Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Místo Gears of War přijde jiná apokalypsa


ikona
KarelR
gears of warlen wiseman
Len Wiseman se nevzdává a chce natočit pořádný biják. 

Len Wiseman měl po čtvrté Smrtonosné pasti velké oči. Hollywood mu ležel u nohou, protože se jeho film líbil a vydělal slušné peníze, ambiciózní tvůrce Underworldů se ale akorát chytil několika velkých projektů, aniž by jediný z nich dotáhnul do konce. O prezidentské koloně z dramatu Motorcade jsme neslyšeli skoro rok, podvodní mimozemská invaze Atlantis Rising pořád čeká na scénář a futuristický válečný film Shrapnel také ještě nemá zelenou. O menší katastrofě jménem Gears of War nemluvě.

Kolem adaptace videoherní pecky se Wiseman motal poslední tři roky a nasliboval hory doly. Epický příběh plný akce byl ale nakonec pro New Line Cinema (teď už vlastně Warner Bros.) příliš drahý, a po tom, co prošel rukama třech scenáristů, se pojede znova od začátku. Wiseman a studio se totiž krapet rozcházeli v představách, jak má film vypadat, a když se začalo mluvit o směšném rozpočtu výrazně pod sto mega, poklepal si pan režisér na hlavu a začal si hledat novou práci. Pro Gears of War se teď tedy začne hledat další scenárista, který by filmu výrazně ubral na měřítku, a osoba ochotná vydat se fanouškům na milost a natočit ho. S tím upřímně hodně štěstí.

A co Wiseman? Ten má víceméně jasno, co chce dělat dál. Dokud se ale neroztočí kamery, nevěřím mu ani nos mezi očima. Vrátil se totiž k Foxům k postapokalyptickému thrilleru Nocturne, na kterém nyní pracuje již druhé duo scenáristů - Mark Fergus a Hawk Ostby, pisálci zodpovědní za Iron Mana a Potomky lidí. Jde o originální příběh (žádný comics nebo kniha) skupiny lidí, kteří se ocitnou ve zdevastovaném světě a nejsou si jistí, jak se tam dostali. A jako takový ho ještě určitě čeká spousta finančních a castingových peripetií, protože bez odpichu od něčeho známého to mají větší projekty vždycky těžké.

Snad se ale tentokrát všechno vyřeší, protože je Wisemanovo neúnavné úsilí za každou cenu zrealizovat nějakou velkolepou podívanou docela sympatické. Víme, že bude celá filmová budoucnost trojrozměrná (ač není přímo u Nocturne 3D potvrzeno), měly by tak alespoň vznikat filmy, kterým to v tomhle provedení bude na obřím plátně slušet. Nebo je vám úplně jedno, co z Wisemana nakonec vypadne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace