Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shrek neskolen ani Apatowem, ani del Torem


ikona
Cival
tržby
...ani střílejícím Ashtonem Kutcherem, ani legračními psíky... 

Čtyři nové tituly se dostaly do americké distribuce, první místo v kasovním žebříčku ovšem i napotřetí uhájil Shrek. Zelené zlobřisko si o svém třetím víkendu připsalo 25 milionů dolarů (při propadu o 41%) a alespoň trochu si spravuje chuť po zklamání z premiérového víkendu. Čtvrtý a prý i poslední Shrek s podtitulem Zvonec a konec má průběžně na kontě 183 mega a ještě bude usilovat o co nejtěsnější přimknutí k 250 milionům dolarů ze Severní Ameriky. Ve zbytku světa se Shrek ještě naplno nerozjel, definitivně tedy budeme moct účtovat až později.

Ani producentská novinka Judda Apatowa Shreka nesejmula. Spin-off Kopaček Dostaň ho tam!, vyprávějící o tom, jak měl jeden bezvýznamný tlouštík dovézt do Los Angeles zhýralého zpěváka Alduse Snowa, utržil o svém otvíracím víkendu 17 milionů dolarů. Nová komedie tedy odstartovala s úplně identickou sumou, s jakou se před dvěma lety uvedly Kopačky. Sympatický počin s Jasonem Segelem se nakonec udržel v distribuci poměrně dlouho a nastřádal 63 melounů. Dostaň ho tam! má kupodivu podobně spokojené ohlasy (například recenze jsou jen o fous slabší), dá se však očekávat, že celkové tržby budou malinko nižší. Tahle bláznivá komedie naštěstí stála poměrně skromných čtyřicet milionů, takže Dostaň ho tam! Universalu neprodělá – a tuplem ne tolik, kolik propálila třeba Zelená zóna nebo MacGruber.

Na spásný hit ale studio pořád čeká. Stejně jako čekají u Universalu, vyhlíží další kasovní pecku i producent Judd Apatow, protože jeho zářezům už se mnoho měsíců nedaří zdaleka tolik jako v časech Zbouchnuté, Superbad nebo 40 let panic. Výnosy spíš vytrvale klesají. A to si od Dostaň ho tam! zrovna účetní a tvůrci slibovali náběh na letošní Pařbu ve Vegas...

Vyloženě zklamala romanticko-akční-komedie Vrahouni, která představila další variaci na Pravdivé lži. Ashton Kutcher hraje elitního zabijáka, Katherine Heigl lepou blondýnku, která ho sbalila. Sexy obsazení mělo přinést spoustu peněz, zvlášť když herce řídil komerčně velmi efektivní režisér Robert Luketic (vydělala mu Pravá blondýnka, Příšerná tchyně, Oko bere i Chceš mě, chci tě). Jenže diváci najednou nepřišli. Katherine Heigl je protentokrát nepřitáhla, stejně tak Kutcherův ksichtík, jemuž by vražednou nekompromisnost neuvěřily snad ani holky ze školky. Vrahouni utržili jen šestnáct milionů a krčí se až na třetí pozici, slízli navíc extrémně špatné recenze. Tenhle průšvih přitom stál 75 milionů dolarů. V Lionsgate Films holt „zvládli neprodat“ další biják a připisují si letos už několikáté kasovní fiasko.

Víc jak padesátiprocentní propady tržeb srazily na čtvrté a páté místo Prince z Persie a druhý Sex ve městě. Oba filmy mají velké problémy, protože v Americe zklamaly, teď se netrpělivě čeká, jak vysoko vyšplhají jejich zisky ze zbytku světa. Zatím mají naději. Princ se prozatím chlubí 156 miliony z mimoamerických destinací, Sex hlásí melounů 90. Ucházející sumy.

Na šestém místě opatrně štěká psisko jménem Marmaduk. Vděčný subžánr hafánkovských rodinných komedií (hity vyrostly nejen z Marleyho, ale i z Jako kočky a psi nebo Čivavy z Beverly Hills) v Marmadukovi odpovídajícího pokračovatele nenašel. Bláznivá taškařice za padesát milionů dolarů, která podle všeho svou kvalitou připomíná čerstvě nakladené hovínko, jež v parku nikdo nechce zvednout a uklidit, utržila za první víkend v distribuci jen jedenáct milionů. Je to velká slabota, která nebude stačit ani na celkovou čtyřicítku. Foxové chtěli zopakovat svůj kasaštyk s Marleym, evidentně ale pohořeli.

Ještě hůř dopadl horor Splice, který se tísní až za Iron Manem 2 na osmém místě. Levný sci-fi drasťák o nástrahách genetické menipulace, zaštítěný producentem Guillermem del Torem, odstartoval jen na sedmi milionech. I tady se čekalo víc – ani úsporný třicetimilionový rozpočet se z amerických kin nepodaří pokrýt. Přitom ohlasy diváků jsou nadstandardní a slovy chvály nešetří ani kritická obec. To se u hororů povede jen málokdy - tím spíš je škoda, že se film nepodařilo vecpat adekvátně rozměrné skupině diváků.

Desítku uzavírá rozpačitá nová verze Robina Hooda a romantické Dopisy pro Julii.

Kompletní pořadník tržeb zde.

Za týden se snad podobná zkáza novinek opakovat nebude – vrátit víru mají vykopávky. Kinaři si slibují velké zisky od remaku Karate Kida. My budeme hodně fandit drsňákům z A-Teamu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace