Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Raimi a Downey budou čarovat


ikona
KarelR
robert downey jr.sam raimi
Do země Oz se brzy vydáme v až příliš luxusní společnosti. 

Nejen Brett Ratner ví, že když něco vydělá miliardu, je povinností Hollywoodu pokusit se takový úspěch napodobit. Krom nové verze Sněhurky tak půjdou ve šlépějích Alenky v říši divů hned dva filmy odehrávájící se v bájné zemi Oz. Jednak animovaný 3D muzikál Dorothy of Oz, ve kterém si ústřední roli zazpívá Lea Michelle (Rachel ze seriálu Glee), a druhak o něco ambicióznější (taktéž 3D) Oz: The Great and Powerful.

Co znamená o něco? Že se v hlavní roli objeví Robert Downey Jr. a režie se ujme Sam Raimi, vážení přátelé. Je trochu s podivem, že zrovna tihle dva pánové vedou své kariéry tudy, na druhou stranu čím víc áčkových jmen u filmů pro celou rodinu, tím méně se na ně budeme bát chodit do kina. Oz: The Great and Powerful bude prequel slavného muzikálu z roku 1939, ve kterém zjistíme, jak se cirkusový hlídač koní omylem stal čarodějem ze země Oz. Pějící Dorotka proto nehrozí, svoji roli si ale zopakuje minimálně tornádo, které bylo nejspíš odjakživa jedinou přímou linkou mezi vybledlou realitou a malebným krajem s cihlovými cestami. Bude kvůli němu Downey muset klapat rudými střevíčky? Kdo ví, ale určitě by mu to šlo...

Film by se teoreticky mohl natáčet ještě letos, pokud by ho filmový Iron Man vmáčkl někam mezi druhého Sherlocka, Cuarónovu sci-fi Gravity a marvelácké Avengers. V opačném případě až příští léto, kde na něj bude mít času habaděj. Raimi se výletem do země Oz zase definitivně vzdává šancí na hobití záskok (stejně nebyl příliš vážným kandidátem) a odsouvá Warcraft o kus dál (uvidíme ten film někdy?), moc mu to ale asi nevadí. V boji o režii "Oze" totiž porazil Sama Mendese, Adama Shankmana a Timura Bekamambetova, je tak pravděpodobné, že má nějakou pěknou vizi, jak z filmu neudělat další zbytečný prequel. Věříte, že nás čeká solidní biják? Nebo se chytáte za hlavu, proč máme místo "žehlícího" Spider-Mana 4 dostat zrovna tohle?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace