Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tarantino plánuje western s otroky


ikona
KarelR
quentin tarantino
A k tomu asi milión dalších filmů... 

Co všechno by Quentin Tarantino rád natočil? Inu... Prequel Hanebných panchartů, prequel Pulp Fiction, den v životě Elvise Presleyho, pirátský film, gangsterku z třicátých let, spaghetti western, další "heist" á la Gauneři, špiónský film ze studené války, pomstu Ku-klux-klanu, třetího Kill Billa a ještě pár dalších věcí. Na to, že plánuje s filmařinou v šedesáti skončit, slušné ambice. Každých pár dní má navíc ve zvyku na tenhle seznam něco přihodit, takže neberte dnešní novinku přehnaně vážně. I když se zdá, že Tarantino naposledy neplácnul úplnou ptákovinu.

Sice pořád není jasné, co si vybral jako svůj další film, ale jestli Hanebný pancharti zázračně nezabodují na Oscarech, zřejmě se bude držet svých slov "něco méně epického, z úplně jiné žánrové škatulky". A jak nyní potvrdil, měl tím na mysli jeden z projektů, o kterém mluví už nějakou dobu. Jde o film A Southern, v němž by divákům rád představil bandu otroků na útěku za svobodou. Tohle téma je totiž podle něj značně nevytěžené, jelikož se Američané ještě pořád bojí nějak důrazněji okomentovat vlastní historii. A protože je Tarantino po Panchartech na koni, stává se jedním z hrstky lidí, kteří by si něco takového mohli dovolit.

Jeho film by ale samozřejmě nebyl patetickým dramatem o hodných chlapcích s vidlemi a pokrouceným osudem, nýbrž nabušenou dobrodružnou jízdou ve stylu spaghetti westernů, ve které by se od vypasených velkostatkářů zdrhalo po železnici. Quentin by tím slil svá dvě velká filmařská přání dohromady, a tak to vypadá, že je A Southern jedním z těch reálnějších nápadů, které pravidelně vytahuje při rozhovorech. Nemá sice ještě ani scénář, ale pokud rychle začne psát a zarezervuje si pár měsíců v diáři Djimona Honsou (nikdo jiný to odtáhnout nemůže!), třeba zase ukáže, že není až taková slibotechna, za jakou ho všichni mají. I přes obdivuhodné čachry s Pittovou bandou, která je teď asi hodně naštvaná na Jamese Camerona, že jí krade rok 2009. Doufáte s Quentinem v pozlacenou pomstu? A co byste si přáli jako jeho další film?

P.S. Alespoň že poslouchat Tarantinovy historky o De Palmovi člověka nikdy neomrzí. A Kill Bill měl vypadat jako Avatar? Vážně?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace