Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #41 s Gandalfem a Willisem


ikona
Cival
víkendový výplach
Karate Kid dnes, VŠ českého showbyznysu, Tron a spousta zábavných střípků... 

Nuda? Spánek? Deprese? Nic z toho nehrozí, když přijde výplach.

Fotbalová glosa týdne

Mistrovství světa ve fotbale vládne éteru, i proto se na každém kroku řeší nespolehlivý míč Jabulani nebo nenáviděný bzukot trubek vuvuzela. Hraví filmoví geekové nemohli zůstat pozadu - takže světlo světa spatřil třeba brutálně černohumorný pohled na umlčení trubek nebo krátký trailer, který otravné nástroje dovedl i do Středozemě.

Geekovina týdne

Barney z How I Met Your Mother definitivně nabyl status boha, když ukázal, že má doma v obýváku stormtroopera v životní velikosti. Vy můžete jít ještě dál a být v geekovském fetišismu zároveň klasiky, ale i novátory. Schválně: Skákaly by ženský tak zuřivě do postele, když by cestou do ložnice potkaly namodralý avatarovský model stormtroopera?

Video týdne

Na Funny or Die znovu bodují. Při příležitosti premiéry nového Karate Kida vytáhli ze zapomnění původní hvězdu Ralpha Macchia a natočili s ním trailer na snímek Wax On, Fuck Off. Název klame. Nejde o variaci na bessonovský akčňák Bez soucitu, ale spíš o hodně ironický pohled na všechny ty dojemné báchorky typu J.C.V.D. a Wrestler, do kterých tvůrci i diváci projektují životní patálie kdysi prvoligových herců. Fandí jim, pláčou, prožívají. I tentokrát takový pseudoautobiografický model funguje na výtečnou. 

Plakáty týdne

20th Century Fox, jedno z nejstabilnějších studií z tzv. hollywoodských majors, oslavuje 75 let existence. I díky Cameronovu Avataru můžou špunty lítat pěkně do výšky a PR oddělení se může zabývat milými prkotinami. Foxové rozhodně mají co bilancovat a na plakáty ke svému výročí by mohly vybrat stovky, ba tisíce proslulých motivů. I takováhle plakátová série nicméně má svou reprezentativní hodnotu, minimálně pro fandy filmových sci-fi. Cesta k plakátům vede například přes koupi Blu-raye.

Nezávislý film týdne

Na Batmanovi si filmaři amatéři vždycky ujížděli. Temná zákoutí, černý hábit a trocha toho naháněného padoušství po velkoměstě si nikdy nežádaly tak rozsáhlé investice, jaké by vyžadovala třeba fandovská verze Ghost Ridera. Proto se Netopýří muž pravidelně dočkává nových a nových fan-verzí, Do party teď přibyl nový kousek, který tvůrcům sežral 27 tisíc dolarů a 21 dnů. Snad desetitisícinásobně míň, než kolik spotřebuje brzy Christopher Nolan na pokračování Temného rytíře… výsledná dramatizace Jokerova útěku z vězení ale o tolik horší není.

Dopis týdne

Studio Pixar si vytrvale pečuje o image harmonického sdružení citlivých lidumilů, vyznávajícího pravé city, originální nápady a křehké příběhy. Že nejde jen o dokonalou marketingovou slupku, odhaluje způsob, jakým režisér Příšerek s.r.o. a Vzhůru do oblak Peter Docter odpovídá na dopisy svých ctitelů. Poprosit o autogram a dostat dvoustránkový dopis s ilustracemi je určitě snem každého sběrače reakcí slavných hollywoodských herců a tvůrců. Co by asi odepsal Steven Seagal nebo Christian Bale?

Reklama týdne

Bruce Willis je cool! Vždycky byl a s každým přibývajícím rokem kupodivu je ještě o chlup víc. Člověk by mu sežral i obyčejný monolog v černobílé reklamě, kde jen sedí u stolu a povídá. Jenže povídá tak cool způsobem, že by s ním prostě byly fajn i inzeráty na Pampersky. 

Zjištění týdne

V uplynulém týdnu jsem si uvědomil hned několik důležitých věcí. Třeba to, že hrozně moc lidí na světě má zbytečně moc času a napadá je třeba šíleně mixovat finále LOSTu s vyvrcholením původní trilogie Star Wars (bacha na spoilery). Ještě víc mě vyděsila skutečnost, že jeden z nejhorších domácích režisérů se jmenuje stejně jako Michal David. Dává to smysl a kulturní teror jimi produkovaný hned vyznívá smysluplněji, protože je zjevně součástí nějakého širšího plánu. Naším jediným štěstím prozatím je, že Vlado Štancel, strůjce Pamětnice a děsivé veselohry Mezi námi přáteli, ještě není tak slavný jako zpěvák, jenž své původní jméno, Vladimír Štancl, kdysi zahodil a nechal si Františkem Janečkem naordinovat "sexy" pseudonym. Tohle je odhalení nějakého celosvětového spiknutí - asi jako kdyby člověk zjistil, že Václav Klaus má v rodném listu napsáno jméno Darek Vejdr.

 

Gametrailer týdne

Titul Tron Legacy avizuje jedinečnou podívanou, která přinese ctitelům elegantního designu absolutní extázi. Neviděli jsme toho mnoho, určitě ne tolik, abychom tušili, jestli se jeden z nejriskantnějších Disneyho projektů posledních let v prosinci promění ve zlatou žílu, nebo naopak propálí do kapes studia spoustu děr. Každá další ukázka – jakožto i tahle na novou videohru – ovšem vnadí a slibuje něco, co jsme tady možná ještě neměli. Ať už bude výsledek jakýkoliv, něco do sebe tahle látka má.

Duel týdne

Duel je tentokrát se třemi konkurenty a malinko složitější. Na druhou stranu k němu rozhodně může něco přihodit každý filmový fanda. Kterou síť multikin preferujete? A proč? Která vícesálová kina u vás vyhrávají, nebo která síť vás nejvíc naštvala? Volíte zkrátka obvykle Palace Cinemas, Cinestar nebo CinemaCity?

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace