Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zadarmo ani upír nehraje


ikona
KarelR
twilight
Závěr Twilight ságy se Summitu řádně prodraží. Anebo to bude naopak? 

Když Summit Entertainment před pár lety vyrukoval s malou upíří romancí jménem Stmívání, málokoho napadlo, že se z ní stane tak obrovský filmový fenomén. Zlatý důl, jenž za 37 milionů dolarů přinesl studiu a kinařům přes 400, se však teprve rozjížděl. Sequel Nový měsíc stál 50 milionů a vydělal přes 700 celosvětově, a za dveřmi je trojka, Zatmění (65 milionů), podle některých průzkumů nejočekávanější film letošního léta (Nolan brečí v koutě, ale určitě to chápe). Radujícím se účetním Summitu je teď ale trochu horko, protože má Twilight sága čtyři díly. A nejspíš se z nich udělá pět filmů.

Studio sice s herci už po úspěchu jedničky uzavřelo nové smlouvy, zahrnující adaptaci poslední knihy nazvané Rozbřesk, to však ještě nikoho nenapadlo, že by se mohla rozdělit na dva díly. To je nyní hlavní cíl Summitu, musela se tak obnovit vyjednávání o smlouvách, ve kterých o nějakém pátém filmu nepadlo ani slovo. A tahle lehce prekérní situace začíná nabírat nemilé obrátky. Naštěstí ne u ústřední herecké trojky, která už má smlouvy dojednané a skoro podepsané (stejně jsou na tom třeba Peter Facinelli nebo Billy Burke), cukat se začaly některé menší ryby. Představitelům Cullenovic "děcek", (především Kellanu Lutzovi a Ashley Greene) prý narostl hřebínek, a jelikož jim megaúspěch ságy přihrál nějakou tu použitelnou starpower a zástupy fanoušků, začínají dělat drahoty. Údajně chtějí za pátý film víc, než Summitem nabízený desetinásobek toho, co dostali zaplaceno za Stmívání. A přes to u pánů, kteří podepisují šeky, nejede vlak.

Řešení? Je tu několik variant. Studio už dříve ukázalo, že se nebojí s peněz lačnými herci vyrazit dveře, když si za Rachelle Lefevre (zlá upírka Victorie) našlo náhradu v Bryce Dallas Howard. Někteří tedy tvrdí, že se to může stát znovu, nejpravděpodobněji ale tak, že poletí přes palubu jedna nespokojená hvězdička, aby se ostatní vrátily zpátky na zem. Možné je i to, že se od dělení Rozbřesku nakonec upustí, to je ale prý krajní řešení, které by přišlo na přetřes až v případě, že by tohle zastrašení nefungovalo. A castingové změny by měly být natolik bolestivé, že by to fanynky neunesly.

Je dost těžké si představit. že by se rozjetý vlak s pětkou zastavil (dokud v ní budou Pattinson, Lautner a Kristen Stewart, hromadné demonstrace by se pořádat neměly), na druhé straně je ale nutné si uvědomit, že je Summit pořád relativně malé studio, které musí pečlivě zvažovat každý proinvestovaný dolar. Obzvlášť v případě, že by došlo na dva relativně velké závěrečné filmy. Oba by sice režíroval Bill Condon, který pro jistotu podepsal smlouvu i na případnou pětku, a dost možná by se točily najednou, to by ale zřejmě nemuselo být dost na to, aby všechno číselně klaplo ke spokojenosti lidí, které je třeba uspokojit. Jakkoliv je to kvůli balíku peněz, jenž studiu vydělá Sladeovo Zatmění, a dozajista jej domů poslaly i předchozí dva díly, nepředstavitelné. Už teď se třeba vyjednává o přesunutí natáčení Rozbřesku do Lousiany, kde mají přívětivé daňové úlevy (další velké výlety do Itálie zřejmě nehrozí), a šetření na hercích je při stoupajících honorářích některých z nich (Lautner už prý bere okolo 7,5 milionu za film) další pochopitelnou věcí v řadě. Mladí odvážlivci tak nemají moc velkou šanci, že by tenhle spor vyhráli, a otázkou je, zda jim to dojde včas, anebo se připraví o peníze a dají šanci zviditelnit se někomu jinému. Summit totiž potřebuje co nejrychleji začít s řádnými přípravami natáčení, a nebude se s nikým párat dlouho.

Čtvrtý díl Twilight ságy každopádně vrazí do kin 18.listopadu 2011, a pokud by se na jeho konci objevilo "pokračování příště", chystá Summit velkolepé zakončení série na už takhle narvané léto 2012. Začnou Avengers, Třetí Batman nebo nový Spider-Man rychle uhýbat, až padne jim příliš blízké datum premiéry? Uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace