childa One Shot. Má jít o příběh odstřelovače Jacka Reachera, jenž se bude pokoušet očistit jméno svého kolegy obviněného z vraždy. A zjistí, že tady něco hodně smrdí. Nezní to sice moc originálně, ale Lee Child patří mezi nejzajímavější autory detektivek a McQuarrie nemusí nikomu dokazovat, že umí napsat napínavý příběh. A zdá se, že v tomhle případě by si ho i rád natočil. Snad se mu podaří producenty ukecat, další šanci za kamerou by si totiž zasloužil.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace