Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nestárneš? Zaplatíš!


ikona
KarelR
andrew niccol
Další chytrá sci-fi z pera Andrewa Niccola? Ano, máme tu menší důvod k oslavám. 

Andrewa Niccola nemá Hollywood moc v lásce. Natočil sice skvělého Obchodníka se smrtí nebo Gattacu, jeho filmy ale ne a ne začít pořádně vydělávat. Tenhle problém způsobil, že se Niccol nepostavil za kameru celých pět let, nyní se však konečně hýbou ledy. A kupodivu to neznamená, že brzy uvidíme jeho sci-fi The Cross, ve které měl Orlando Bloom řešit potíže s tajemnou hranicí a Olgou Kurylenko. Ta se totiž nezačala nikdy točit a bude muset počkat, než si Niccol pohraje s nesmrtelností ve svém dosud prý nejkomerčnějším projektu.

Ten se jmenuje I‘m.mortal a vypráví o nepříliš vzdálené budoucnosti, ve které se lidstvu podařilo přijít na to, jak vypnout gen způsobující stárnutí. Bohatí si tedy užívají věčnosti v luxusu a rozdávání času se dokonce používá místo klasického placení, takže chudí dělají všechno proto, aby urvali nějaký ten rok života navíc. Patří k nim i nemajetný mladík, jemuž se právě podařilo pár let získat, nestačí s nimi ale zachránit svoji umírající matku. Navíc je na útěku před zkorumpovanou policií, tzv. hlídači času, bude se tak muset začít sakra snažit, aby nepřišel i o roky, které vyfasoval už při narození.

Od Niccolova dalšího autorského projektu (vše od námětu po režii) máme čekat sociální sci-fi z ranku Potomků lidí, kříženou s klasickým Loganovým útěkem, a v současnosti finišují jednání ohledně produkce a distribuce filmu. Jestli dopadnou dobře, začne se hledat schopné mladé obsazení (všichni kolem 25 let), přes které by měl film prodat, a pak už se bude v klidu mířit k plánovanému letnímu natáčení v L.A. Doufejme tedy, že Niccolův nový film nenavštíví nějaká marketingově výhodná tvář z Twilight ságy, a někdo najde jiný způsob, jak zlomit jeho menší finanční prokletí. Při pohledu na kvality jeho předchozích počinů je totiž docela smutné, že ho podobné „malichernosti“ brzdí v rozletu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace