Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #38 s Impériem a MTV


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Něco o Star Wars, Pravda o Stmívání, nový projekt Lese Grossmana a nabídka stylových realit.  

První povolební výplach přilétá.

Trailer týdne

Hvězdné války mají na světě skoro stejně fanoušků jako Steven Seagal nebo Karel Gott. Není tedy divu, že se s nimi setkáváme ve Výplachu poměrně často. Tentokrát se ale někdo rozhodl být poměrně originální. Udělat alternativní upoutávku na Impérium vrací úder není nic moc neobvyklého, ale naroubovat starwarsovský příběh na ukázky ze science fiction filmů z padesátých let úplně normální není. Fakt je ten, že tahle retro předělávka funguje až překvapivě dobře. Ale to platí prakticky ori všechno, co má něco společného s původní trilogií.

Mapa týdne

O tom, že Hollywood leží v Kalifornii, nejspíš nemá moc cenu se zmiňovat. Konkrétně ho najdete v blízkosti kopce, na kterém je takový velký nápis. Proč se ale filmaři na začátku dvacátého století přesunuli právě sem? Co je lákalo na západním pobřeží Ameriky? Při pohledu na mapu zjistíte, že těch důvodů bylo docela dost. Na světě není nejspíš moc míst, kde byste mohli jeden den natáčet film o Robinu Hoodovi, přes noc byste přejeli o pár desítek kilometrů dál a vrhli se na drama ze života saharských čističů bot nebo na romantický příběh dvou strážných ze sibiřského gulagu.

Fakan týdne

No... někomu stačí málo. Druhý Iron Man vydělává velmi solidní peníze, a tak si zaslouží, aby si z něho internetová komunita a amatérští filmaři dělali trochu srandu. Tenhle pidifilm (jak jinak byste nazvali film, který má i se závěrečnými titulky necelou minutu a čtvrt?) navlékne do kovového kostýmu podivně se chechtající mimino a nechá ho střílet velikonoční zajíce. Nic víc, nic míň. No, má to solidní triky, ale člověk, který na něčem podobném dobrovolně pracuje dlouhé hodiny, musí mít vážně velmi divný smysl pro humor.

Analýza týdne

Stmívání je sračka. O tom nemá cenu s redakcí MovieZone diskutovat. Článků na toto téma bylo napsáno dost a dost a výsledek je jednoznačný. Pokud to ale stále ještě někomu není jasné, snad pomůže následující adaptace comicsu How Twilight Works. Příběh tupě zírající dívky, která se musí bolestně rozhodnout, jestli své srdce a panenství věnuje emocionálně utrápenému upírovi nebo vysportovanému indiánskému vlkodlakovi, je tu odborně zanalyzován a interpretován a verdikt je nelítostný. MovieZone měla pravdu.

Úmrtí týdne

Brittany Murphy zemřela před necelým půl rokem. Ačkoliv natočila pár zajímavých filmů, v posledních letech se jí kariérně moc nedařilo (čti: točila jednu srágoru za druhou). Přesto je téhle sympatické a poměrně i šikovné herečky škoda. Zdá se ale, že její blízcí si ještě několik nepříjemných zpráv užijí. Její manžel, britský scénárista Simon Monjack, totiž zemřel v pondělí 24. května. Monjack nedávno žaloval studio Warner Bros kvůli tomu, že Brittany Murphy nebyla oslovena, aby dabovala tučňáčici v druhém Happy Feet, což je prý i důvod, proč zemřela. Velkého cynika by napadlo, že za takovou vyčůranost si Monjack nějakou facku od osudu zasloužil. Tohle je ale trochu moc a zavání to rodinným prokletím. 

Plakát týdne

A ještě jednou Impérium vrací úder. Letos to bude třicet let, co se pátá epizoda Hvězdných válek objevila v kinech a fanoušci i tvůrci to hodlají náležitě oslavit. Plakáty k téhle vesmírné sáze patří k tomu nejhezčímu, co může mít filmový fanda pověšené na zdi. Poster od japonského umělce jménem Noriyoshi Ohrai je opravdu nádherný kousek, ale tři dekády od premiéry je poměrně obtížné ho sehnat. Internetový obchod Starwarshop se však rozhodl udělat dotisk a do prodeje jde tak pět set kousků téhle parády. Pokud chcete objednávat, pospěšte si. Na skladě nejspíš dlouho nebudou.

Producent týdne

Jerry Bruckheimer? Nula. Joel Silver? Nicka. Jiří Pomeje? Zoufalec. Kdybyste hledali největšího machra mezi filmovými producenty, skončili byste bezpochyby u Lese Grossmana. Má za sebou neepičtější film o konfliktu ve Vietnamu, na férovku si to rozdal s jihoasijskou drogovou mafií a vypadá jako Tom Cruise se třiceti kily navíc, luxusní pleškou a vychováním dlaždiče. Letos bude zodpovědný za MTV Movie Awards. A jak to tak vypadá, své hvězdy si stále umí hýčkat.

Moderátor týdne

A když už jsme u těch MTV Movie Awards, je nutné představit i jejich moderátora. Aziz Ansari zatím žádná velká filmová hvězda není, objevil se ale už po boku Adama Sandlera v Komicích, vedle Setha Rogena v Zevlovat a prudit nebo v seriálu Scrubs. Brzy se chystá na jednu z hlavních rolí v novince Rubena Fleischera 30 Minutes or Less, takže o něm v budoucnu nejspíš ještě uslyšíme. A i kdyby ne, jeho osobní život by si určitě zasloužil nějakou výpravnou adaptaci, za kterou by Sean Penn nebo Cate Blanchett mohli dostat Oscara.

Dům týdne

Pokud se vám nelíbí výsledky voleb nebo vás prudí sousedé, a plánujete emigraci do Ameriky, možná, že pro vás máme velmi zajímavý tip na místo, kde byste mohli znovu zapustit kořeny. Nádherný dům v koloniálním stylu má pět pokojů, krásný výhled do přírody a stojí kousek od vody. Jednoduše klidné místo, kde si člověk může odpočinout od práce a městského ruchu. Jo a údajně tu v sedmdesátých letech strašilo tak moc, že se George Lutz se svou rodinou raději odstěhoval, protože všem šlo o kejhák. A v roce 1979 o tom natočili film. Tahle sranda vás sice bude stát něco přes milion dolarů, na druhou stranu nebude nejspíš moc lidí, kteří mohou machrovat tím, že bydlí v domě z hororové klasiky Horor v Amityville.  

Duel týdne

Drtivé pěsti Buda Spencera byly silnější než charisma Terrence Hilla, tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát. Tentokrát se budete muset rozhodnout, jestli jste v dětství vstávali raději na Gumídky nebo Rychlou rotu. A samozřejmě chceme vědět i proč.

 

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace