Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #34 s 3D a Sexem ve městě


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Velké novinky ze světa filmu, technologií, popkornu a psů 

První květnový výplach je tu. Snad vás očistí.  

Sestřih týdne

Nevíte na co vyrazit v létě do kina? Nemáte jasno v tom, jestli budete držet palce Slyovi a jeho The Expendables, povedenému Kick-Ass nebo nevypočitatelnému Počátku Christophera Nolana? Stačí dvě a půl minuty a můžete mít ve všem jasno. Následující trailer totiž poměrně stylovým způsobem ukazuje úplně všechno, co by mohla letošní letní filmová sezóna nabídnout.

Casting týdne

Prohrabávat se v archivech občas stojí za to. Někdy totiž člověk objeví informace, díky nimž vidí nejvýznamnější události v lidské historii z úplně jiného úhlu pohledu. Třeba když zjistí, že do hlavní roli v legendární Apokalypse nechtěl Francis Ford Coppola Marlona Branda, ale jednoho z největších filmových drsňáků všech dob Lee Marvina. Ten mu na to nekývnul, ale teď se objevil důkaz, že nabídku měl na stole. Jak by šéf Tuctu špinavců zahrál slavného plukovníka Kurtze, se už ale bohužel nikdy nedozvíme.

Srovnávačka týdne

Photoshop je dobrý sluha, ale zlý pán. Všichni to víme, ale tvůrci Sexu ve městě – filmu, který se tváří, že na věku nezáleží – si to nějak ne a ne uvědomit. Nadržená Samantha se jim před očima mění v babičku a tihle chytrolíni si myslí, že to zvládnou zakamuflovat pomocí pár tahů štětcem ve Photoshopu. Nejlíp je to vidět na novém plakátu, kde Samantha omládla tak o 63 let. Stačí si ho ale pořádně zazoomovat a máte jasno, že tohle je jen velký podvod…

 

Reklama týdne

Ať se vám to líbí nebo ne, 3D mění současný film. Lidé ho chtějí a rádi si za něj připlatí, i když je hnusné a v blízké budoucnosti bude většina filmových hitů pravděpodobně pracovat i se třetím rozměrem. Ale v kinech tohle nekončí. Už teď se můžete pomalu začít chystat na výměnu televize a těšit se na to, jak si s brýlemi na čele užijete ve vlastním obýváku. A minimálně přístroje Samsung zaručují, že všechno, co bude 3D, bude mnohem (ale mnohem!) víc cool než staré zaprděné 2D.

Vyprávění týdne

Waldo je veselý cestovatel, který chce vidět celý svět. A také hrdina jedné slavné ale tak trochu pitomé knížky a hry. Jejím cílem je najít Walda na obrázku, na němž jsou desítky dalších lidí, budov, aut a jiných více či méně obvyklých objektů. A to je všechno. Člověk by řekl, že to asi žádná velká sranda nebude, ale Werner Herzog vám řekne skutečný Waldův příběh. Příběh, který má v sobě cosi z Lynche, Hitchocka i Bournea.

Varování týdne

Už se to blíží. Avatar nastartoval 3D revoluci a je jen otázkou času, než se i v obyčejném obýváku budeme moci koukat na film prostorově s brýlemi na kebuli. Jsou však lidé, pro které může mít tahle zdánlivě zcela bezpečná zábava fatální následky. Podle varování expertů firmy Samsung by člověk neměl koukat na 3D televizi opilý, neměl by být nevyspalý a pokud možno ani tlustý. Jestliže tedy plánujete zaktualizovat svůj domácí filmový koutek, radši na pár dní vysaďte alkohol, pořádně se vyspěte a běžte se proběhnout někam do lesa. Pak si Avatara užijete mnohem víc a s trochou štěstí to i přežijete.

Trailery týdne

Někdo se nudí. Někdo se hodně nudí. A ten někdo si říká EditNinja a pravděpodobně je to hodně veliký fanoušek comicsů. Jinak si lze asi jen velmi těžko vysvětlit, proč by trávil spoustu času tím, aby vyrobil falešné trailery na Thora, Wonder Woman, disneyovského Spider-Mana ze Zacem Efronem, Kapitána Ameriku, Černou vdovu a pár dalších kousků. Talent ale tenhle člověk rozhodně má. Tady najdete všechny jeho kousky.

Festival týdne

Festival otrlého diváka máme za sebou, ten karlovarský tu bude za pár týdnů a čeká nás samozřejmě i Letní filmová škola. Pokud toho ale nemáte pořád dost a rádi byste si zkusili něco trošku neobvyklého, můžete vyrazit 6. až 9. května do pražského kina Aero, kde se koná Aero Pes Fest. Už podle názvu je jasné, že tahle přehlídka se bude zaměřovat na pejskaře. Promítat se budou filmy, které se psy alespoň trochu souvisí, takže dojde například na Tanec s vlky. Především se ale budou promítat filmy určené přímo psům. Osobně se necítím na to, abych rozhodoval, zda je tenhle festival originální, roztomilý nebo jen idiotský.

Promo týdne

Nová verze Noční můry v Elm Street se podle kritiků povedla asi jako Američanům válka ve Vietnamu, producenta Michaela Baye ale nejspíš víc zajímá, kolik na něj přijde lidí. Tenhle film nebude žádné velké umění a popcornožrouti si ho třeba i užijí. Zvlášť, když se budou cpát z těchto stylových kýblů. 

Duel týdne

Kathryn Bigelow i Sofia Coppola mají na MovieZone solidně velkou fanouškovskou základnu, ale režisérka Ztraceno v překladu přeci jen vede. I když nemá Oscara. Teď to zkusíme trošku jinde. Dnes by nás zajímalo, který z těchto dvou oscarových afroamerických herců je vám bližší. Bude to Denzel Washington nebo Morgan Freeman? A pochopitelně uveďte i důvody.

 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace