Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Transformers: Budoucnost je vychrtlá


ikona
imf
megan foxmichael baytématransformers
...anebo růžová. Záleží na tom, jak moc se vám líbí Rosie Huntington-Whiteley, která ve třetím díle nahradí Megan Fox  

Pozici Megan Fox v Transformers 3 zabrala podle všeho Rosie Huntington-Whiteley, úspěšná modelka a partnerka Jasona Stathama. Toť fakta telegraficky.

Měřítka krásy nebo sex-appealu jsou samozřejmě ryze subjektivní, takže je marné naznačovat, že Rosie - která momentálně nosí na veřejnosti spodní prádlo Victoria´s Secret, zatímco v soukromí možná i Jasonovo tílko (toho už teď v mých očích spasí jen geniální role v Expendables) - pár kilo k ideálu krásy i lékařů chybí. Stačí se podívat na fotku na titulní stránce a je jasné, že tu holku panbů navrhoval jen pravítkem. Když došlo na formování důležitých tvarů, uvědomil si, že kružítko zapomněl doma, takže to nějak spíchnul. Důsledkem je nevýrazná (chlapecká) postava zepředu i z profilu, což možná odpustíme Keiře Knightley, ale jen proto, že má kouzelný akcent a zapamatovatelný obličej. Ani v téhle oblasti však všemohoucí na Rosie neplýtval. Je to zkrátka průměrná modelka, kterých při průjezdu Kalifornií nachytáte na přední nárazník Ferrari dva tucty. Promiň, Jasone, tohle jsem si odpustit nemohl. A ne, není to pomsta za to, žes hrál v Dungeon Siege.

Bez ohledu na to, jestli se na mne teď snese kamení internetových porotců v soutěži Miss Transformers (a to jsem ani nespekuloval o tom, jestli Rosie vůbec umí hrát), bych ale rád poukázal na ještě jednu věc. Rotace hereček na postu Shiovy přítelkyně mi nevadí - jakkoliv to vůbec nesedí do scenáristického oblouku, protože celá dvojka byla o upevnění vztahu Sama a Mikaely - tady se důrazněji ozývám víceméně proto, že to rozhodně není změna k lepšímu. V případě Temného rytíře nebo Iron Mana 2 byly vynucená škatulata vždy směrem k lepším nebo oslavovanějším hercům. Fandové nejásali, ale nemohli říct, že by Don Cheadle byl lacinou náhražkou za Terrence Howarda nebo, že by Maggie Gyllenhaal mohla roli Wayneovy kamarádky zahrát hůř než vykulená Katie Holmes. V případě Transformerů jde spíš o výměnu kulisy či křoví. Herecké schopnosti nejsou na prvním místě (nikdy nebyly), ale Megan Fox se přes krkolomné hláškování a špulení obřích rtů povedlo vzkřísit tradici sexy holek, co po boku hlavního hrdiny fungují jako terč nejrůznějších narážek, vzdychnou do prázdného místa v soundtracku a hodí obří hřívou ve zpomaleném záběru, když zrovna letí nějaký ten šrot vzduchem.

Megan všechno tohle zvládala na jedničku. Byla pouhým nástrojem, ale zato chirurgicky přesným. A pokud si myslíte, že to jaksi vyplývá ze žánru a nadrženosti režiséra, vzpomeňte si na prkennou Isabel Lucas ve dvojce. Kdykoliv se snažila svádět Shiu (scény v baru nebo ve škole), vypadala jako prostitutka, které někdo chrstnul na záda horkou vodu. Prostě se jen divně svíjela a ksichtila. Megan kopala trochu vyšší ligu a během těch tří let si vybudovala fandovskou základnu a potapetovala statisíce pokojíčku. Můžete na ní nadávat do aleluja, ale odvedla hodně neviditelné práce na značce, která je definována obřími roboty a brebentícím teenagerem v hlavní roli. Je snadné říct, že tu roli mohl zahrát kdokoliv. Byla to ale právě ona a není fér po ní šlapat teď, když byla nakopnutá jako pudl somrující v řeznictví klobásu, co náhodou spadla na zem.

Zamrzí samozřejmě i okolnosti vyhazovu a Bayovo mlžení ve stylu "Neboj, Megan, klidně o mě říkej, že jsem fašista. Mám pro tebe ve trojce slušnou roli, určitě neumřeš v prvních deseti minutách". PRkoví čarodějové nakonec byli na Bayovy vrtochy krátké a režisér hvězdičce vzkázal, ať se už na place neukazuje. Během několika dnů se vyřešila i náhradnice, kterou je právě Rosie. Jestli má snad někdo pocit, že tím dochází k něčemu jinému než resetu neokoukanosti, ten je buď naivní nebo má s hrajícími modelkami nulové zkušenosti. Což je v podstatě jedno a totéž.

Bez natočeného materiálu je ale zbytečné cokoliv poměřovat. Teď už můžeme jen spekulovat nad tím, kde do roka a do dne skončí Megan Fox (někteří jistě budou spekulovat i nad tím, za jak dlouho ji uvidíme někde nahou), případně - a to je mnohem zajímavější - poukázat na to, že ani Shia není k Bayovi úplně loajální. Na tiskovce v Cannes totiž přiznal, že druzí Transformeři se tak trochu vymknuli z rukou, a že při natáčení trojky bude celý tým trochu zodpovědnější a uctivější k mytologii, kterou se snaží budovat. Hmm... kdybych nebyl osobně u toho mazání medu kolem huby evropských novinářů, k němuž došlo pár hodin po projekci Pomsty poražených, možná bych nad touhle schizofrenií přivřel oči. I tolerantním pisálkům ale Shia o pár dní později připomněl, že jeho upřímnost nemá mezí, když si do pusy vzal i Spielberga a prohlásil, že čtvrtý Indy je slabota, přičemž mluvil hlavně o scéně, ve které mu digitální liány bičují rozkrok i poslední zbytky důstojnosti. Inu, každý svého štěstí strůjcem. Shia má nicméně štěstí, protože na rozdíl od modelek není v L. A. přemnoženým druhem.

Ale zpátky k Rosie. Jestli bude s Jasonem chodit i během natáčení, můžeme uzavírat sázky, koho s ní akční Brit načapá v přívěsu. Už vidím ty palcové titulky, ve kterých Michael Bay ten monokl vysvětluje pádem ze schodů, když běžel se steadicamem. Bude to muset být velký steadicam. Ten největší.

P.S. Hlavně se všichni podvědomě bojíme, že Rosie bude hloupoučká úplně jiným způsobem než Megan. Je dost dobře možné, že už to nebude tak roztomilé.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (68)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace