Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaká byla TrailerNight #4


ikona
imf
 

Názory návštěvníků v obecné diskuzi už prší jako artilerie, přičemž z některých si vezmeme ponaučení (abychom se příště způsobně představili a stihli včas zarezervovat větší lokál). Teď je na čase přihodit i dojmy takříkajíc z druhé strany opony. Kromě nečekaně plného foyer kina po skončení samotné akce (přetáhli jsme sotva o patnáct minut, což je rekord), kvůli kterému jsme museli seznamování chtivé eMZáky stěhovat div ne po celé Praze - za navigaci patří velký dík Qualkalimovi - se žádné velké drama nekonalo. Hardware promítací kabiny sice během prvních tří ukázek odmítal spolupracovat naplno a v klíčovém momentě - během promítání Kukyho - dokonce nečekaně usnul, ale jinak se krom několika moderátorských excesů všechno odvíjelo podle plánu.

Zleva: Mr. Hlad, imf, Cival, Kocour, Shushika, KarelR, st39.6

Sál byl celkem slušně zaplněn čtenáři MovieZone, kamarády redakce i nic zlého netušícím civilním obyvatelstvem, takže se začalo trailerovým pelmelem na rozjezd a uvedení publika do toho správného varu. Počítačová motolice nás nakonec donutila vložit představovačku a první tématický blok už za třetí trailer, což vyústilo v mírně frenetické poskakování kolem mikrofonu, během kterého nezbyl čas na jména ani přezdívky. Cenná lekce pro příště, kterou mi osobně o hlavu omlátil asi tucet lidí. Letošní Trailer Night byla trochu ve znamení uvolněné choreografie, což znamená, že jsme nedělali celé tematické bloky, ale chytali jsme se v povídání jen některých skupin trailerů. Pevně doufám, že to většina lidí nebrala jako mínus a dokázala si užít i neposkládané trailery (dobrá půlka bloků měla dramaturgii, v těch ostatních šlo často o "best of", tempově rozmístěný tak, aby to lidem po deseti minutách netrhalo oči a uši).

Ex-promítačka ze Světozoru sice měla dny největšího posvícení za sebou, ale její rozlišení a pečlivé vymaskování trailerů přispívalo k atmosféře. Další zastávka 2K projektor? Snad... Osobně mi vstávaly chloupky na předloktí nejen u traileru na Avatara a sem tam se ozval i potlesk (Batman retro, Doba ledová, Thunderball, Spongebob). Živé publikum je to nejlepší, co si mohou pořadatelé přát. Ruce byly v plné polní i během premiérového předávání Ostrých nůžek. Autoři ukázek si převzali plakety, narychlo (možná až příliš) jsme je vyzpovídali a napodruhé se přeci jenom podařilo pustit všechny tři ukázky, které zvolili diváci i odborná porota.

Nebylo to bez chybiček a lapsů, a věřte nám, že jsme se od promítačky do sálu a zase zpátky naběhali pár kilometrů (já třeba nestihnul na plátně Expendables) a naživo si od mikrofonu uvědomovali jen některé z nedostatků (třeba, že bychom mohli stát trochu víc ve středu sálu). Díky aktivnímu publiku to byl ale zážitek i pro nás a např. výpadek Kukyho přinesl Civalovu etudu na téma "teď vám popíšu, jak měla ta ukázka vypadat", která by se jinak na programu večera zřejmě neobjevila.

Na to, co všechno se dělo poté, co promítačka zhasla a sedačky, lehátka a pytle, rozhozené po sále, náhle osiřely, jsou různé názory. Z přeplněného foyer se pár lidí hrnulo ven, jen aby je strážci pořádku opět nahnali zpátky. Naše snaha o párty v prostorách kina (přímo v sálu) nebo v prázdné VIP zóně selhaly, takže se část nejstatečnějších vydala do centra. V pátek večer ve skupince čtyřiceti hlav to působilo jako hodně naivní podnik, ale díky schopných navigátorům jsme nakonec zakotvili, předali ceny do Tipovačky a i v sardinkovém balení popili, popovídali a nějak se i sbratřili (i když zbytky redakce se znovu sešly až někdy v půl třetí).

Vítěz Tipovačky Luc44 a imf

 

Vítěz Tipovačky liuk a imf

Příště budem zas trochu jinde, vyskytnou se jiné lapsy, ale doufejme, že ty organizační se nám vyhnou a budeme moci oslavit trailerovou parádu v kulturnějším stylu. Žádný speed dating, jak by řekl Mr. Hlad, ale nějaké ty kvízy o ceny, které jsme měli připravené už tentokrát, a možnost dát si s redakcí panáka, ať už jde o bouchanou tequilu á la Hard Boiled nebo libovolný kalný či průhledný alkohol, co způsobí, že při ranním transportu domů vidíte dveře do metra dvakrát a potřebujete pomoc kamarádů.

Tenhle report je jen krátkým souhrnem toho, co se dělo, mělo nebo mohlo dít. Napište do komentářů, co jste zažili vy, přihoďte fotky (za ty v článku patří velký dík Charlotte a Gonzimu), a společně se můžeme těšit na další podobnou akci. Možná je blíž, než si myslíte.

Fotky komplet na MZ Facebooku. Nebo jednotlivě od Charlotte a od Gonziho1 a 2

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace