Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #37 s AVP a Lucasem


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Hodně akce, krutá pravda, hokejisti, fotbalisti, David Lynch a hrdinové našeho dětství.  

Nezničitelný Víkendový výplach dnes výjimečně o víkendu

Film týdne

Vetřelec s Predátorem si to na plátnech kin rozdali už dvakrát a není vyloučené, že to zkusí znovu. Zatím ale nebylo moc o co stát a dva nejslavnější vesmírní zabijáci ze sebe poprvé udělali vyměklé kašpary a podruhé se svěřili do rukou režisérům, kteří by už do konce života měli mít zakázáno přiblížit se na padesát metrů ke kameře. Jsou tu ale fandové, kteří nedostatek financí a techniky vynahrazují láskou k žánru a poctivým nadšením. AVP: Redemption stálo pět set dolarů a Alex Popov věnoval pracím na filmu dva roky života. A ačkoliv je nedostatek financí vidět, amatérský režisér si pochvalu zaslouží - svým způsobem víc než Anderson nebo bratři Straussovi. Zubatý humusák a mezigalaktický lovec lebek to tu totiž rozjeli velmi solidně.

Pravda týdne

To, že lžou filmové trailery, víme na MovieZone už hodně dlouho. Nijak zvlášť se ale tento problém neřeší u filmových plakátů. A přitom přetvářky Shreka, Woodyho a Buzze z Toy Story nebo A-Teamu nemohou nikoho nechat chladným. Jestliže tedy potřebujete pořádně nakopnout, aby se vám otevřely oči a abyste konečně viděli, co se nám filmaři snaží doopravdy říct a na co nás chtějí nalákat do kina, podívejte se sem.

Hokejové ozvěny týdne

Dostat v hokeji 6:0 od Dánů není žádná sranda. Je to průšvih. Navíc pro zemi, která by si ráda říkala hokejová. Letošní mistrovství našim východním sousedům celkově moc nevyšlo, ale je třeba hodit to za hlavu a začít se chystat na příští rok. Jestli se podaří Slovákům v Bratislavě a v Košicích uhrát lepší výsledek, to vám bohužel neřekneme, doufáme však, že se dostanou alespoň do finále, kde si je podají Češi. Stříbrná medaile by byla taky fajn (dnes ale držme palce proti potomkům Ivana Draga!). Každopádně teď je třeba sehnat i někoho, kdo bude na Slovensku fandit. Zatím to vypadá, že propagace příštího mistrovství světa v hokeji je v dobrých rukách. Tahle reklama se totiž povedla.

Restart týdne

Restart je nové slovo, které se zabydlelo v Hollywoodu. Když něco nejde, tak dva roky počkáme a zkusíme to znova. S jiným režisérem, jiným hercem a jiným přístupem. Druhou šanci takhle dostal Hulk, Punisher a vlastně i Spider-Man a James Bond. Je to vlastně snadné. Stačí vyhodit herce, který chce moc peněz a má vyšší nároky, najít někoho mladšího a poddajnějšího a můžeme začít znovu točit. Fanoušci sice řvou, ale do toho kina nakonec stejně většinou přijdou. Po kliknutí na video zjistíte, jak takový restart vypadá v praxi a kolik je okolo toho práce.

Rada týdne

Seriál Ztraceni končí. Původně prý tvůrci plánovali pět sezón, ale kvůli scénáristické stávce museli zaimprovizovat a nakonec jich tu máme šest. Některá tajemství se už vysvětlila, na jiná dojde v závěrečném díle a další nám nejspíš zůstanou navždy utajena. Včetně toho, jestli měli tvůrci seriál od začátku dokonale promyšlený, nebo jestli vařili z vody. Sami se přiznali, že pár zápletek a zvratů vymýšleli za pochodu, prý ale bylo od počátku jasné, jak to celé skončí a jak budou zásadní věci vysvětleny. George Lucas, sám velký fanda seriálu, díky Star Wars moc dobře ví, že není žádná sranda uhlídat desítky charakterů a dějových zvratů. V dopise adresovaném tvůrcům Ztracených ale přiznal, že po prvním filmu neměl ani tušení, co se bude dít dál. Zároveň však dodal, že když člověk přesvědčí fanoušky o tom, že má všechno dopředu vymyšlené, začnou mu s trochou štěstí zobat z ruky. Ten chlap ví, o čem mluví.

Umělecká reklama týdne

David Lynch netočí pro řadové diváky. Na MovieZone jsme mu nikdy nepřišli moc na chuť, protože preferujeme filmy, které dávají alespoň trošku smysl. Náš respekt ale tenhle osobitý režisér má a o jeho talentu nikdo nepochybuje. A kdo ano, měl by se podívat na to, jak se vypořádal s reklamou na Diora. Moudří z toho sice moc nebudete, ale vypadá to zatraceně zajímavě a Marion Cotillard to tam sluší. Pochopitelně.

Kulervoucí reklama týdne

A televizní spot potřetí. A nejlépe. Nike sice nemá Davida Lynche, ale Alejandro Gonzáles Iñárritu také není žádný packal. A navíc evidentně dostal hodně peněz plus největší fotbalové hvězdy, které nosí oblečení s fajfkou. Tady už se toho moc dodat nedá, klikejte a kochtejte se fotbalovým a filmařským uměním.

Projekt týdne

Pokud někomu doma překáží nějaký ten milion dolarů, existuje velmi rychlý a spolehlivý způsob, jak se ho zbavit. Stačí natočit animák pro dospělé. Tento žánr je komerčně ještě méně zajímavý než akční filmy za dvě stě milionů dolarů s eRkovou přístupností. Šéfové Black Sun Entertainment ale mají na stole projekt s názvem Azureus Rising, což by měl být příběh mladíka, jenž uteče před jistou smrtí a stane se hrdinou ve světě, kde zákon a spravedlnost neexistují. Rádi by z toho udělali novou animovanou trilogii, ale pro jistotu zadali pěti svým zaměstnancům za úkol natočit/nakreslit krátké video, na jehož základě se rozhodnou, jestli se bude nebo nebude natáčet. A co vy? Chtěli byste něco takového vidět v kině?

Přehled týdne

Disneyovek vzniklo několik desítek a v loňském roce se tahle továrna na animáky rozhodla zkusit to ještě jednou s klasickou animací. Princezna a žabák ale žádný velký nářez nebyl, každopádně těch dobrých, lepších a vlastně i nejlepších filmů bychom u Disneyho našli spoustu. Stejně jako zajímavých charakterů. Pokud v nich chcete mít přehled, klikejte sem. Kdo se je naučí všechny nazpaměť, dostane příští týden výplachovou pochvalu.

Duel týdne

Souboj mezi Vinnetouem a Oldem Shatterhandem dopadl lépe pro evropského ochránce indiánů a muže s bouracími kladivy místo rukou. Teď by nás zajímali další klasici filmového plátna. Je vám bližší Bud Spencer nebo Terrence Hill? A proč?

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace