Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Špióni si zařádí na Václaváku


ikona
KarelR
Bude se v České republice natáčet další špionážní thriller? 

Poslední roky se u nás sice nenatočilo tolik velkých hollywoodských filmů, kolik bychom si přáli, přesto si nemůžeme stěžovat. Angelina Jolie se projela Pendolinem, Daniel Craig si v Karlových Varech zahrál pár partiček pokeru a Channing Tatum a jeho kámoši zdemolovali půl Dejvic. A vypadá to, že se k nám zámořští filmaři možná zase vrátí, protože se začal hýbat kupředu jeden nenápadný špiónský thriller. Proč nás zajímá? Inu, nese líbezný název Wenceslas Square.

Scenáristé všech tří Narnií Christopher Markus a Stephen Freely (napsali mimochodem i Kapitána Ameriku) si naši zemičku oblíbili natolik, že svůj nejnovější výtvor nazvali podle slavného českého náměstí. A jeho děj zasadili přímo do stověžaté matičky Prahy. Vrátíme se tak s nimi do dob studené války, kdy se do nebezpečných špionážních praktik připlete jedna ještě nebezpečnější romance. Hlavní hrdina "Václaváku", mladý agent CIA, se totiž na misi v Praze zamiluje do krásné české agentky. A to mu samozřejmě způsobí nejeden problém.

Smlouvu na režii Wenceslas Square právě podepsal Phillip Noyce, který v současnosti finišuje postprodukci akčňáku Salt s Angelinou Jolie, a vypadá to tedy, že se po hlavě vrhne do dalších hrátek se zbraněmi. Premiéra filmu je plánovaná na rok 2012, do té doby ale čekáme především na potvrzení, jestli se bude točit u nás, nebo si někdo postaví kus Prahy třeba v Maďarsku. Anebo třeba zažijeme Václavák podobně šíleně jako Hlavní nádraží v seriálovém Chuckovi (klikejte jen na vlastní spoilerové nebezpečí!). Než padne nějaké rozhodnutí, můžeme každopádně přemítat nad tím, kdo by měl pod koněm debatovat o osudu světa. Nápady?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace