Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #40 o akci a pastelkách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co je to akční film, jak natočit vlastní a jak moc kamarádský je Vetřelec?  

Výplach plný nepříliš seriozních informací

Sestřih týdne

Co dělá akční film akčním filmem? Detailní záběry na obličeje řádně naštvaných hrdinů. Automobilové honičky. Drsné bitky. Přestřelky. Zbraně tasené ve zpomalených záběrech. Clint Eastwood. John McClane. Steve McQueen. Jason Bourne. Vin Diesel. Tříštící se sklo. Vrtulníky a policejní konvoje. Skoky z výškových budov. Vojenská technika. Výbuchy úplně všeho. Arnold Schwarzenegger. Rychlý střih. Pokud někdy budete někomu potřebovat vysvětlit, co je to akční film, tohle video vám to velmi usnadní. Jen ten Sly tam chybí.

Esa týdne

Kdo víc přispěl světové kinematografii – Stanley Kubrick, nebo Martin Scorsese? A kdo je větší nezávislák – Quentin Tarantino nebo bratří Coenové? Vybrat toho lepšího nebo důležitějšího je zatraceně těžké. A ani tahle dvě duelová videa v rozhodování nejspíš moc nepomůžou. Potvrdí ale, že tihle čtyři (respektive pět) režiséři jsou právem řazeni mezi to nejlepší, co nám Hollywood kdy nabídl.

 

Posera týdne

Salma Hayek je možná sympatická herečka, která si dokázala zachovat charisma a krásu i v pokročilejším věku, ale dokonalý člověk to není. I ona má své fobie a nestydí se za ně, což dokázala při interview ke své novince Mahři. Vlastně se za ně nestydí poměrně hlasitě.

Reklama týdne

Obyčejně tu vyplachujeme reklamami, které jsou akční, filmové a vůbec pořádně našlapané. Tentokrát uděláme výjimku. Reklama na iPhone 4 ale také není špatná, což nepřekvapí, když člověk zjistí, že za ní stojí držitel Oscara Sam Mendes. Od něho tedy nečekejte akci, výbuchy a cool záběry (i když umí i ty), ale sympatickou a úsměvnou etudu na téma „smích a mobil.“ Je to fajn.

Poklad týdne

Občas stojí za to pořádně prohrabat starý binec. V trezoru novozélandského filmového archivu bylo nalezeno sedmdesát pět starých filmů, o kterých se většinou myslelo, že jsou navždy ztracené. A šlo o docela zajímavé kousky. Byl tu A Thief Catcher s Charlie Chaplinem, dlouho ztracená romance Johna Forda Upstream a pár dalších zajímavých kousků. Částečně zveřejněným seznamem se můžete prohrabat sami.

Film týdne

Nebo hra týdne? O tom, že John Hillcoat, režisér Cesty a Proposition, bude točit krátký film k aktuálnímu hernímu hitu Red Dead Redemption, jsme psali nedávno. Teď se jeho dílo dostalo na svět. Ačkoliv Hillcoat v podstatě jen sestříhával záběry z filmových sekvencí ze hry, příjemná westernová atmosféra se filmu upřít nedá. Teď je otázka, jestli za to může režisér nebo ona hra. Posuďte sami.

Šílenost týdne

O tom, že Vetřelec je ta nejhnusnější věc, která vás ve vesmíru může potkat, není třeba nikoho přesvědčovat. Tenhle sympatický majitel vysouvací čelisti a kyselinové krve se na plátna kin poprvé podíval v roce 1979, v té době však nejspíš v marketingových odděleních pracovali lidé, kteří neuměli zrovna dobře odhadnout vývoj budoucích událostí. Na začátku osmdesátých let jste si tedy jedno z nejslavnějších monster mohli koupit v hračkářstvích, kde ležel v regálech hned vedle baletní edice Barbie.

Přestřelka týdne

Na akční film je potřeba hodně peněz, výbušnin a nábojů. A nebo pastelky. Pokud jste někdy toužili natočit něco, co by vás procpalo do světa filmu a získalo vám telefon na Jasona Stathama, možná, že není nutné mít miliony dolarů nebo za zády silného producenta. Stačí nápad, pár kamarádů, nadšení a hodně barviček.

Remake týdne

Tento týden si to v kinech na férovku rozdaly remaky osmdesátkové teen mlátičky Karate Kid a kultovního A-Teamu. A jestli se posypou peníze, je jen otázka času, než se objeví další filmy podle slavných předloh. A třeba dojde i na Starostlivé medvídky. Roztomilí chlupáčci, jejichž jedinou prací je otravovat ostatní lidi, lézt jim do života a řešit jejich problémy, ale mají pro velké plátno překvapivě velký potenciál a jestliže za kameru zasedne někdo s čistou a jasnou vizí, mohlo by to dopadnout zajímavě. Třeba takhle.

Duel týdne

Hudba Johna Williamse je čtenářům MovieZone o něco bližší než tvorba Jerryho Goldsmithe. Tentokrát se podíváme na seriály. Který ze slavných animovaných sígrů je vaším favoritem a proč? Pochopitelně jde o Erica Carmtana z Městečka South Park a Barta Simpsona ze Simpsonů.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace