Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Hobita? Stále ve hvězdách...


ikona
st39.6
 

Guillermo del Toro opustil Hobita ve skoro posledním pre-produkčním stádiu, kdy byla většina concept-artů a designů hotová, stejně tak s většinou scénáře. Najít teď někoho, kdo by pokračoval bez větších změn v jeho odkazu, nebude nic  jednoduchého. Peter Jackson sice jen tak letmo zmínil, že by si oba díly Hobita v případě nouze zrežíroval, po King Kongovi a Lovely Bones je to ale alternativa, ve kterou už možná nikdo nedoufá. Chce to někoho s klidnější rukou a chladnější hlavou. Nejnovější drb ohledně takové alternativy? Osloven byl David Yates. Samozřejmě je to pouhý drb, kterých v příštích týdnech uslyšíme asi kvanta, ale zkusme se jím chvíli zabývat (dokud ho studio nevyvrátí). Yates má s fantasy zkušenosti (režíroval poslední dva resp. čtyři Pottery - poslední klapka druhé části sedmého dílu padla nedávno, takže bude Yates mít za pár měsíců volno) a hlavně dokázal (krom toho, že umí utopit neuvěřitelné peníze) Pottera vytáhnout z dětských let a v rámci série solidně zhutnit atmosféru. Navíc má ohromný talent pro práci s herci a s vizuály. Na druhou stranu pracuje s mírně strohým designem a to je něco, co Tolkienův Hobit zrovna nepotřebuje. A nebo ano? Zkuste se nad tím zamyslet v diskuzi. Jedno je každopádně jisté: Yates rozhodně není špatný režisér.

UPDATE: MGM a Warneři se snaží k režii přece jen překecat Jacksona, který by byl logická volba vzhledem k tomu, že režíroval prstenovou trilogii a oba Hobity jednak produkoval, druhak se podílel na jejich scénáři. Studia čekají na Jacksonovo definitivní NE, dokud ho nedostanou, budou ho uhánět jak pes raněnou slepici. V případě negativní reakce mají krom Yatese v záloze tahle jména: David Dobkin (Shanghai Knights, Wedding Crashers, Fred Claus) a Brett Ratner (Rush Hour 1-3, Red Dragon, X-Men: The Last Stand). Kdyby se vám chtělo blinkat, nezapomeňte do kyblíku!

P.S.: Samozřejmě je tu ještě možnost, že Hobit stejně jako většina velkých projektů MGM (James Bond, Red Dawn...) půjde prostě k čertu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace