Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #28 se Čtyřlístkem a zombies


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Ultimátní sci-fi, válečná propaganda, roztančený Hugh Jackman a něco do bytu. Vyplachujeme!  

Vypláchněte si hlavu po náročném týdnu. Máte hned deset možností.

Trailer týdne

V prodejnách malířských potřeb hlásí aktuální nedostatek modré barvy, každý chce totiž natočit svou vlastní – alespoň několikavteřinovou – parodii (nebo poctu, říkejte si tomu, jak chcete) na poslední majstrštyk Jamese Camerona. Běhat po lese ve slipech namalovaný na modro možná dokáže každé pako, ale sebrat kamarády a natočit 107 vteřin dlouhý trailer, ve kterém dojde jak na Avatara, tak i na Matrix, Statečné srdce, Star Wars a mnoho dalších zásadních filmových věcí, to už chce alespoň špetku talentu.

Projekt týdne

Z X-Menů je trilogie, Fantastickou čtyřku čeká restart, The Avengers dorazí už za dva roky a teď to vypadá, že přiletí i borci, kteří by s trochou štěstí dokázali celé marvelácké univerzum zadupat do země. Geniální Myšpulín, vykutálený Pinďa, starostlivá Fifinka a kruťák největší Bobík. Ano, je to tak. Čtyřlístek se chystá na plátna kin. Vychází už čtyřicet let a kdo tvrdí, že ho nikdy nečetl, ten ho kupuje dodnes. Scénář, jenž bude vycházet z příběhu Kámen mudrců, už je hotový, zatím ale není jasné, jestli bude Čtyřlístek ve službách krále 3D animák nebo klasicky animovaný film. Premiéry se nedočkáme dříve než za rok, i tak už ale existuje pár ukázek a konceptů, na které stojí za to se podívat.

Propaganda týdne

V Hvězdných válkách se to vždycky řezalo, ale aby mohli rebelové nebo Darth Vader posílat tisícové armády anonymních vojáků do boje za svobodný vesmír/silnější impérium, je nutné začít verbovat. Ani klonová armáda totiž není nekonečná, a tak přichází na řadu klasická válečná propaganda, která člověku vnutí do hlavy myšlenku, že není nic lepšího než vzít do ruky laser a vyrazit bojovat někam na druhý konec vesmíru. Nebo popadnout smeták a hadr a jít umývat záchody na Hvězdě smrti. Ale řekněte sami – jak dlouho byste dokázali odolávat těmhle plakátům, proti nimž vypadá obrázek odhodlaného strýčka Sama jako předvolební billboard s Jiřím Paroubkem?

Kniha týdne

Hororové variace na klasickou literaturu jedou. Pride and Prejudice and Zombies u nás sice zatím nevyšlo a nikdo neví, jestli vyjde, každopádně to, že se v Hollywoodu chystá filmová adaptace s Natalii Portman v hlavní roli, není žádná novinka. A už by to chtělo začít verbovat scénáristy pro pokračování, protože druhý díl knížky vychází už za pár dní. Bude se jmenovat Pride and Prejudice and Zombies: Dawn of the Dreadfuls a trailer na knihu vypadá skoro stejně zajímavě jako upoutávky na zombie béčka, která najdete ve videopůjčovně a hrají v nich lidé, o kterých jste si mysleli, že jsou už deset let po smrti.

Avatarizace týdne

A podruhé: Co by geekové dělali bez Avatara? Tenhle film bude ještě hodně dlouho sloužit jako inspirace k zajímavým i otravným projektům lidí, kteří se ve svém osobním životě evidentně hodně nudí. Když ale svůj volný čas hodlají investovat do toho, že nechají zmodrat většinu známých osobností nejen filmového světa, může z toho ale nakonec vzejít i docela zábavná věc. Jako třeba tady.

Plakát týdne

Romantická komedie Exmanželka za odměnu právě vstoupila do amerických kin. Gerard Butler opět přešel z akčního žánru do něčeho bezpečnějšího, Jennifer Aniston se i po čtyřicítce snaží vypadat sexy a recenze zámořských kritiků zatím příliš pozitivní nejsou. Možná, je to tím, že všichni tak nějak dopředu věděli, jak to celé dopadne (Butler a Aniston se budou chvíli zlobit, pak se do sebe znovu zamilují a svět bude zase hezčí místo k životu), každopádně kdyby castingové oddělení hledalo lépe, možná, že by namísto Butlera našli někoho vhodnějšího. Někoho, kdo se s Jennifer Aniston nebude vybavovat a při prvním pokusu o útěk jí prostřelí obě kolena.

Film týdne

V jednom ze starších Výplachů jste se mohli podívat na trailer na krátký film Spika Jonze I'm Here. Robotická romance je teď ke zhlédnutí na internetu celá a jak je u tohoto režiséra zvykem, jedno o do značné míry hodně osobitou a divnou podívanou, která má ale bezpochyby svoje kouzlo. Láska je totiž univerzální téma a je jedno, jestli ji prožívají lidé, syslové nebo roboti, co mají místo hlavy vyřazený počítač.

Dekorace týdne

Kukačkové hodiny jsou dnes v módě podobně jako hudba Dalibora Jandy, pořád mají ale na rozdíl od něho co nabídnout. Když si je totiž vezme do rukou designér Chris Dimino, může vzniknout něco, co budete chtít okamžitě mít doma na zdi. Kukačkové hodiny Shining totiž nabízí krom elegantního designu, dvou ručiček a vteřinovky jako bonusu i zařízení, díky kterému každou hodinu vykoukne ze škvíry mezi dveřmi Jack Nicholson a zahlásí své legendární “Here`s Johnny.“ Lze něčemu takovému odolat?

Reklama týdne

Hugh Jackman při předloňském uvádění Oscarů ukázal, že není zdaleka jen mutantem, jemuž z rukou vyskakují pařáty, umí se regenerovat a má takovou porci charismatu, že by dokázal v Čechách vyhrát volby i jako reprezentant strany monarchistů. Uživil by se pravděpodobně i jako tanečník. V Hollywoodu se mu zatím docela daří, takže o změně profese zatím naštěstí uvažovat nemusí, i tak se ale nechal ukecat na jeden malý taneční výstup na téma „čaj, který s vás pořádně nakopne.“

Duel týdne

V minulém robotickém duelu s přehledem zvítězil Johnny Pětka a pixarovský WALL-E si prakticky ani neškrtl. Dnes se podíváme na dvě klasiky, které udělaly superhvězdu z Jima Carreyho. Je vám bližší Ace Ventura: Zvířecí detektiv nebo Blbý (možná Blbější) Lloyd Christmas? Opět chceme slyšet důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace