Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scorsese a De Niro podeváté?


ikona
KarelR
martin scorseserobert de niro
Kdy uvidíme jejich dlouho připravovaný film o mafiánském zabijákovi? 

Dávno předtím, než si lidé do hlav uložili duo Scorsese-DiCaprio, které stihlo v novém tisíciletí natočit čtyři filmy, tu byla jiná, omnoho legendárnější dvojka. Martin Scorsese a Robert De Niro spolu mezi lety 1973 a 1995 zrealizovali osm snímků, z nichž prakticky všechny patří mezi klasiku. Takové Casino sice určitě víc než třeba New York, New York, faktem ale je, že úspěšnějších režijně-hereckých tandemů neexistuje mnoho. A co kdybych vám teď řekl, že už se těmhle dvěma začíná jejich patnáctiletá pauza zajídat?

V posledních letech se samozřejmě objevilo několik drbů, že by měli Scorsese a De Niro natočit další společný film. Tři roky zpátky například internetem kolovala dnes již dávno zapomenutá zpráva o The Winter of Frankie Machine (vysloužilý mafiánský zabiják se musí vrátit do práce), něco hmatatelnějšího jsme ale zaslechli až na podzim 2008. To se poprvé začalo mluvit o adaptaci knihy I Heard You Paint Houses Charlese Brandta, která vypráví o skutečném „čističi“ Franku Sheeranovi, jenž tvrdil, že pro mafii zabil významného odborářského lídra Jimmyho Hoffu a dalších minimálně 25 lidí. Kolem projektu pak ale bylo dlouho ticho, a až teď De Niro potvrdil, že je naživu. A vlastně se má docela k světu.

The Irishman, jak by se měl film nakonec jmenovat (byla to Sheeranova přezdívka), ale nebude jen další obyčejnou gagsterkou. Scorseseho plány jsou mnohem ambicióznější, protože chce kolem nové De Nirovy role obtočit hned dva snímky. První z nich napsal Steve Zaillian (Gangy New Yorku, Americký gangster) a bude se držet knižní předlohy. Druhý má na svědomí Eric Roth (Kauza CIA, Mnichov) a mělo by jít reminiscenci ve stylu Felliniho 8 1/2 nebo Sladkého života, která by využívala i stopáže z prvního filmu. Společně by potom dávaly dohromady jeden kompaktní celek, i když zatím není úplně jasné, jak přesně by něco takového fungovalo.

Každopádně to zní jako kinematografická lahůdka, po které by se náročnější filmoví diváci a milovníci Scorseseho mohli umlátit. A háček je tedy pouze v tom, že se zřejmě v nejbližší době nedostane před kamery. De Niro i Scorsese mají totiž v diářích docela dost filmů, které by měly vzniknout přednostně, a The Irishman rozhodně nepřijde na řadu dřív, než Scorsese natočí 3D fantasy The Invention of Hugo Cabret. Potom po něm budou v GK Films chtít slíbené historické drama Silence, ve kterém si Daniel – Day Lewis a Benicio Del Toro mají zahrát jezuitské mnichy, neúspěšně hlásající křesťanství v Japonsku sedmnáctého století. A Universal určitě zkusí mávat velkým šekem za Sinatru. De Nira zase čeká hlavní role v biografii fotbalového trenéra Vince Lombardiho, part v thrilleru The Dark Fields a sequel Půlnočního běhu. Máme tak před sebou minimálně pár let bez irského zabijáka. Jestli je ale pánové využijí třeba k ladění scénářů, určitě toho nakonec nebudeme litovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace