Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg znovu ve válce


ikona
KarelR
steven spielberg
A máme jasno. Jaký bude Spielbergův další film? 

Tintin je dávno v postprodukci a Steven Spielberg už si pěkných pár měsíců vybírá svůj další film. Chvíli to měl být remake Harveyho, chvíli se dokonce spekulovalo o sci-fi z pera Jonathana Nolana, a mezi tím proběhlo zhruba milión dalších věcí, o jejichž sesumírování jsem se pokusil posledně. Teď to ale konečně vypadá, že je velké rozhodování u konce. A půjde se do války.

Ze všech projektů, kolem kterých se Spielberg točil, si kupodivu vybral jeden z těch nejméně nápaditých. Tedy alespoň na první pohled. Jde o válečné drama War Horse, jež bude adaptací stejnojmenné knihy Michaela Morpurga a následné divadelní hry, která v Londýně slavila velký úspěch a brzy poputuje na Brodway. Děj se bude odehrávat v roce 1914, a v tu dobu probíhající první světovou na vlastní kůži okusí kůň Joey, kterého prodají do kavalerie a skončí na francouzském bojišti. Tam se ho vydá hledat chlapec Albert, jenž se s odchodem svého čtyřnohého kamaráda nikdy nesmířil, a oba tak uvidí hrůzy války doslova z první řady.

Ano, vážení, tahle epická podívaná má opravdu vstoupit do amerických kin 10. srpna 2011. Na jednu stranu to zní velice odvážně, na druhou stranu jako čiré bláznovství (kůň v hlavní roli a není to pohádka?), ale celé dohromady je to vlastně ideální spielbergovský projekt. Tohle by asi nikdo jiný americkému lidu neprodal. Na scénáři navíc pracují Lee Hall (Billy Elliot) a "ten" Richard Curtis (Láska nebeská), bude tak docela zajímavé sledovat, co se z filmu vyklube. Myslíte si, že může Spielberg s touhle látkou trefil do černého, nebo ta doba už minula?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace